Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 583
Здравейте д-р Мазнейкова Smile
Ще започна по от рано за да стане по-ясно Smile
Така   Embarassed преди 6 години горе-доле почнаха проблемите Sad
(До тогава имах горе-долу редовен цикъл на 35 дни Smile )
Тогава за първи път получих кръвоизлив отидох на лекар, казаха ми: имаш киста пий тези противозачатъчни и ела след 1 год. не се замислих  много, а я послушах (сега като се замисля не е било много разумно от моя старна но...) след 1 година спрях хапчетата всичко беше наред 6 месеца и пак същия филм - кръвоизлив отново хапчета като ги спра пак същото и така до миналата година, когато след като ги спрях след 6м. просто почна много да ми закъснява (цикъла ми стана на 45дни и повече).Отивам на лекар изследвания на 3 ден всичко им е ок но и следващия цикъл по същия начин ... изписаха ми дуфастон по схема. След това решихме, че искаме бебе и аз спрях дуфастона, след консултация с лекар.
За по-сигурно отново хормонални изследвания, резултата от които е:
на 5 ден хормоните са идеални, 7 дни след предполагаема овулация много нисък прогестерон и висок андростендион (3 пъти над реф. ст-ст), тестостерона и ДХЕА-С са добре.
Та въпроса ми е какви са вашите насоки от тук нататък Smile
Благодаря ви много предварително за вниманието Smile

Ще публикувам и хормоналните изследвания:

на 5-ти ден
LH     7,04          mIU/ml       реф. ст-сти: жени: фол.фаза 1.0-18.0,овул.фаза 24-105,лут.фаза 0.4-20,менопауза 15-62,мъже 2-12


FSH    9,52        mIU/ml    реф. ст-сти:   жени: фол.фаза 4-13,овул.фаза 5-22,лут.фаза 2-13,менопауза 20-138,мъже 1-8


Prolactin    12,99        ng/ml     реф. ст-сти:  М 1.6-18.8 Ж 1.4-24.2

Estradiol    168        pg/ml     реф. ст-сти:  жени: фол.фаза 39-189,овул.фаза 94-508,лут.фаза 46-309,менопауза 20-40,мъже 20-77

на 25-ти ден изследвания (7 дни след предполагаема ову - теста за ову беше +)
Progesteron     0,41          nmol/l     реф. ст-сти:   жени: фол.ф. 0.27-2.61,лут.ф. 3.28-38.63,овул.ф. 5.25-38.63, менопауза 0.2-0.82; мъже: 0.2-3.37

Testosteron    2,3        nmol/l    реф. ст-сти:   мъже: 6.76-39.49, жени 0.17-2.53

DHEA-S    1,95        umol/l      реф. ст-сти: жени:15-19г.-1.77-9.99;20-24г.-4.02-11.0; 25-74г.-0.26-9.23;мъже:15-44г.-1.91-13.4;45-74г.-1.20-8.98

Androstendion    19,92        nmol/l    реф. ст-сти:  0.9-7.0
Цитирай


Мнения: 324
Стойностите на прогестерона са доста ниски и говорят по-скоро за липса на овулация. Добре е да се извърши ултразвуков преглед фоликулометрия за доказване на овулацията (около времето на предполагаемата овулация).
Цитирай

София

Мнения: 3 583
Този месец ходих на фоликуметрия Smile
12 ден 7мм фоликул другата седмица ще ходя пак да видим дали е нараснал Smile
А какви може да са причините за тази липсана овулация?
И какви още изследвания трябва да се направят?
Може ли тези проблеми да се дължат на дългата употреба на противозачатъчни и дуфастон или вече организма би трябвало да се е изчистил?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.