Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 юли 2008, 16:10 ч.

Рибена чорба

  • 973
  • 6
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 72
Каква риба използвате и как я приготвяте

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
От всякаква риба става,но най-вкусна е от няколко вида риба....

Слагаш да заври подсолена вода на котлона и пускаш рибата за около 10-ина минутки.После ,вадиш,обезкостяваш,а бульона прецеждаш,за да няма кости.
 Задушаваш корени за супа в мазнина,заливаш с бульона и добавяш рибата и ако искаш 1-2 картофа нарязани.Понякога слагам и 1 с.л. ориз.Накрая задължително се слага девисил.

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 16:30 от TheNMaster

# 2
  • Мнения: 1 016
Първо задушавам лук, моркови и картофи. Когато поомекнат добавям рибата, като я слагам в тензух, за да не падат кости. Добавям после доматено пюре, чер пипер и по много магданоз, целина, девисил и мащерка. Рибата задължително е речна Naughty

# 3
Хубавата рибена чорба става от поне 6-7 вида риба, всички останали добавки са по желание, за подправки ... девесил и черен пипер с малко лимон, останалото отново по желание.

# 4
# 5
  • Варна
  • Мнения: 78
Най-хубава става с няколко вида риба, но при липса на такива си купувам скумрия и я  правя така:
1 скумрия, 2-3 средно големи картофа, 1 зелена чушка, 1 средно голяма глава лук, 1 голям морков, 2 жълтъка(за застройката),1 връзка пресен девисил, 2 суп. лъж олио
Слагаме в тенджера с вода да се варят обелените картофи, моркова нарязан на едри парчета, чушката изчистена и също нарязана на едро изчистената глава лук, олиото, 3-4 стръка девисил, сол на вкус. Варят се до готовност. Изваждаме всички зеленчуци, нарязваме ги на дребно, а лука и девисила изхвърляме. Във водата слагаме скумрията, напязана на едри парчета. Вари се до готовност. Най лесно се познава, че е готова рибата, ако има глава щом са и побелели очите, ако ли не опитваме. Щом е готова рибата я вадим, изчистваме я от костите, накъсваме на малки парченца. Връщаме рибата и зеленчиците в бульона. Оставя се да поври още 5 минутки. Махаме от котлона. Оставяме да изстине супата подправяме с пресен девисил, черен пипер. След като мине половин час  откакто сме махнали супата от котлона я застройваме с разбитите жълтъци и малко оцет. Пробвайте няма да съжалявате. Да Ви е сладко!    bouquet 

# 6
  • София
  • Мнения: 498
Наистина най-добре е с няколко вида риба.При липса на такива аз ползвам набор за супа от сьомга-има доста месце,става хубав бульон,защото има кост.Варя рибата,вадя я и я почиствам от костите.През това време слагам да се сварят зеленчуците в бульона-картоф,морков,лук и целина.Връщам почистената риба в супата,добавям девисил. Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт