Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Мнения: 8 230
Пилешки къстчета

Продукти:
200 г пилешко месо от бутче
30 г мариновани гъби
30 г кашкавал
80 мл вода
12 мл соев сос
2 с. л. олио
брашно за овалване
картофено пюре за гарнитура

Начин на приготвяне:
1.Месото (обезкостено и почистено от кожата) се нарязва на късчета и те се овалват в брашното. След това се поставят в голяма цедка и се изтръсква излишното брашно. Запържват се в добре загрятото олио до златисто.
2.Гъбите се нарязват на филийки и се изсипват в тигана при месото.
3.Налива се водата и соевия сос. Тиганът се захлупва и се оставя месото да се задуши 2-3 минути.
4.Късчетата се сервират гарнирани с картофено пюре. До като са топли отгоре се настъргва кашкавала.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Панирани кашкавалчета

Продукти:
1 кг кашкавал
580 г брашно
3 яйца
500 мл бира
200 мл газирана вода
червен пипер за поръсване

Начин на приготвяне:
1.Жълтъците и белтъците се отделят в абсолютно сухи съдове. В жълтъците се налива 400 мл. от бирата, газираната вода, половината брашно. Разбърква се с миксер и се добавя останалото брашно. Разбива се докато стане хомогенна смес.
2.В белтъците се налива 100 мл. бира. Разбиват се на плътен сняг. Внимателно, с ръка се смесват с жълтъците
3.Кашкавалът (кашкавалът трябва да е много студен, почти замръзнал) се нарязва на малки правоъгълници, които се поръсват с червения пипер. Едно по едно кашкавлчетата се потапят в тестото, като се хващат за ръбчетата, така че абсолютно целите да се облеят от тестото и веднага след това се пускат в нагорещен на 170 С фритюрник. Пържат се 3-4 минути.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Градинарска салата

Продукти:
130 г зеле
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 морков
1 глава червен лук
1 шепа гъби
1/2 салата
30 г масло

за винегрета:
100 мл зехтин
30 мл оцет
2 скилидки чесън
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
1 с. л. горчица
1 щипка сол

Начин на приготвяне:
1. Зелето се нарязва на жулиени, чушките – на кръгчета. Поставят се в дълбока купа, добавя се и морковът, който е направени с белачка на тънки ивици. Добавя се нарязаната на дребно салата и червен лук.
2.Гъбите се нарязват на четвъртинки и се запържват в предварително загрятото масло.
3.Винегретът се приготвя като зехтина, оцета, чесъна, горчицата, солта, копъра и магданоза се поставят в пасатор и се пасират.
4.Салатата се посолява и се полива с винегрета, добавят се гъбите, разбърква се и се сервира.
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Относно панираните кашкавалчета:

Ако съдя от собствения си опит с паниран кашкавал, винаги се разтопява и изтича, като се получават 2 кори от панировката и вътре нищо от кашкавала. Пържа в тиган и нищо не става и затова съм се отказала да го правя.
Ако някой е пробвал рецептата на ХЕПИ и е сполучлива, мога да се пробвам  отново.
Цитирай

Варна

Мнения: 159
Късчетата съм ги приготвяла и половинката осва винаги възхитен. Правила съм ги и с бялото месо от гърдите, но ефекта не е същия. Месото е много сухо.
Иначе аз съм гледала в Бон Апети, единия от собствениците на Хепи беше на гости и той ги приготви.
Кашкавалчетата ги пържи в най-обикновен фритюрник, но тях не съм пробвала, все пак рецептата е за 1 кг.кашкавал, пък не ми се иска да цепя на две продуктите, че ако не стане ще ме е яд.



Цитирай

София

Мнения: 3 777
Кашкавала преди пържене се нарязва и се слага във фризер или силна камера да стане на камък, след това се овалва в червен пипер.
Аз съм правила много пъти на обикновен тиган, не фритюрник и не се е разтичал.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Една тънкост за пилешките меска-за да не стават сухи когато са от бяло месо.Варху им се изтисква сока на 1 лимон и престояват така поне 1h.И след това се приготвят по начин които си искате.Аз ги правя на скара и са невероятно сочни.
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Някой ми беше дал уж точната рецепта за кашкавалчетата и сиренцата.
Гледам, че малко се различава от тази на dezig, но пък съм я пробвала и смея да твърдя, че резултата е същия като предлаганите в "Хепи".
Ето я:
2 жълтъка
2 белтъка /разбити на сняг/
1/3 бутилка бира
брашно /да стане по-гъсто от палачинково и по-рядко от кексово тесто/.

