Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 юли 2008, 13:39 ч.

Какво влияние биха оказали тези емоции върху бебето?

 • 1 966
 • 39
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
представете си следната ситуация и ми кажете дали моите негативни емоции, разочарования и тъжни моменти оказват влияние на бебето?

очаквате дете, в началото на 6 месец сте, спомените от сватбата са все още пресни - преди малко повече от година, работите усърдно и упорито, въпреки неразположенията свързани с една бременност и тъй като не може да си позволите да не работите - той не работи от няколко месеца и няма никакво желание да си намери работи. Имате хубава работа и доста добро заплащане. А той стои по цял ден пред компютъра , чете интересни неща, чати по форуми и т.н. След като се върнете от работа се захващате с домакинските неща, за които той все забравя. Неговите Ежедневните неща за уреждане не го вълнуват и се проточват с месеци, докато не получи предупреждения или подобни от адм. инстанции. И когато най-накрая намерите сили да говорите с него, той намира начин да ви обвини за какво ли не, ядосва се и става агресивен., намирал се в безпътица и не се чуствал добре, но и няма желание да говори за това. И когато искате да говорите за това и да намерите двамата начин как да излезе от тази ситуация, на него не му се говори и започва дълго мълчание. Познавате се от няколко години, но едва след сватбата сте заживяли заедно, тъй като преди сте работили в различни градове и сте се виждали само почивните дни.
Чувствате се безкрайно нещастна, подтисната, разочарована и .... А как бихте постъпили? Имате финансовата независимост да се отделите сама, но нямате близки наблизо, които да помагат за отглеждането на детето. Той в никакъв случай не би приел раздяла и разговори на тази тема ще са невъзможни. На мен ми струва, че му е добре така. Благодаря ви за мненията предварително

# 1
 • Мнения: 838
Ами по-скоро се притеснявай за себе си. Бебето е добре. Наистина в този момент трябва да си възможно най-щастлива, но това не е концерт по желание. А преди той работеше ли? Защото ако това не е състояние от вчера шанса да се оправи не е голям. Може би като останеш само на майчинството той ще се стресне и ще се вземе в ръце. Като няма пари за семейството и всички гледат на него... Попринцип той отговорен човек ли ти се струва?

# 2
 • Мнения: 750
На въпроса: Подобни емоции оказват изключително негативно влияние върху детето. Най-вероятно ще се прояви месеци след раждането или до няколко години. Казвам го от личен опит! Намерете компромисен вариант и заживейте в мир и разбирателство. Или направо го напусни - трябва ти спокойствие и някой да ти помага, а не търтей ( лично мнение )

# 3
 • Мнения: 49
доколкото разбрах става въпрос за бащата на бебенцето,аз лично не бих могла да живея с такъв човек,но това е мое мнение,аз имама дете и със съпруга ми правим и невъзможното сина ни да има всичко.има много майки,които отлично се справят сами при условие,че имат необходимите финанси.аз знам,че каквото преживява мама се отразява малко или много на бебчо,аз се стараех да имам спокойна бременност,щом разбрах, че съм бременна и спрях да работя

# 4
 • Мнения: 259
Отстрани лесно са дават съвети, но наистина помисли не само за бебчето, но и самата себе си. Помисли можеш ли да разчиташ на бъдещия татко, когато то се роди??!!  Кой ще ти помага за бебето? А за домакинството? Ще ти бъде трудно с "две" бебета наведнъж. От опит ти казвам, че майчинството е крайно недостатъчно за самото бебе, камо ли за още двама възрастни. При мен ситуацията е доста по-различна, но резултатът е подобен.

# 5
 • Мнения: 3 929
Ако имам финансова независимост, бих напуснала това подобие на мъж. Бих го напуснала, дори ако нямах финансова независимост - щях да търся начини. Явно това положение не е от вчера и няма тенденция да спре.
И да, вредиш си с живота, който водиш - на себе си и на бебето. Една бременна жена изобщо не е хубаво да се занимава с такива неща и да има такива грижи, а да бъде спокойна. И един такъв мъж не би бил в полза на едно дете, ако е такъв, какъвто го описваш. Да не говорим за примера, който би му дал. Да не говорим, че ако той проявява агресия към теб пред детето в бъдеще, какво дете би израстнало в такава обстановка? Във всички случаи, ако това продължи да бъде, по-добре е да напуснеш въпросния мъж. Ако той поне малко държеше на теб, нямаше да си позволява такова отношение и поведение. Не си заслужава да го търпиш, да го гледаш и да се грижиш за него. Ето, чакаш бебе - има за кого да се грижиш. Предполагам, че не ти е нужен още един човек, за когото да се грижиш. А и едва ли ще имаш силите за това, след като родиш.
Ако това, че няма кой да ти помага в гледането на детето, е причина да не го напуснеш, то знай, че този мъж едва ли би ти помагал, ако очакваш това от него. Даже напротив - по-скоро ще ти бъде в тежест.
Не се колебай. Аз не бих.

# 6
 • Плевен
 • Мнения: 1 356
Съжалявам мила че в такъв хубав момент,вместо да се радваш на бременността и да си щастлива,
трябва да се тормозиш с безотговорен мъж и да работиш вместо него.
Не знам аз как бих постъпила ,ако бях на твое място,може би бих опитала да се справям сама,
отколкото да търпя мързеливия си мъж,но отстрани е много лесно да се дават съвети.....
Мисля,че ти трябва да решиш сама,как да постъпиш,като разгледаш всички гледни точки.
Успех!!!! Hug

# 7
 • София
 • Мнения: 1 545
minini, изгони паразита.
Веднага.

Тук могат да се кажат милион приказки, но просто няма смисъл.

# 8
 • Мнения: 1 586
Познавах такъв човек............. TiredИ според мен,той никога няма да се промени,това би трябвало да е най-красивият период от живота ти,ще си имаш бебенце,ще се грижиш за него,а така като гледам ако останете заедно май ще трябва да се грижиш и за него,каква помощ би могла да получиш от такъв безотговорник??????Незнам,но щом имаш финансова независимост,поговри си пак с него и ако откаже да се промени по-добре да си сама....!Успех!

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 857
minini, изгони паразита.
Веднага.

Тук могат да се кажат милион приказки, но просто няма смисъл.
  Peace Това е и моят съвет. Не очаквай промяна в положителна насока от негова страна.

# 10
 • Мнения: 1 289
Стана ми тъжно като прочетох и също съм на мнение ,че си по-добре без него...Няма изгледи за промяна,а трябва точно сега да си най-щастлива и спокойна и мъжа до теб да те обгръща с любов и внимание и да ти помага изключително много,а не да те натоварва излишно....Мисля си ,че след раждането ще се грижиш за две бебета и бързо ще се сринеш,защото всичко е  до време и не се издържа...

# 11
 • Мнения: 433
Ами аз поддържам мнението на a.velcheva, че търтей не ти трябва. Всъщност човекът у дома, който се води твой съпруг, прави ли реално нещо друго в семейството, освен да яде?
извинявам се, ако въпросът звучи грубо
На практика ти не го познаваш - общуването в почивните дни не е пълноценно общуване.

Заради бъдещото бебе ли подписахте брак или го обмисляхте още преди да се разбере за бременността ти?
Чувстваш ли някаква ангажираност от него за бъдещото дете, грижи ли се за теб чисто по мъжки, пази ли те физически, усещаш ли някаква ясно изразена грижа за теб в твоето състояние?
Виждала ли си негови реакции при общуване с малки деца и бебета? Какви са те? И изобщо как се държи, ако наблизо има каквото и да е дете?
Решението ти трябва да зависи и от отговорите на тези въпроси. Не е нужно да ги даваш тук в темата. Дай ги на себе си. Но ти едно дете скоро ще родиш - трябва ти мъж и партньор в живота и отглеждането му, а не още едно, голямо дете, за което ти да носиш отговорности.

Емоциите на майката се предават пряко на плода и той силно се влияе от тях. Дори на подсъзнателно ниво. Важно е бъдещата (и настояща) майка да бъде опазвана доколкото е възможно от много силен стрес и силни негативни емоции.

Чудеса не стават и мъж, който е избягвал деца и не е искал да общува с деца, няма изведнъж да заобича собственото си и да се втурне да го обгрижва. Има мъже, годни да станат великолепни бащи и мъже, които са напълно неспособни да се занимават с малки деца - до степен на намразване дори! Но опитите за превъзпитаване на втория тип в първия са загубена кауза. Изобщо жените, които считат, че съпругът им се поддава на превъзпитание, са в голяма грешка. Не пониква нещо, което не е посято преди това .

Казваш, че на него му е добре така. Очевидно на теб не ти е добре - иначе нямаше да пуснеш тази тема.
Майката развива естествения инстинкт за опазване и защита на потомството - ние сме мислещи бозайници в края на краищата. Явно при теб този инстинкт заработва. Но като мислещ човек (а не котка или делфин) - имаш възможността не да хукнеш с всички сили към по-безопасно място, а да обмислиш добре решението си. Но твоите чувства и инстинкт имат също толкова право на  дума за решението ти, колкото и разума.

(това ти го пиша като жена, отгледала едно дете сама след развод и сега отглеждаща второ пак сама. Въпреки, че не е никак лесно, животът вече ми показа ясно колко добре съм направила, когато се разделих с бащата на дъщеря си навреме - преди 15 г. Сега и тя разбира решението ми и напълно  го одобрява, макар да си общува понякога с баща си.
Както имаше един израз - по-добре сама, отколкото зле придружена.)


П.П.  уфф, гледах да се изразя по-деликатно, а докато го напиша, те хората си рекнали.
minini, изгони паразита.
Веднага.
Peace

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 14:51 от bilkata

# 12
 • Мнения: 4
благодаря ви много, моите намерения все повече клонят към това, което ме съветвате. Макар,че понякога изпитвам съжаление към него, което не трябва да правя. Освен това има още един  проблем. Живеем в жилище, което аз съм наела, подписала договора и почти изцяло с мои мебели обзаведено. Не ми се иска да си взема един куфар с неща и да се преместя, да търся ново място и т.н. А ако му кажа той да направи това, просто не ми се мисли как ще реагира, при всички случай няма да протече мирно подобен разговор. Ей това е друга дилема също.

# 13
 • Мнения: 99
Другите момичета добре са те посъветвали,пък и ти си почти взела своето решение.Нали знаеш "по-добре ужасен край,отколкото ужас без край",събери смелост и говорете!Само гледай да не плачеш,защото мъжете стават агресивни като видят женски сълзи-просто не ги разбират Crossing ArmsВажно е да си спокойна и щастлива по време на бременността и ти желая от все сърце това!

# 14
 • Мнения: 2 960
minini, изгони паразита.
Веднага.

Тук могат да се кажат милион приказки, но просто няма смисъл.

точно Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт