Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора
здравейте и от мен на всички. за съжаление съм с ПКЯ - без изразени външни белези, пробвахме с противозачатъчни 6 мес. но резултат никакъв.пролактина беше в норми а иначе го пия от около 6 год.и го спряхме за този период ноооооооо сега резултатите са ужасни - направо мее е срам да ви ги напиша ако може все пак някой може да помогне с мнение         
        LH              43.18
   mlU/ml    Ж(фолик.1-18, лутеална-0.40-20, менопауза-15-62), М(2-12)
   Prolactin    134.94
   ng/ml    Ж (1.39 - 24.20); М (1.61 - 18.77)
   FSH             8.89
   mlU/ml    Ж(фолик.:4 - 13; лутеална:2 - 13; менопауза:20 -138), М(1 - Cool
   Testosteron     0.04
   ng/ml    Ж (0.05 - 0.73); М (1.95 - 11.38)
   DHEA-S    НЕГОТОВ
   ng/ml    Ж (0.9 - 3.9); М (0,9 - 3,6 )
   Инсулин          5.7
   IU/ml    5 - 20
   SHBG    НЕГОТОВ
   nmol/l    мъже 15 -100 / жени 15 - 120
това е от 3 ден на цикъла изследване.а съм още на 30г - защо LH е като за менопауза
моля ви помогнете - в понеделник ще ходя и при моя лекар но съм мн.притеснена
благодаря ви
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 193
Пепинас,не знам за ЛХ-то,но Пролактина също ти е много висок.В коя лаборатория прави изследванията?
Цитирай


Мнения: 4 700
pepinas, кой ти каzа, че си с ПКЯ? Моето ЛХ съЩо беШе доста zавиШено, но се каzа, че имам проблем с пролактина. Като вкарах него в норма и ЛХ се оправи. Препоръчвам ти да zареШен тоя лекар, които ти е давал противоzачатъчни и да се консултираШ с ендокринолог.

Повтори пролактина и ако пак е zавиШен си вzеми направление zа ЯМР, zа да се иzключи аденом на хипофиzата. От Пловдив мога да ти препоръчам проф. Павлов. Работи в ДКЦ "Св. Георги", zнам че и доц. Орбецова е много добра, но нямам нейни координати. Цецито да помага.
Цитирай


Мнения: 3 989
И моя ЛХ беше завишен заради пролактина, а той заради ТСХ и Т3/Т4. След приемане на Л-Тирокс за половин година, сега този проблем е отстранен.

Не забравяй преди ново изледване на пролактина да не си пипаш гърдите и да не правиш секс предната вечер. И най-малкото вълнение се отразява на стойностите. Искай да ти пуснат и Т3/Т4.
Не разбрах какво си пила 6 години? Нещо за пролактина ли? Ако си спряла медикамента, това би обяснило високия ти пролактин.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 193
Ами,аз винаги съм насреща,стига Пепинас да изяви желание Wink веднага ще и дам координатите на доцентката.
Цитирай


Мнения: 903
Ами,аз винаги съм насреща,стига Пепинас да изяви желание Wink веднага ще и дам координатите на доцентката.
Може ли и на мен да дадеш кординатите(на лична) Whistling
Цитирай

Варна

Мнения: 258
Бихте ли дали мнение за тези резултати:
FSH-9.6    /4.5-11/
LH2-5.3    /1.7-13.3/
PRL-338.7    /86.9-612.7/

Освен,че са в норма,първият хормон е към горна граница.
Моля за вашето мнение.
Благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Пепинас, като нормализираш пролактина по всяка вероятност и ЛХ ще влезе в норма.

Годгифш, на колко си години и кой ден от цикъла са правени?
Цитирай

Варна

Мнения: 258
На 34год,на 3 ден
Цитирай
Здравейте! Имам известни притеснения относно хормоналните ми изследвания и ще съм много благодарна да чуя и вашите мнения относно резултатите ми:
TSH - 2.36              (ref.: 0.35-5.00)
Prolactin - 385.55      (ref.: 59.0-619.0)
LH - 7.00               (ref.: 1.9-12.5)
FSH - 16.07             (ref.: 2.5-10.2)
Estradiol - 312.80      (ref.: 40-606)
Testosteron - 1.5       (ref.: няма посочени)
Progesteron - 2.71      (ref.:0.48-4.45)
Направих ги на 3 ден от менструацията. След консултация с гениколожката ми, тя ми изписа Линденет 20 за три месеца и повторно изследване на FSH. Все пак искам да чуя и странично мнение. Много ще съм ви благодарна!
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Godgift, малко е висок ФСХ, но пък е в норма. По принцип се предполага поизчерпан яйчников резерв, но не е задължително. Направи другия цикъл пак ФСХ, както и естрадиол и пиши.

Ренчо, ФСХ е много висок, на твое място аз изобщо не си бих губила времето с противозачатъчни, няма да ти решат проблема. Без да пиеш порвивозачатъчни си изследвай другия месец пак ФСХ, защото е възможна грешка. След това бързо в клиника по стерилитет, да не губиш време.
Цитирай
Здравейте,
някой чувал ли е за измервания на Пролактина при -15 и 0-лева /според мен са някакви времеви интервали/ и какви са референтните стойности? На моя талон са дадени следните:
Пролатин -15` - ( - 10,51)
                 - 0` - (10,63)
Цитирай


Мнения: 4 700
За пръв път виждам такива интервали във връzка с пролактина, а имам проблем с него от 11 години.  newsm78 Да не би да са на 0лева минута т.е. веднага след като отидеШ в лабораторията, а на 15та минута да е след 15 минути лежане.  Thinking Къде е правено това иzследване?
Цитирай

София

Мнения: 28
Момичета помагайте,

Днес си взех резулатите от хормоните, кото изследвам за 2 ри път
Миналият път естрадиола беше нисък, сега пък лх е високо

5-7 ден от цикъла

ЛХ - 8.43   при 1.5 до 8
ФСХ - 9.67 при 2.9 до 12
естрадиол 40.72 при 18 до 147

Док каза че първо трябва да види прогестерона като гоизследвам на 21 -24 ден и тогава може да каже нещо по въпроса
Вие какво мислите  newsm78
Мерси предварително
Цитирай


Мнения: 4 700
Ами мисля, че са добре. С ранна овулация ли си?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора