Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 507
Понеже сега им е сезона,предлагам своята рецепта.
Забележка:количеството на продуктите е според броя на гладниците.

Необходими продукти:
6 тиквички(около 1 кг)
500 г кайма(смес)
3-4 моркова
3-4 средно големи глави кромид лук(може и пресен)
1 връзка копър
сол
черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон или супена лъжица Пикантина за супи

Начин на приготовление:
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките.После се разрязват на две по дължина и с лъжица се изгребва част от вътрешността,за да се получи лодка,в която се слага пълнежа.Издълбаната вътрешност не се изхвърля,а се нарязва на кубчета и се използва  за пълнежа.Нарязаните и издълбани тиквички-лодки се подреждат в тавичка.
След това измивате,почиствате и нарязвате морковите, лука и копъра.
На котлона в дълбок съд с капак се задушават най-напред каймата и лука,без допълнително мазнина,а само с 1 кафена чаша вода.След това се прибавят нарязаната вътрешност на тиквичките и морковите.Задушавайте,докато омекнат,а каймата покафенее(да изглежда готова).Добавете копъра,сол и черен пипер на вкус,кубчето бульон или Пикантина.Разбъркайте добре и свалете от огъня.
Напълнете лодките и запечете в предварително загрята до 220 градуса фурна.
По желание можете да направите заливка от 1-2 разбити яйца и кофичка кисело мляко,която се добавя около 5-10 минути преди да извадите ястието.

Да ви е сладко!
Цитирай


Мнения: 1 465
Току що добавих една рецепта за тиквички в темата "Пролетни леки манджи !"
Цитирай

DE

Мнения: 4 629
Цитат на: ale_x_andra
Понеже сега им е сезона,предлагам своята рецепта.
Забележка:количеството на продуктите е според броя на гладниците.

Необходими продукти:
6 тиквички(около 1 кг)
500 г кайма(смес)
3-4 моркова
3-4 средно големи глави кромид лук(може и пресен)
1 връзка копър
сол
черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон или супена лъжица Пикантина за супи

Начин на приготовление:
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките.После се разрязват на две по дължина и с лъжица се изгребва част от вътрешността,за да се получи лодка,в която се слага пълнежа.Издълбаната вътрешност не се изхвърля,а се нарязва на кубчета и се използва  за пълнежа.Нарязаните и издълбани тиквички-лодки се подреждат в тавичка.
След това измивате,почиствате и нарязвате морковите, лука и копъра.
На котлона в дълбок съд с капак се задушават най-напред каймата и лука,без допълнително мазнина,а само с 1 кафена чаша вода.След това се прибавят нарязаната вътрешност на тиквичките и морковите.Задушавайте,докато омекнат,а каймата покафенее(да изглежда готова).Добавете копъра,сол и черен пипер на вкус,кубчето бульон или Пикантина.Разбъркайте добре и свалете от огъня.
Напълнете лодките и запечете в предварително загрята до 220 градуса фурна.
По желание можете да направите заливка от 1-2 разбити яйца и кофичка кисело мляко,която се добавя около 5-10 минути преди да извадите ястието.

Да ви е сладко!


Mila Alexandra,
shte dam mojata versija na tvojata retsepta, kato predvaritelno se izvinjavam che ne moga da dam tochniproportsii na produktite, zashtoto az ne gotvja taka...
Tehnologijata na prigotvjane  e absoljutno sushtata, kato ti si ja opisala.

Znachi - az predpochitam da narezja tikvichkite na puncheta, kato za tselta kupuvam malko po-debelichki tikvichki. Taka v tavata  za pechene se pobirat malko poveche tikvichki i plunkata e malko povechko. Izdulbavam gi s malka luzjichka, ne e problem.
Plunkata ja pravja ot izdulbanata chast ot tikvichkite, zapurzjena kajma, oriz, domateno pjure, zelen grah i/ili sladka tsarevitsa, presen ili star zadushen luk, chubritsa, sol, cherven piper (predpochitam ljut). Ponjakoga v plunkata slagam narjazan na sitno zadushen patladzjan, chervena pechena chushka, ili povechko zelen luk, ili njakoja druga zelenija. Obshto vzeto s plunkata eksperimentiram vinagi i stava vse razichna....
Ponezje kato se slozjat povechko neshta v plunkata , tja stava mnogo, si zamrazjavam ostatuka i sled 1 sedmitsa pulnja chushki ili patladzajni sus sushtata plunka, kato dobavjam i narjazani na sitno domati, ili domateno pjure.
Nadjavam se njakoj da haresa ideite mi.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.