Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора
   Здравейте, давайте идеи за консервиране на корнишони   newsm17, благодаря предварително
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Аз ги правя така: редя корнишоните в буркана, слагам 1 с.л сол, 1с.л захар, 1к.ч оцет, бахар, черен пипер на зърна, нарязах лук и копър, доливам с вода. Варя 5 мин.
Цитирай


Мнения: 3 331
Аз ги правя така- Редя краставичките в буркана, слагам 5-6 скилидки чесън или лук на шайби, оцет до долното ръбче на буркана, 1с.л. захар,1с.л. сол, черен пипер, копър. Доливам с вода. Варя 20мин заради капачката.
Цитирай


Мнения: 4 747
20 мин. са много за корнишони. Стават меки.

За капачката са напълно достатъчни от 4 до 6 мин. най-много.

Иначе подправките са на вкус - и аз до скоро ги правех като 
Аз ги правя така: редя корнишоните в буркана, слагам 1 с.л сол, 1с.л захар, 1к.ч оцет, бахар, черен пипер на зърна, нарязах лук и копър, доливам с вода. Варя 5 мин.
, но откакто ядохме едни със синап, вече винаги добавям.
Цитирай

София

Мнения: 590
Един тъп въпрос , ама не знам , та по - добре да попитам  Embarassed. 5 минути ще рече , че след като заври водата се засичат 5-те минути , така ли ?
Благодаря предварително.
Много ми се иска да си направя домашни , сигурно ще се прежаля тази година  Smile
Цитирай


Мнения: 4 747
Да, 5 минути след завирането на водата - онези големи мехурчета и бълбук-бълбук   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз ги правя така: редя корнишоните в буркана, слагам 1 с.л сол, 1с.л захар, 1к.ч оцет, бахар, черен пипер на зърна, нарязах лук и копър, доливам с вода. Варя 5 мин.
Същото,но без бахара и слагам и синап(хардал),за да ги държи хрупкави.....
Цитирай


Мнения: 175
А имате ли рецепта без варене на корнишоните. Яла съм такива и стават наистина хрупкави, но не мога да намеря ряцепта без варене!
Цитирай


Мнения: 4 747
има да  - саламурени.

Сол и вода - в съотношение 1/14 части, пак синап, листа от целина, копър, дори майка прави такива, като притиска да не изплуват с листа от дюля. Обръщат се няколко дни.
Някои слагат аспирин, но тъй като е все пак лекарство, по-добре да се използва натриев бензоат за стабилизиране, ако са на топло място.
Цитирай

Ст.Загора

Мнения: 175
Аз ги правя така(по рецепта на майка ми):4 равни с.л. захар,1 равна с.л. сол,2/3 каф.чашка оцет,2 аспирина,лук,черен пипер,копър.Слагам подправките на дъното на буркана,редя краставичките,пълня бъркана с вряща вода,затварям,разбърквам хубаво и ги оставям на слънце 2-3 дена.Стават като магазинските м-ммм Crazy
Цитирай


Мнения: 175
Аз ги правя така(по рецепта на майка ми):4 равни с.л. захар,1 равна с.л. сол,2/3 каф.чашка оцет,2 аспирина,лук,черен пипер,копър.Слагам подправките на дъното на буркана,редя краставичките,пълня бъркана с вряща вода,затварям,разбърквам хубаво и ги оставям на слънце 2-3 дена.Стават като магазинските м-ммм Crazy

А докато си почиват на слънце - обръщаш ли ги с капачката на горе и долу-или като ги оставиш не ги пипаш?!
Цитирай

Ст.Загора

Мнения: 175
Ами един два пъти,за да пожълтеят и корнишонките на дъното Smile
Цитирай


Мнения: 224
Аз ги правя така- Редя краставичките в буркана, слагам 5-6 скилидки чесън или лук на шайби, оцет до долното ръбче на буркана, 1с.л. захар,1с.л. сол, черен пипер, копър. Доливам с вода. Варя 20мин заради капачката.

Искала си да кажеш 2 минутки за капачката нали?20 минутки са много,те ще се сварят направо.
Цитирай


Мнения: 5
здравейте
а някой пробвал ли е да направи корнишони с пикант фикса на Д-р Йоткер
        аз смятам да опитам
« Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 20:51 от Margiella »
Цитирай


Мнения: 72
Аз ги правя така: редя корнишоните в буркана, слагам 1 с.л сол, 1с.л захар, 1к.ч оцет, бахар, черен пипер на зърна, нарязах лук и копър,
по тази рецепта но на дъното един аспирин заливам с вряла вода и един аспирин отгоре и обръщам бурканите докато изстинат. Стават хрупкави Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора