Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 юли 2008, 11:22 ч.

Лучник?

  • 13 665
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 368
Може и да има тема,но не я знам.
Дайте репети за лучник и технология на правене.
Благодаря!!!  bouquet

# 1
# 2
  • Варна
  • Мнения: 592
Аз го правя с домашни кори, които купувам от Пикадили. Плънката е от задушен лук, моркови, пипер и гъби. технологията е като при баница. Отгоре заливам с 1ч.газ.вода и 1 яйце. печа 30-40 мин. на 200гр.

# 3
  • Мнения: 3 380
Аз го правя с домашни кори, които купувам от Пикадили. Плънката е от задушен лук, моркови, пипер и гъби. технологията е като при баница. Отгоре заливам с 1ч.газ.вода и 1 яйце. печа 30-40 мин. на 200гр.
Това звучи интересно. Никога не съм яла лучник с кори  Wink

# 4
  • у нас-на 5-ия етаж
  • Мнения: 216
Аз имам зелен лук във фризера,дали ще стане?

# 5
  • София
  • Мнения: 2 362
става с кори за баница,но ако си ентусиаст може и сама да си направиш корите.За плънката лук(зелен,а есента праз)подправки(чубрица и малко черен пипер),морковчета,всичко се запържва и правиш лучника!В някои част на северна БГ,слагат понякога и кайма Winkно това е за зимният сезон PeaceУспех и да се похвалиш,какво си сътворила

# 6
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 243
Аз го правя по различен начин, както го прави баба ми (в Северна България).
В тиган задушавам 4-5 глави лук (средно големи) с 2-3 с.л. олио. Когато лукът омекне, прибавям много малко домати и оставям да си променят цвета (може и без тях, но ако слагаш, трябва наистина да е съвсем малко, за да не киселее плънката - около 2-3 с.л. домати за готвене или малка лъжичка дом. пюре). Подправям с черен и червен пипер и чубрица и сол на вкус.
Взимам около половин кг втасало тесто (може готово или да си омесиш сама), разделям на две, после едната половинка я разделям на две по-малки топчета - така се получават 3 топки, от които едната е двойно по-голяма. Разточвам голямата топка така, че като я сложа в тавичката, краищата да излизат малко извън тавичката. На дъното слагам половината от плънката и разстилам хубаво. Разточвам едната малка топка на кора колкото дъното на тавичката и слагам върху плънката. Отгоре - останалата част от плънката. Разточвам и последната топка, слагам върху плънката и защипвам нейните краища с краищата на първата кора. Отгоре може да се намаже с яйце по желание. Пече се на 200 градуса, докато хубаво позлатее отгоре - аз го слагам в леко загрятата още фурна, за да има време да втаса малко докато се затопля.

# 7
  • Банкя
  • Мнения: 1 193
Моята баба беше от Борован и го правеше така.
Меси тесто за хляб/ не знам какво/ но не се надига много .Стои после като пица.
Приготвя плънка от задушен лук-много, зелен боб и пиле .Тя си го слагаше на парчета с кокалите., и малко ориз.
Разточва голяма кора да излиза много от тавата.Изсипваш плънката -ние сега го обезкостяваме пилето-завиваш тестото и притискаш добре.Слагаш да печеш докато се зачерви като хляб.
Много е вкусно.Прилича на затворена пица супер е .
Ще го направя-добре че ме подсетихте и ще го снимам.

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
tarlio, така цветно си го обяснила, че чак ми се прияде!  Crazy

# 9
  • София
  • Мнения: 119
Аз го правя по различен начин, както го прави баба ми (в Северна България).
В тиган задушавам 4-5 глави лук (средно големи) с 2-3 с.л. олио. Когато лукът омекне, прибавям много малко домати и оставям да си променят цвета (може и без тях, но ако слагаш, трябва наистина да е съвсем малко, за да не киселее плънката - около 2-3 с.л. домати за готвене или малка лъжичка дом. пюре). Подправям с черен и червен пипер и чубрица и сол на вкус.
Взимам около половин кг втасало тесто (може готово или да си омесиш сама), разделям на две, после едната половинка я разделям на две по-малки топчета - така се получават 3 топки, от които едната е двойно по-голяма. Разточвам голямата топка така, че като я сложа в тавичката, краищата да излизат малко извън тавичката. На дъното слагам половината от плънката и разстилам хубаво. Разточвам едната малка топка на кора колкото дъното на тавичката и слагам върху плънката. Отгоре - останалата част от плънката. Разточвам и последната топка, слагам върху плънката и защипвам нейните краища с краищата на първата кора. Отгоре може да се намаже с яйце по желание. Пече се на 200 градуса, докато хубаво позлатее отгоре - аз го слагам в леко загрятата още фурна, за да има време да втаса малко докато се затопля.

Само да добавя и варени картофи-рендосани или нарязани на ситно за плънката GrinningСтава разкош

# 10
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Класическата рецепта за лучник, както аз я зная от моята баба от северна България си е само с лук, но тя правеше и с пилешко и със заешко. Сега аз я правя с пилешко и гъби. Скоро мислех да направя заек, така завит в тесто, но нямах време и си го задуших, по една от любимите ни рецепти. Тази седмица, ако сколасам, заичето-байчето може да се опитам да го спретна така, ако стане, ще ви споделя рецептата, защото, ще ми е сефте

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
Мишел +, звучи вкусно! Чакаме отзиви!  Peace

# 12
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 435
Аз правя мързелив лучник Simple Smile с 1 пакет бутер кори на Белла.
Правя плънка от задушени късчета пилешко филе, много лук (може  пресен, през зимата - праз, а може и лук + 1 пакет замразен спанак, лапад, киселец или кактото зелено има), може да се добавят и нарязани пресни чушки, гъби, 1 болярски или гъбен сос на Дерони, подправки на вкус. Плънката търпи много вариации. Задушавам всичко. Изчаквам малко да се сгъсти. В намазана тава слагам едната кора от многолистното тесто, изсипвам плънката, завивам с другата и защипвам тестото да не се излее плънката. Пече се в сгорещена фурна както си се пече многолистно тесто. Малко преди готовност поръсвам отгоре с настърган кашкавал. Става много бързо и е вкусно.

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
Аз правя мързелив лучник Simple Smile с 1 пакет бутер кори на Белла.
Правя плънка от задушени късчета пилешко филе, много лук (може  пресен, през зимата - праз, а може и лук + 1 пакет замразен спанак, лапад, киселец или кактото зелено има), може да се добавят и нарязани пресни чушки, гъби, 1 болярски или гъбен сос на Дерони, подправки на вкус. Плънката търпи много вариации. Задушавам всичко. Изчаквам малко да се сгъсти. В намазана тава слагам едната кора от многолистното тесто, изсипвам плънката, завивам с другата и защипвам тестото да не се излее плънката. Пече се в сгорещена фурна както си се пече многолистно тесто. Малко преди готовност поръсвам отгоре с настърган кашкавал. Става много бързо и е вкусно.
Е такова нещо и аз мога да спретна!   Peace



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт