Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 827
Здравейте Д-р Мазнейкова. Имам една огромна молба за съвет.Бременна съм в 20 седмица но в 19 седмица бях  на ФМ при д-р Станев от 2-ра Градска ( в частния му кабинет). Там доктора видя киста не бебето ми която е около 6,3мм големина.Каза ми, че това било индикация че имало вероятност бебето ми да е с генетично отклонение.Направих след ФМ и БХС ето резултатите:
Вашият риск е 1 от 10000
Възрастов риск е 1 от 1465

Алфафетопротеин (AFP)  Норма [22.05- 110.25]   Резултат 42.5
Човешки Хорионгонадотропин (bhCG)  Норма [3.1- 15.5]  Резултат 3.4

Питането ми е дали да правя амниоцентеза или да се доверя не резултатите плюс още една ФМ при д-р Марков?От сегашната Фетална морфология освен кистата няма други "нередноти". Ако недай си боже се установи нещо нередно при бебето , до коя седмица може да се реагира. Колко време ще трябва за да се вземе проба за амноцентезата и да се видят резултатите (ако се наложи да се прави).
Преди тази бременност имам раждане (което не завърши благополучно поради проблем с плацентата, но бебето беше без никакви малоформации).
Много ви благодаря предварително.
Цитирай


Мнения: 324
При нормален резултат от биохимичния скрининг и фетална морфология не е необходимо да правите амниоцентеза.
Цитирай