Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-12 от 12 отговора

Варна

Мнения: 510
Някой може ли да ми даде съвет как се приготвят пилешки воденички?

Преди месец ходих в Трявна и там в едно от кръчметата, майстора приготви страхотни пилешки дреболийки: дробчета, воденички и сърца,даже и каза рецептата. За дробчетата рецептата я запомних, не воденичките ми се губят.

Сварих около 0,500 кг водинички, но се свиха и на нищо не заприличаха. Варих ги в МВ, а май трябваше в тенджерата под налягане.
Ако някой е правил, с удоволствия приемам съвети.
Цитирай


Мнения: 6 135
Варя ги винаги на бавен огън и задължително ги припенвам. След това могат да се приготвят по много начини. У нас най-често ги готвя с ориз, могат да се направят задушени в гювечета с лук и/или масло, с гъбки...
Цитирай


Мнения: 4 240
Точно в събота правих воденички Smile Количеството воденички за моята рецепта май е 1 кг (тези от магазина).

Първо ги сварих на котлона и май не беше намален Wink Обаче ги заварявам до полуготово състояние. После ги дообработих Smile

Нужни продукти
1 кг. воденички
100 гр. пушено месо или бекон
1 заквасена сметана
1/2 пакетче краве масло
2 с.л. брашно
1 кубче пилешки бульон
2-3 с. л. олио
2-3 стръка зелен лук
сол и мерудии на вкус
магданоз

Само да добавя за варенето на воденичките - варя ги със сол задължително

В тиган задушавам лука с олиото и после прибавям около 1 ч.ч. вода и бульона. Оставям докато кубчето се разтопи напълно. Добавям воденичките (ако са големчики ги нарязвам), половината от маслото и бекона. Оставям ги да се задушат с лука и маслото докато почти вече са готови. Добавям още чаша вода. След това слагам брашното и още малко вода за да се образува и малко сосче. Когато вече са напълно готови добавих сметаната и оставих на котлона при много слаб огън за около 5 минути. Накрая със сметаната добавих и остатъкът от маслото. Меродиит (черен пипер и кимион) сложих още в самото начало, ама е по-добре да се сложат към края за да се запази аромата им.

Да ви е сладко
Цитирай

София

Мнения: 2 934
Супа от воденички и сърца или същото, но запечено на фурна - все с ориз.
Цитирай

София

Мнения: 328
Интересно ми е как си успяла в микровълновата- аз съм чела изрично да не се слагат карантии или поне да се набодат с вилица, щото гърмят от време на време.
А иначе аз ги варя в тенджера под налягане - половин час и са мозък...ама 1/2 час от завирането им...даже може на 20-тата мин. да изключиш котлона и ги оставиш да си досъскат кротко
Цитирай

София

Мнения: 2 934
Не ми се е случвало newsm78да гърмят субпродукти, варени в микровелето. А така от известно време варя ангешкия комплект, преди да го нарежа за дроб-сърма. Никакъв проблем. Разбира се, черния дроб слагам съвсем накрая, да поври само 5 мин., иначе става на камИчета, като го нарежа Mr. Green
Но, ако се опасявате, че може да гръмнат, все пак наистина е по-добре да ги надупчите, преди да пуснете МВ.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 349
Стават много вкусни и в йена с масло,сол и черен пипер Wink (предварително се сваряват).
Цитирай


Мнения: 6
Моята изпитана режепта е :
нарязвам ситно кисело зеле, измивам и нарязвам на две воденичките, слагам червен пипер,мазнина, доливам малко зелева чорба и слагам да варя. В тенджерата под налягане стават за по-малко от 30 мин. След това запичам на фурната. Стават невероятни. Без предварително варене !
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз съм яла в заведение панирани ваденички и бяха много готини.Даже тидох специално да питам готвачката как ги е правила Mr. GreenКаза,че с готова панировка.И до ден днешен като се сетим с мъжа ми още са ни в устата тези воденички.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 456
Аз ги правя по много лесен начин и резултатът винаги е страхотен, а и не се изискват кой знае какви продукти.
Воденичките ги слагам в тенджера, да са покрити с 2 пръста вода + бяло вино (около 200 гр.) + олио. Задушавам ги, докато станат готови, периодично се отпенват, а ако е необходимо, се долива още вода. Целта е накрая да останат на мазнинка и малко сосче. Добавям нарязани гъби и пилешки бульон и се задушават още малко, докато гъбите станат готови. Накрая се прибавя и черен пипер. Като се сервират (горещи), се поръсват с настърган кашкавал.  chef
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 543
Аз ги правя по много лесен начин и резултатът винаги е страхотен, а и не се изискват кой знае какви продукти.
Воденичките ги слагам в тенджера, да са покрити с 2 пръста вода + бяло вино (около 200 гр.) + олио. Задушавам ги, докато станат готови, периодично се отпенват, а ако е необходимо, се долива още вода. Целта е накрая да останат на мазнинка и малко сосче. Добавям нарязани гъби и пилешки бульон и се задушават още малко, докато гъбите станат готови. Накрая се прибавя и черен пипер. Като се сервират (горещи), се поръсват с настърган кашкавал.chef

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 smile3521
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз ги правя по много лесен начин и резултатът винаги е страхотен, а и не се изискват кой знае какви продукти.
Воденичките ги слагам в тенджера, да са покрити с 2 пръста вода + бяло вино (около 200 гр.) + олио. Задушавам ги, докато станат готови, периодично се отпенват, а ако е необходимо, се долива още вода. Целта е накрая да останат на мазнинка и малко сосче. Добавям нарязани гъби и пилешки бульон и се задушават още малко, докато гъбите станат готови. Накрая се прибавя и черен пипер. Като се сервират (горещи), се поръсват с настърган кашкавал.   :chef:

Това звучи супер и ще го пробвам Very Happy smile3508
Цитирай

Кипър

Мнения: 93
От воденички кавото да направиш всичко е много вкусно,стига да ги свариш хубаво.Аз винаги ги варя в тенджере под налягане.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-12 от 12 отговора