Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 54 отговора
Мили Мами помагаите да направя вкусна Италианска пица днес.Не знам как се прави тестото а като продукти имам прошуто,саламче някакво,пипер,кашкавал,домата.Благодаря ви предварително
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Ето избери си
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1423.0
А тази ни е любима на семейството
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286404.0
Цитирай


Мнения: 4 740
ето ти още малко пици.
Цитирай
На Шеф-Диригента пицата изглежда страхотно не се сьмнявам и че е превьзходна.Ще опитам нея вьпреки скромните си вьзможности.Благодаря ви от сьрце както винаги сте Велики Мами Love
Цитирай

...

Мнения: 2 872
аз правя тесто за пица така :

1 ч.ч. топла вода
1/2 пакетче мая
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар 
 
разтварям маята в топлата водичка , слагам солта , захарта и брашното и разбърквам с миксер и го оставям 10 минутки - не се меси  Naughty  изсипва се в намазнена тавичка и се разпределя равномерно  Peace

винаги става супер  Hug
« Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 22:37 от stanislav4eto »
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Цитат
аз правя тесто за пица така :

1 ч.ч. топла вода
1/2 пакетче мая
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар 
 
разтварям маята в топлата водичка , слагам солта , захарта и брашното и разбърквам с миксер и го оставям 10 минутки

винаги става супер 


A каква мая ползваш - жива или суха?
Цитирай

...

Мнения: 2 872
sladunka_medunka  жива мая ползвам около половин кибрит  Peace
Цитирай


Мнения: 4 740
....упс, обърках темите   Embarassed

но пък за маята мога да кажа: прясна към суха 1:3 в грамове  Peace
Цитирай


Мнения: 3 354
аз правя тесто за пица така :

1 ч.ч. топла вода
1/2 пакетче мая
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар 
 
разтварям маята в топлата водичка , слагам солта , захарта и брашното и разбърквам с миксер и го оставям 10 минутки

винаги става супер  Hug


Още днес ще пробвам!На мен все не ми се получава тестото,но дано този път стане хубава пица!
Цитирай


Мнения: 1 378
Откакто пробвах тестото на Мариета, само него правя. Лесно, икономично и винаги дава добър резултат. Може да се разточи според предпочитанията до почти прозрачен лист или пък да се остави по-дебело за любителите на пухкави блатове. Оформянето с ръце също е възможно.
Копирам от моя компютър:

Тесто за пица, солени кифлички и др mari_eta


400 гр. брашно
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л. олио
230 мл. вода
1/4 кубче жива мая.

Програма Тесто - при мен с втасването е 1 1/2 часа.
Цитирай


Мнения: 357
Това ми е слабостта.Събирам рецепти.  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Най - вкусното тесто за мен е това на Верди.....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
Най - вкусното тесто за мен е това на Верди.....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120
Подкрепям 100% за Верди..Peace
Имаше преди 2-3 год.едно тесто дадено от Мамица,също мноого добро,но сега съм на работа и не мога да дам рецепта.....
Цитирай


Мнения: 357
Най - вкусното тесто за мен е това на Верди.....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120
Подкрепям 100% за Верди..Peace
Имаше преди 2-3 год.едно тесто дадено от Мамица,също мноого добро,но сега съм на работа и не мога да дам рецепта.....

Нещо не я виждам тази пица на Верди.
Пуснете я.  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"



оригинална ресторантска рецепта


500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

 Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.


"Парадизо"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено пиле, пушено сирене, царевица, чеснов сос, маслини, магданоз, риган


"Бягащо пиле"

кашкавал, дом.сос, пушено пиле, гъби, царевица, риган


"Вегетариана"

кашкавал, дом.сос, гъби, царевица, чушки, маслини, грах, магданоз, риган


"Калцоне"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено сирене, гъби, чорбаджийски чушки, чеснов сос, магданоз, риган


Лично съм изпробвала рецептата и е страхотнаааа..., 1:1 като в тези елитни пицарии "Верди". Тя е взета от там. Само продуктите са по желание. Успех на тези , които ще предпочетат да си я направят в къщи!!!

П.П. КОПИРАХ ПОСТА НА СИЛИЯ   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 54 отговора