Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 282
 Днес правих това невероятно изкушение.
Богат на аромати, пухкав, пълен с плодове и неустоимо вкусен, този десерт ще върви с чаша портокалов ликьор   party016
По основната рецепта, която преписах от едно списание е с пандишпанено тесто и друг крем, който ми идва доста скъп. Ако някой все пак прояви желание за оригинала, ще го напиша, а това е моята импровизация Hug
Кекс от готовите, формичка за кекс, пудинг на доктора - ванилия, едно масло - 125 гр., пудра захар на око - към половин чаена чаша, една малка заквасена сметана, един желатин, ванилия, едно-две киви, 250 гр. ягоди - 10 броя, кайсии - 5,6 бр. newsm78 май това е. Ааа, и още пудра захар за сметаната, пак на око - колкото обичате да ви е сладко. Така..
Формата за кекс - продълговата я покривате с дом. фолио и нареждате парчетата от кекса - в Метро имаше само Тирамису, иначе предпочитам жълтия без никакви смески.
Разбъркайте пудрата захар с маслото. Направете си пудинга по рецепта и изсипете вътре маслото с пудрата захар. Разбийте сметаната с малко пудра захар и я прибавете към сместта. Желатина си го разтваряте с малко пр. мляко и като е готов/на опаковката пише как/ го изсипвате в крема. Почвате да редите - един пласт тънък от крема, отгоре нареждате кивито, разрязано надлъжно на четири. Сипваме още един слой пълнеж и подлеждаме ягодите по дължината на формата с остричкото нагоре. Покриваме с още един слой и нареждаме кайсиевите половинки. Завършваме с последния слой пълнеж. Отгоре нареждаме, останалите парченца от кекса- на мен не ми стигна за едно парче и сложих бисквити закуска.Покриваме формата с фолио и затискаме с дъска за рязане. Престоява поне три часа Crazy, няма начин и после обръщате върху поднос и обелваме фолиото. Приятен апетит. Peace

крема ми дойде малко повече и направих тази импровизация в чаша

Цитирай

Изгубена в превода....

Мнения: 120
Ммммм.....Страхотно изглежда!Ще се пробва... Peace 1dating
Цитирай


Мнения: 795
pepika, неустоимо е Love!! Не харесвам готовите кексове и затова ще пробвам само варианта на крем в чаша!
 Забравих да попитам - пудинга с варене или от тези без варене е?
Цитирай


Мнения: 1 282
pepika, неустоимо е Love!! Не харесвам готовите кексове и затова ще пробвам само варианта на крем в чаша!
 Забравих да попитам - пудинга с варене или от тези без варене е?
Да ти кажа честно и аз много не ги тача готовите, ама много ме хвана мързела в тая жега да правя пандишпанено тесто, та затова Embarassed
Става и с  двата пудинга- аз имах без варене и такъв сложих Peace
Цитирай


Мнения: 795
  bouquet
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
може ли оригиналната рецепта Rolling Eyes

нито готови кексове ям, нито желатин Peace
колко е 1 малка заквасена сметана?

аз съм правила нещо подобно, бях го пускала Peace
Цитирай


Мнения: 4 279
Изглежда мноооого вкусно
Поздраления Pepika  Hug
Цитирай

Изгубена в превода....

Мнения: 120
1 малка заквасена сметана май беше 150 мл... Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 1 282
може ли оригиналната рецепта Rolling Eyes



Заповядай!
Пандишпанено тесто:
4 яйца
1ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
една четвърт от ч.чаша олио
1 ч.л. сода за хляб и една ванилия
Намажете тава 23на33 см. с олио я постелете с пергамент. Направете п. тесто и го изспивате в тавичката и в загрята фурна 180 градуса-около 15 мин. докато започне да се оцветява и стане еластично на пипане. Оставете да поизстине, извадете от тавата и пренесете на пергамент, поръсен с пудра захар. Срежето го с остър нож на две парчета 23 на 23 и  23 на 10 см. Поръсете ги с ликьор "Гран Марние".
За пълнежа
200 гр. пудра захар
150 гр. несолено масло - размекнато
100 гр. смлени бадеми
300 мл. гъста сметана - разбита
Разбъркайте пудрата захар с несоленото масло. Прибаветет смлените бадеми и размесете добре. Постепенно добавете разбитата сметана.
Всичко останало, като приготовление е същото което съм писала
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
Мерси, Пепика   bouquet...

този крем с толкова маслко и сметана ми се струва странен...
аз толкова мазно не мога да ям  newsm78


и аз ще го променям  35
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Леле, страхотно е!  Peace  Flutter
Цитирай


Мнения: 3 332
Ама наистина си е изкушение.    bouquet
Цитирай

у нас-на 5-ия етаж

Мнения: 216
Браво,чудесно се е получило   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 2 176
Уха,изглежда доста професионално направено PeaceБраво,браво newsm10
Цитирай

Varna

Мнения: 113
Изглежда невероятно!!! Пепика, горещи прегръдки и  благодарности от мен за споделената рецепта!
 Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.