Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Диети и отслабване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Universe

Мнения: 1 508
Здравейте, диетуващи от всички страни  bouquet
Имам един въпрос newsm78 - кой е предпочитаният от Вас диетичен хляб и защо?



На отговорилите, предварително благодаря bowuu!
На всички, надникнали в темата, желая успешно преборване с излишните килограми Peace!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 117
Този дето аз си го правя. Твърд, нагорчаващ, но поне аз си знам какво слагам вътре. А когато ме мързи бонус. Иначе и другите марки са вкусни , но колко диетични и как така стават толкова бухнали и мекички newsm78
Цитирай


Мнения: 5 255
Най-добре е домашен, но нямам машина за хляб, а на ръка месенето не го докарвам. Така че - готови, пък колкото са истински! Харесвам на Вита пълнозърнестия. Има и един Пуравита - пак пълнозърнест, с лен и други екстри, но той ми е толкова вкусен, че мога половин хлебче наведнъж да изям и го пропускам обикновено. Сега дебна да си купя немски ръжен - чувала съм, че е много добър и наистина ръжен.
Цитирай

Pyce

Мнения: 3 378
Съгласна съм,че домашния хляб е най-добрия bowuu

Понякога си правя,но и аз все още нямам машина за хляб,с нетърпение чакам да се преместим вече и да имам такава в новата кухня.Иначе понякога правя на ръка,май само аз си го ям Rolling Eyes

Засега Вита ми е Фаворит.Вземам и Бонус понякога.
А наскоро открих един също много вкусен-Ръжено слънце Peace
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 2 170
Е,въпросът ми може би не е точно за тук,но съм длъжна да попитам.Как се прави домашен диетичен хляб без брашно?Понеже съм добра в месенето  Blush бих могла да си направя домашен,но незнам какво да сложа вътре  Thinking Искам да е съвсем диетичен,без брашно,ами като витата и бонуса,но...как  newsm78
Цитирай


Мнения: 190
Бонус Бонус Бонус Smile Но съм на моменти - понякога зеленчуковия, понякога 6 зърна, понякога ръжения... Или да, Вита също не са зле. Сега ми се доядоха препечени филийки...  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 5 255
 Stop Брашна слагаш, но черно, ръжено, царевично, трици разни и разни семки.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3882791#msg3882791

Поразтърси се из готварския и Диетичния. Имаше и други рецепти - хлебчета като малки питки или бисквити. Щом можеш да месиш Peace на мен въпросните питчици станаха като камъчета Laughing Че и горчаха - явно от царевичното брашно. Било е старо.
Цитирай

in my dreams

Мнения: 4 669
Хляб не ям от години......няма истински Hug
Цитирай

в резерват

Мнения: 3 012
И аз съм от тези, които си правят домашен хляб....

С големи благодарности на Лебедуна, която ми даде  тази рецепта   bouquet  (последната от линка)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262831.msg7740744#msg7740744

напоследък добавям и орехово брашно, което е с много висок процент на протеини.......
« Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 20:21 от Арбанашка кокона »
Цитирай

Universe

Мнения: 1 508
Арбанашка кокона, каква е тая жива мая дето се слага в хляба newsm78
Аз имам машина за хляб и вероятно, ще пробвам рецептата.
Благодаря ва всички, отговорили в темата  bouquet
Цитирай

в резерват

Мнения: 3 012
Аз слагам от тази мая , която е на кубчета...... Иначе имаше някъде рецепта как да си приготвиш в домашни условия.......може би с гугъл ще излезе нещо

Редакция  Thinking

А сега де, според Гугъл  излезе че май не трябва да се яде хляб с  мая.....

http://www.lavashbg.com/index.php

ето и рецептата
 
   ЛАВАШ    
 
 240 мл вода
400 гр брашно

Омесва се много гладко и еднородно тесто. Оставя се да почине около 30 мин до 1 час.Разточва се много тънко и се пече на сух тиган от двете страни по 2 мин, като първите 20 секунди- открит, а останалите под капак. Това е арменски хляб без сол, който се прави до 1 метър, т.е голям кръгъл тънък хляб, но в домашни условия големината се ограничава до диаметъра на тигана. В качеството на закваска се използва отделено тесто от предното месене.Има голяма трайност по принцип.
От лаваш стават чудесни предястия, като той се завива на руло с различни плънки. Например майонеза, настърган кашкавал, рулца от раци .

 

« Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 22:04 от Арбанашка кокона »
Цитирай


Мнения: 5 255
Лавашът е като средно дебела кора за баница. Вкусен е, става да си направиш дюнер с него.

Същите са и същата работа вършат и арабските питки - по арабските магазини в големите градове ги има.

Ръжените и другите черни хлябаве се правели и ставали хубави не с мая, а с пепелява вода.

Всъщност, това че хлябът е мек било признак, че е с бяло брашно и мая.
« Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 23:14 от птица »
Цитирай

Universe

Мнения: 1 508
птица,   Hug Hug Hug, ама ти си цяла хлебна енциклопедия #Crazy
Благодаря за разяснението  bouquet
Цитирай


Мнения: 5 255
Това щото не мога да меся, затова наблягам на теорията. Нали знаеш, който може да пише става писател, който не може - литературен критик Mr. Green дано не се обиди някой Praynig
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Пълнозърнест - на различни фирми.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора