Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Новак в готвенето

  • 11 юли 2008, 03:30 ч.
  • Преглеждания  5 277  Мнения  84  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 24
Здравейте, тепърва навлизам в света на готвенето и реших да отворя тази тема, защото съм сигурна че има и други като мен. Бих искала да помоля по-можещите и знаещи мами да споделят тук своите съвети и хитрини, какво трябва и какво не трябва да правя в кухнята, както и някои по-лесни рецепти, като за начинаещи. Благодаря ви предварително!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 768
Мисля, че е по-добре да влизаш в отделните темички и там сама ще намериш и прецениш кое е подходящо за теб или да го преработиш в удобен за теб  вариант.
Успех на кулинарното поприще и ще чакаме скоро включване със снимки на твоите кулинарни творения
Късмет! Hug

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Миш - маш,леща,боб,пълнени чушки със сирене и яйца.....Такива неща.....Ама ще ти е по-лесно да питаш за нещо което не ти е ясно как се прави...Ние ще помагаме   bouquet
Ще се научиш,няма страшно.Попаднала си на точното място  Grinning

# 3
  • Кк
  • Мнения: 205
Практика,практика му е майката.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 768
Практика,практика му е майката.
И миене на домак. посуда  Joy Naughty Joy

# 5
  • Мнения: 294
Практика,практика му е майката.
И миене на домак. посуда  Joy Naughty Joy

Само заради търкането на тавите мога да се откажа!!  Laughing
Ама ако съм много на зор и "лафкаджията" пред блока е затворил по-рано..може и да се прежаля!

/Горда съм-първата ми пилешко - зеленчукова супа вече е факт/

# 6
  • Мнения: 604
Възхищавам се на жените като теб!
Едно запомни щом имаш желание да готвиш
значи ще се получи Peace·
Много обичам зеленчукова супичка
и за сега е много подходяща:

Необходими продукти:

щипка сол,картофи, зелен боб, лук ,морков,
гъби, чушка·Всичко се нарязва на кубчета и
се слага да се вари·Накрая по желание правя
застройка с яйце и мляко(може и без)
Бързо, лесно и полезно!Успех от мен Hug!

# 7
  • Montreal
  • Мнения: 1 073
Аз ти предлагам следното-харесваш си някоя лесна рецепта от този форум и пробваш.Ако имаш питане-моля,винаги има кой да се отзове.Момичетата тук са отзивчиви ,а и винаги ще те насърчат.След всеки твой опит ще ставаш все по-добра  и по-добра.Постепенно ще преминеш към по-сложни рецепти,ще придобиеш увереност и самочувствие и сигурна съм,че ще се справяш отлично.Стига да имаш желание,лесно ще се научиш на много тънкости.Посвети част от времето си в четене на този форум и ще видиш как `апетитът идва с яденето`.

# 8
  • Montreal
  • Мнения: 1 073
Хрумна ми още нещо.Рецептите можеш да си ги преписваш,копираш или принтираш.И колкото повече ги приготвяш,толково по-добри  ще стават ястията ти.В началото,обаче,избягвай рецепти от рода на `брашно,колкото поеме`.Това ще го оставиш за по-късен етап.Започни с обикновени и непретенциозни неща.Момичетата преди мен са ти дали примери.И друго важно-избирай си рецепти с точни указания и мерки.В началото така ще ти бъде по-лесно.С времето ще се научиш и ще придобиеш усет.
... какво трябва и какво не трябва да правя в кухнята...
Поясни какво точно те интересува.

# 9
  • София
  • Мнения: 154
Какво не трябва да правиш в кухнята (няколко прости съвета за начинаещи):
1. Никога не вади тавата от горещата фурна без съответните ръкавици/ ръкохватки и др. приспособления;
2. Ако свекърва ти ви е доставила живо пиле, не го цопвай направо в тенджерата. Първо му намери палач.
3. Вари достатъчно дълго боба. Съвет - слагаш един камък, като омекне камъкът и бобът ще да е готов;
Извинявай, но не можах да се въздържа!  Hug Успех ти желая. Не е трудно, нужно е само желание и време. Винаги е много по-приятно, когато готвиш за някой друг, не само за себе си!

Аааа, забравих най-важното: готварският форум е неизчерпаем извор на  вдъхновение, но внимавай да не започенч да отскачаш често и до този с диетите  Peace!

# 10
  • София
  • Мнения: 691
Запииис!!! Супер тема, тъкмо като за мен  Mr. Green
И аз съм абсолютен новак в готвенето, до сега успешно успях да направя бъркани яйца със сирене, палачинки и сладки  Laughing
Обаче ми се ще да се понауча да готвя и по-нормални неща като мускака, боб и пр. Ще следя темата с интерес.

# 11
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
3. Вари достатъчно дълго боба.

без СОЛ  Peace И аз не го знаех това..

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
3. Вари достатъчно дълго боба.

без СОЛ  Peace И аз не го знаех това..
Tочно така  Peace ,защото иначе ще ти "трака" т.е. няма да уври ....Солта се слага накрая   bouquet

# 13
  • Мнения: 24
Благодаря много за съветите! Ще се възползвам от тях непременно! Понаучих се на някои неща като палачинки, баница, картофена яхния...сега следва миш-маш. Форумът наистина е от голяма полза (хубаво е че го има).  Simple Smile

# 14
  • София
  • Мнения: 691
Как се познава дали едно сварено яйце е в "срок на годност"?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт