Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 юли 2008, 02:44 ч.

HPV - Carrageenan

 • 3 418
 • 4
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6

http://www.carrageenan.bg/


Учени от Националния Онкологичен Институт на САЩ са установили лабораторно, че Carrageenan е най-мощния инхибитор, откриван някога, срещу всички разновидности на човешкия ПАПИЛОМА вирус (HPV). Carrageenan блокира вируса, като не му позволява да се „закачи” за клетките от гениталния тракт. Човешкият папилома вирус е причинителя на рака на маточната шийка (цервикален карцином) и кондиломите. Други изследвания от независими източници показват, че естествената съставка Carrageenan, извличана от червени водорасли (Chondrus crispus), не само има изключителни овлажняващи свойства, но и е старателно проучванa за други потенциални предимства. Най-различни общественодостъпни данни от изследвания над съставката, изготвяни и разпространявани от независими източници, дават индикации за потенциалната възможност на съставката Carrageenan да намали риска от различни венерически болести.
http://www.carrageenanbg.com/


Scientists from the National Oncology Institute of USA have ascertained laboratory, that Carrageenan is the most powerful inhibitor ever discovered, against all varieties of the human Papilloma Virus (HPV). Carrageenan blocks the virus, as it doesn’t allow it to “attach” to the cells from the genital tract. The human papilloma virus causes the cervical cancer and genital warts. Other researches from independent sources show that the natural ingredient Carrageenan, derived from red seaweeds (Chondrus crispus),  not only has exceptional moisturizing properties but it is also thoroughly studied  for other potential advantages. Different data accessible to the public from researches on the ingredient prepared and distributed from an independent sources give indications for the potential possibility of the ingredient Carrageenan to reduce the risk from different venereal diseases.

# 1
 • София
 • Мнения: 12
Това абсолютно нищо не значи. За да е достоверна тази информация трябва да бъде подкрепена от клинични данни с много голям обхват на излекувани болни. Какво значи последното изречение в статията? Едва ли не тези водорасли претендират да лекуват всякакви венерически болести - сифилис, гонореа, спин, кое по-точно? Ако наистина са толкова ефективни фармацевтичните компании няма да жалят средства за проучването им и включването им в състава на редица медикаменти, лекуващи или предпазващи от определени венерически болести. Не е задължително всяка публикация да се приема за панацея... Twisted Evil

# 2
 • Мнения: 6


Съдейки от публикуваните от вас отговори до момента , вие сте медик, който би трябвало да се ползва с авторитет в подобен форум , а не минути след като се е регистрирал като потребител да влезе и да се "изплюе" на дадена публикация. Извинете ме за грубия речник госпожо медик, но не ми харесва настъпателния тон, с които се "присъединявате" към хората обменящи информация по здравословни проблеми .

Освен това, май не сте прочели влизайки тук , следното : 

"Форумът е за обмяна на личен опит и информацията в него не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти.
Преди да започнете употреба на някой лекарствен продукт или терапия, дискутирани във форума - потърсете съвета на Вашия личен лекар или друг медицински специалист."


Сега да отговоря на въпросите ви:

Никъде в статията не пише , че този препарат е панацея или че притежава терапевтично действие за каквато и да било полово предавана инфекция !
По последни данни дори презервативът не предпазва 100% от инфектиране с HPV. Така , че опциите за превенция не са много в този случай !

А относно , цитирам вас : " За да е достоверна тази информация трябва да бъде подкрепена от клинични данни с много голям обхват на излекувани болни. " , ще потвърдя факта,че не са проведени клинични опити , свързани с Carrageenan  и  че всички проучвания са направени лабораторно , но следвайки вашата логика , какво да кажем тогава, за проведените клинични опити , които бяха извършени в продължение на години върху хора относно превантивната HPV ваксина Gardasil и подкрепени от тези факти и клинични изследвания , хората плащаха по около 400 euro за  да се сдобият със "сериозни" странични реакции като парализа или смърт. Ето това се казва клиничен опит и "гаранция" за добро здраве !


Малко информация за вас , която надявам се ще ви отрезви:

Направих си труда да я преведа , специално за този форум , защото при всичките ми уважения към лекарите , някои ваши колеги тук говорят много убедително и смело, относно тази ваксина , давайки на всички съфорумци погрешна и недостоверна информация , без да са си направили труда да прочетат официално изнесената статистика на FDA .


Оспорваната HPV ваксина причинява по един смъртен случай месечно : FDA доклад
===============================================================


140 "сериозни" странични реакции ,включващи 27 животозастрашени случая  , 10 спонтанни аборта, и 6 случая на Guillain-Barre Syndrome бяха докладвани от месец Януари 2008 насам .

Един смъртен случай на месец е средната статистика , свързан с Gardasil - ваксината срещу рак на маточната шийка ,според доклада на FDA , получен от правителствената агенция за наблюдение .

Merck, производителите на Gardasil ,е подготвен да направи печалби в рамките на билиони от ваксината , която предпазва от някои раково причиняващи образувания и форми на полово предавания Human Papilloma virus ( HPV ), но фармацевтичния гигант бе подложен на тежка критика за бързото изнасяне на лекарството на пазара без адекватно тестване , заради надмощие над неговите конкуренти.

Judicial Watch ,обществена групировка , участваща в кампанията срещу правителствената корупция , разкри документи чрез "Закона за свободата на информацията" , които показват , че FDA е получила сведения за 10 смъртни случая , свързани с Gardasil от септември 2007 и 140 "сериозни" странични реакции , включващи 27 животозастрашени случая , 10 спонтанни аборта, и 6 случая на Guillain-Barre Syndrome бяха докладвани от месец Януари 2008.

Judicial Watch намира също 8,864 Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) записи свързани с Gardasil , повече от два пъти сравнено с 3,461 случая , които бяха публикувани с HPV ваксината през 2007. Много са получили генитални брадавици като резултат от HPV ваксината.

Групата за наблюдение казва , че  броя на смъртните случаи , свързани с ваксината е най-малко 18 и вероятно - около 20.

11 смъртни случая са настъпили за по-малко от седмица след ваксинацията . 7 жени са починали след по-малко от 2 дни . Най-често поставяната диагноза като причина е била съсирване на кръвта ( мед. тромб ). Една жена е починала от тромб в рамките на 3 часа след ваксинацията . Една 20 годишна жена , без медицинска история на заболявания , е починала на 4 април , 2008 , само 4 дни след приема на Gardasil.

Сериозните странични реакции включват анафилактичен шок , припадъци с конвулсии , пяна от устата , кома , парализа и смърт.

Друга 23 годишна жена е била ваксинирана с първата доза на Gardasil на 31 януари, 2008 , в резултат на това е последвал анафилактичен шок . Рапортът сочи : " пациентката преживя анафилактичен шок 2 минути след ваксинацията , определен като кратка загуба на съзнание, прекратяване на дишането , очи, обърнати нагоре , замъглено виждане и сивкав цвят на кожата... Анафилактичният шок беше отчетен като внезапно животозастрашаващ.

14 годишно момиче е направило 6 стъпки след като е било инжектирано с ваксината и е колабирало на пода , загубвайки съзнание с пяна от устата . Момичето е дошло в съзнание след " 60 секунди апоплектичен удар " и е имало " бледа и студена кожа " и кръвно налягане 60/40.

VAERS рапортът на един доктор съобщава за жена пациент , която е била ваксинирана с една доза Gardasil и " вследствие пациентката изпада в кома и сега е парализирана " .

Merck & Co. е инвестирала усилено в завладяването на USA да узакони Gardasil за ученичките на възраст 11 години относно полово предавания HPV , за да вземе надмощие над конкурентната GlaxoSmithKline's vaccine Cervarix .Merck успешно проагитира FDA към бързо стъпване на Gardasil на пазара ,чиито критикуващи по същество държат отговорни за това ,което прави американските жени част от огромния пробен експеримент.

JPMorgan аналитик Chris Schott разказа за Forbes.com , че откато GlaxoSmithKline PLC отлагаше предоставянето на повече информация на FDA за ваксината , лекуваща рак на маточната шийка , наречена Cevarix до първата половина на 2009 , той планира Merck да доминира на пазара , докато Cevarix ще държи само 25 % от пазарния дял до 2012 .

"Излагайки всички въпроси относно Gardasil , най-добрата обществена здравна политика би била да се преоцени нейната сигурност и да се забрани нейното разпространение на непълнолетните" , каза Judicial Watch President Tom Fitton . Най-малкото , правителствата ще трябва да обмислят отново за каквито и да било усилия да указват или да поощряват тази ваксина за употреба от деца.Материалът е базиран на :

http://www.lifesitenews.com/ldn/2008/jul/08070316.html


По-подробна информация :

http://www.judicialwatch.org/documents/2008/JWReportFDAhpvVaccineRecords.pdfNO COMMENT !!!

# 3
 • Мнения: 3 989
Това абсолютно нищо не значи. За да е достоверна тази информация трябва да бъде подкрепена от клинични данни с много голям обхват на излекувани болни. Какво значи последното изречение в статията? Едва ли не тези водорасли претендират да лекуват всякакви венерически болести - сифилис, гонореа, спин, кое по-точно? Ако наистина са толкова ефективни фармацевтичните компании няма да жалят средства за проучването им и включването им в състава на редица медикаменти, лекуващи или предпазващи от определени венерически болести. Не е задължително всяка публикация да се приема за панацея... Twisted Evil

Както ти е написала и outset, не мисля, че си чела внимателно. "Намалява риска" и "предпазва" не значи "лекува".

В подкрепа на outset и нейното твърдение, че "по последни данни дори презервативът не предпазва 100% от инфектиране с HPV", ето линк, където има цитат от статия.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=164667.msg8049978#msg8049978

outset, и аз прочетох постингите на nelibk, но не останах с впечатлението, че е медик.  Thinking От цикламеното изречение си правя извода, че има основни познания по статистика... Както и да е...

Контроверзна тема е това!

# 4
 • София
 • Мнения: 12
Точно заради наличието на противоречиви, негативни данни каквито са споменатите от вас за Gardasil , не трябва да се приема безрезервно всяка една публикация. Напротив, смятам, че колкото по-голямо разнообразие от продукти на пазара има, толкова човек трябва да е по-критичен. Подкрепям прокараната идея за опит за манипулиране. 
Мисля, че погрешно съм се изразила, че не оценявам това, че сте си направила труда да преведете и споделите информацията. Просто напоследък се уморих от реклами на растителни продукти и всякакви екстракти и т.н., които лекуват простата, при преяждане и др.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт