Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 3 193
Здравейте, д-р Мазнейкова.Благодаря,че намирате време да отговаряте на въпросите ни.
Първият ми въпрос е дали съществува в гинекологията понятие като кръвоизлив в яйчника?Боря се със стерилитета вече пет години.През 2006 година ми беше направена лапароскопия с цел фенестрация на яйчниците.До преди манипулацията нямах проблеми с овулацията,в смисъл имах съвсем леки болки около нея.След лапароскопията около дата за овулация започнах да получавам страхотни болки от страната,от която е фоликулът.Помислих си,че овулацията е станала болезнена,но не беше така.На прегледа се установи,че фоликулът не се е спукал.Докторът нарече това състояние кръвоизлив в яйчника.След един-два цикъла образуванието намаляваше и изчезваше.Това ми се случи 3-4 пъти,редувайки яйчниците.Въпросът ми е възможно ли е ако наистина съществуват такива кръвоизливи,да предизвикат сраствания в яйчниците и по този начин да са ми навредели?Консултирала съм се с трима други гинеколози след това,но и на тримата не им беше много ясно какво точно се е случило с мен.
Вторият ми въпрос е относно раничка на шийката на матката.Знам за нея от преди четири години.От тогава до сега винаги съм била ПАП 2.Резултатът от последната ми цитонамазка е 1-2-ра група.Раничката не е третирана по никакъв начин,защото все още не съм раждала.Нямам и направена колпоскопия.Въпреки нормалните цитонамазки,аз се притеснявам и искам да ви попитам не би ли трябвало да предприема някакво лечение,дори и да не е обгаряне?
Доста дълго стана,за което се извинявам.Предварително ви благодаря за отговора!

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 14:52 от Цецинка

# 1
 • Мнения: 324
Най-вероятно става въпрос за т.нар. LUF синдром при който фоликула не овулира, а постепенно закърнява. Има начини за медикаментозното му "спукване".  Не виждам смисъл от фенестрация на яйчниците, ако сте имала овулация, най-вероятно и преди това е имало проблем с овулацията. Самата оперативна интервенция не би имала такъв ефект т.е. овулацията да стане болезнена.

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 3 193
Много благодаря за отговора,д-р Мазнейкова!
Ако ви е възможно,бихте ли отговорили и на втория ми въпрос,относно раничката на маточната шийка.
П.П.Извинявам се за нахалството,но имам и още един въпрос.Преди лапароскопията не ми бяха направени необходимите изследвания.В последствие се оказа,че имам и хламидия.Възможно ли е по време на манипулацията тя да се е разпространила към матката и тръбите/правена ми е хронотубация по време на лапароскопията/?Към момента на процедурата тръбите са пропускали.
Предварително благодаря за отделеното време.

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 12:07 от Цецинка

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 3 193
Д-р Мазнейкова,повдигам си темета с надеждата за отговор  bouquet

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 3 193
Дали мога да разчитам на отговор от новите консултанти?

# 5
 • Мнения: 136
Можете!
Въпросът с хламидиите дава друг отенък на евентуалната причина за стерилитета.Наложително е лечение ,както за Вас,така и за съпруга Ви.Надали лапароскопията е повлияла това носителство.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 3 193
Много ви благодаря за бързия отговор,д-р Гърчев!
Ще се възползвам да повторя и въпроса си за раничката на шийката на матката.Знам за нея от преди четири години.От тогава до сега винаги съм била ПАП 2.Резултатът от последната ми цитонамазка е 1-2-ра група.Раничката не е третирана по никакъв начин,защото все още не съм раждала.Нямам и направена колпоскопия.Въпреки нормалните цитонамазки,аз се притеснявам и искам да ви попитам не би ли трябвало да предприема някакво лечение,дори и да не е обгаряне?Наложително ли е да се направи колпоскопия и биопсия?
Благодаря за вниманието.

# 7
 • Мнения: 136
Препоръчително е да Ви се направи колпоскопия и цитонамазка.Ако след това се прецени , че няма нужда от лечение,то може да сте спокойна.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 3 193
Много ви благодаря,д-р Гърчев!Благодаря и на целия екип от консултанти,които ще отговарят на въпросите ни!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт