Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 2 751
След като изчетох доста материали тук, реших да прекратя опитите ми за ранно захранване и да почна от 6тия месец  Peace
Обаче сега имам едни домашни моркови(не знам кога друг път ще ми изпадне случай за домашно производство), които искам да замразя и да приготвя с тях пюре  Rolling Eyes
Как е удачно да се замразят и губят ли си свойствата?   newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 789
Почистваш, нарязваш и в камерата  Wink Аз си правех малки порцийки, после си вадех колкото и каквото ми трябва и както е замразено, го слагах да се вари на пара. Като порасна малко, добавях и кубчета замразено, предварително сварено и смляно месо.

# 2
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 977
Важното е да са замразени на малки порции, така, че да размразяваш за 1 хранене. В интерес на истината почистени морковите ги слагаш после замръзнали във вряща вода и готвиш.
Ако в последствие си замразяваш чушки имай предвид, че се започва първо със зелена, после с червена чушка, добре е да се варят цели, разбира се без семките, и после да се обели люспата. Ако ги нарежеш на малки парчета предварително, няма как да махнеш люспата.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 984
Имаш два варианта за фризер:
1. Почистваш ги, нарязваш ги на кръгчета и ги прибираш в малки торбички, една торбичка - една порция.
2. Настъргваш морковите и го натъпкваш във формички за лед с малко вода, колкото да се намокрят и после пак в торби.

Можеш да настържеш и да сложиш в малки бурканчета, но тогава ще трябва и да превариш, за да излезе въздухът и да се съхранят за по-дълго.

# 4
  • Мнения: 324
И аз точно снощи се чудих как да замразя домашни моркови.
Попаднах на информация, че е важно да се бланшират предварително, за да се запазят максимално витамините /също така цвета и вкуса им/.
За морковите се препоръчва бланширане за три минути.
Ето повече информация по въпроса - http://www.amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content& … =34&Itemid=40

# 5
  • Елин Пелин
  • Мнения: 2 401
Ще съм благодарна, ако някой сподели, дали е добре, ако зеленчуците  се сваряват, пасират и след това да се замразяват?

# 6
  • София
  • Мнения: 90
Момичета, безспорно е предимството на домашно приготвените пюрета. Но ако купуаваш зеленчуци от пазара, май не е точно така. Никога не можеш да си сигурен с какво са ги блъскали. Въпросът ми е към тези от вас, които приготвяте домашни пюрета - откъде се снабдявате с качествена продукция? Rolling Eyes

# 7
  • София
  • Мнения: 2 751
Момичета, безспорно е предимството на домашно приготвените пюрета. Но ако купуаваш зеленчуци от пазара, май не е точно така. Никога не можеш да си сигурен с какво са ги блъскали. Въпросът ми е към тези от вас, които приготвяте домашни пюрета - откъде се снабдявате с качествена продукция? Rolling Eyes
Аз от пазара не купувам  Naughty
Скоро ми донесоха едни моркови и ги замразих по описанието в сайта по-горе.
Ако ще купувам, по-добре да му дам готово. 100% (поне се надявам) на по-качествените марки са им качествени продуктите  Peace

# 8
  • Мнения: 1 449
Ще съм благодарна, ако някой сподели, дали е добре, ако зеленчуците се сваряват, пасират и след това да се замразяват?

Така е по-удобно.
Но максималното време за съхранение е 3-4 месеца.
За малко дете е най-добре да се консумират преди този краен срок т.е. до 2-3 месеца.

Трайност на замразени зеленчуци:
Сурово замразени: 8-10 м.
Термично обработени: 3-4 м.
Термично обработени и месо: 1-2 м.
Зеленчуков бульон: 1-2 м.

# 9
  • Елин Пелин
  • Мнения: 2 401
Много благодаря!



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт