Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SK

Мнения: 352
Донесоха ми касис и ми се иска да направя някакъв интересен десерт с него. Дайте идеи, моля!  Hug 
Благодаря предварително!   bouquet
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Ето една тортичка с касис от мен http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.msg6336606#msg6336606
Цитирай


Мнения: 3 330
Това открих:
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=4502
http://dietibg.net/?p=224
http://recepti.plamcom.com/recepta.php?rid=148
Цитирай

SK

Мнения: 352
О, благодаря!   bouquet  Марулка, тази торта изглежда просто прекрасно!  Flutter

L 0 V E, благодаря и на теб. Кремът от Аз-жената също е много интересен Wink
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Ще ти дам и аз една рецепта,но за съжаление не винаги мога да намеря френско грозде.
продукти
1 чаена чаша захар;
100 грама масло;
4 яйца;
чаена чаша и половина брашно;
2 ванилии;
1 и половина бакпулвер;
2 супени лъжици галета;
ситно смлени орехи,колкото поискаш- ние обичаме повече,минимално 2,3 с .л.
400 грама касис;
1 щипка сол.
Към омекналото и разбито масло се прибавят последователно половината от захарта,1 яйце и 3 жълтъка,1 щипка сол и ванилията.
Сместа се разбива добре и към нея се прибавят постепенно по 1 с.л. от пресятото заедно с бакпулвера брашно.Тестото се изсипва в намазнена и поръсена с галета тортена форма и ес пече в умерена фурна 180 - 220 градуса за около 20 минути.
И се вади да изстине.
Подреждат се отгоре измитите и подсушени с кърпа зърна касис и се заливат със сместа от разбитите на сняг белтъци с останалата захар и орехови ядки.
След това сладкишът се пече отново още 25 минути,повдигнат на решетките при температура 150 - 180 градуса.
Цитирай

SK

Мнения: 352
На края направих рецептата на Деси МинковаVery Happy
Деси, много, много благодаря за тази вкусотия!   bouquet  Изядохме го само двамата с мъжа ми... Blush Касисът му придаваше леееко кисел вкус, който контрастираше със сладкия блат - беше много свежо! Мерси още веднъж!  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.