Към разбитите жълтъци се добавят бирата и брашното /както писах да стане по-рядко от кексовото тесто, но по-гъсто от палачинково или от боза, например/. Към тази смес се прибавят, разбитите на сняг белтъци, като това става на ръка, без да се бърка, а само се обръща сместта отдолу нагоре с една лъжица.

Преди да се натопят в сместта, сиренцата се овалват в брашно.
Кашкавалчетата първо се мокрят с вода и след се овалват в брашно. Кашкавала трябва да е студен.

Патапят се в сместта, загребва се с лъжица....и бам - в олиото Smile

Правила съм ги в тиган, но с повече олио, да може да ги покрие и да ги обхване огъня отвсякъде.

Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Относно панираните кашкавалчета:

Ако съдя от собствения си опит с паниран кашкавал, винаги се разтопява и изтича, като се получават 2 кори от панировката и вътре нищо от кашкавала. Пържа в тиган и нищо не става и затова съм се отказала да го правя.
Ако някой е пробвал рецептата на ХЕПИ и е сполучлива, мога да се пробвам  отново.
Кашкавалчетата трябва да се потапят в студена вода преди паниране и тогава няма такива проблеми bowuuАз ги топвам първо в студена вода ,след това в брашно и след това в паниривката.
Цитирай

Правец

Мнения: 2 040
Хапките и кашкавалчетата ги правих за рождения ми ден. За пил. хапки - думи няма, станаха фантазия, кашкавал - също. За него мога само да добавя, че по- тънките ми парчета се стопиха, но по- дебелите останаха. Нарочно взех от онзи кашкавал дето се реже от ПИТИТЕ, той по- става от вакумираните. Иначе като краен резултат беше нещо върховно.
Цитирай


Мнения: 2 825
Ух моми4ета направо се олигавих тука... толкова го оби4ам това хепи, а не съм ходила от години Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad и сега ми се привидяха едни крехки пилешки каренца и кашкавал4ета Embarassed
Благодаря ви за рецептите, ами аз като не мога да ида на хепи, то ще дойде при мене  Wink
Цитирай

Sofiq

Мнения: 187
Относно панираните кашкавалчета:

Ако съдя от собствения си опит с паниран кашкавал, винаги се разтопява и изтича, като се получават 2 кори от панировката и вътре нищо от кашкавала. Пържа в тиган и нищо не става и затова съм се отказала да го правя.
Ако някой е пробвал рецептата на ХЕПИ и е сполучлива, мога да се пробвам  отново.
Опитай да панираш с галета. Топиш изстудените резени кашкавал първо в разбито яйце, после в галета, а може и да повториш - яйце, галета за по-дебела коричка. Винаги ми се получава, но в много сгорещен тиган с повече олио. УСПЕХ
Цитирай

Русе

Мнения: 5 578
Аз правих тази ве4ер пилешките къс4ета....уж по-всички указания, но не се полу4и много добре.
Някой друг които е пробвал, да споделя?
Брашното се разкашка...то и тигана ми не много добър...
Но все пак ще опитам отново.
Цитирай

Правец

Мнения: 2 040
Аз правих тази ве4ер пилешките къс4ета....уж по-всички указания, но не се полу4и много добре.
Някой друг които е пробвал, да споделя?
Брашното се разкашка...то и тигана ми не много добър...
Но все пак ще опитам отново.

Ако са били много мокри и си сложила брашното малко по- рано - така е станало. Незнам дали е от тигана обаче, въпреки че аз готвя само в тези с незалепващото покритие на Тафал. Колкото пъти съм слагала друг, толкова пъти жула и чегъркам после като за световно. А така, под чешмата и готово, няма телчета, няма нищо  Laughing

И не бяха ли вкусни въобще ... Ако ще на пяна да стане брашното, за мен пак ще са най- любимите ... Laughing Само не казвай че не са свършили ... Laughing
Цитирай

Русе

Мнения: 5 578
Благорадя на Ирена80   bouquet
Мокри4ки бяха парченцата, бутчетата не се бяха размразили още (другия път ще пробвам с пил. филе, малко по-сухо, но пък по-лесно и по-еднакви къс4ета ще станат си мисля).  Сложих обикновени, немариноване гъби, които пуснаха води4ка и стана малко като яхния, но соса беше супер.
Абе вечеряхме, мъжо одобри. smile3560

 Време е обаче за нови тигани.   food002
Цитирай


Мнения: 1 369
Аз мисля, че тези кашкавалчета се панират с готова паста патафри, мислите ли че там имат време да бърката такива смеси - това не знам дали има отношение към изтичането на съдържанието.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.