Дребни слатки

  • 2 755
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте момичета
Трябва ми рецепта за дребни вкусни и красиви сладки,моля за идеи и рецепти .
Благодари.

# 1
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Давам една рецепта която беше обсъждана във форума преди време за универсално тесто за сладки, давам я защото съм ги правила и наистина станаха много вкусни, оформлението на сладките после по твое желание  Peace

Тестото е такова

1 яйцe
1 в.ч. непълнa със захар;
1/2 в.ч. кисело мляко;
1/2 амонячна сода, разтворена в 1 с.л. лимонов сок
щипка сол
200 gr.. свинска мас;
брашно до меко тесто
ванилия - слагайте и повече - аз слагам по 2-3
Това се измесва добре.
Варианти:
1. Праскови - Късате по малко тесто, правите малки топчета, печете на умерена фурна до порозовяване и после лепите две по две топчетата - с шипков мармалад, докато са топли и ги боядисвате бързо с оцветители, разтворени във вода, оставяте ги за секунди на кухненска кърпа /вестник, салфетка/ да попият добре и ги овалвате в захар.
2. Негърчета
С шприц, приставка - звезда, се шприцова тесто в тавата, изтегля се надълго и става като негърчета, палмички им викат някои. Като се изпекат, изстиват и се топят в топла шоколадова глазура, като основата не се топи.

3. Звездички
С гореспоменатия шприц се шприцоват малки звездички и се топят пак в шоколадова глазура, може и само с пудра захар д асе украсят и т.н. Идеи всякакви

4. Елхички
Тестото се разтача на 0,5см лист. С три еднакви форми за сладки /така и не намерих да си купя/, но различни по големина - обиколка, се изрязва фигурки - като маргаритки стават. Пекат се като прасковите. Вадят се и още топли, се топят само краищата на фигурките - къдриците им, в зелена боя разтворена във вода. Залепват се една в/у друга и трите със шипков мармалад. Накрая се редят всичките в поднос и отгоре се ръсят с пудра захар
5. Локумките на майка ми - идеална закуска
- вариант първи - Разтачате тестото на половин см; правите малки триъгълници, завивате ги като малки кифлички. Във всяка пъхате парченце локум и 1 орехова ядка. Като ги изкарате от фурната, веднага ръсите със пудра захар и ядете топли - ако има и кисело мляко, ще оберете овациите.
- втория вариант е същия, само, че се навиват на топчета /като прасковите/ и вътре се слага същото - локум и орех

6. Пурички - навивате триъгълници от разточеното тесто, а в тях слагате някакъв мармалад /ние все сливов домашен слагахме/, навивате, печете, вадите от фурната, още топли ги ръсите с пудра захар и това е

# 2
  • Мнения: 5 974
Ето това намерих в гугъла:
http://bgkulinar.net/recepti.php?id=43

http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … gory&catid=42

http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1322

http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=2894

Ей тия много ми харесаха и в най- скоро време ще ги пробвам-
http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=6408

Имам много рецепти за дребни сладки из книгите и списанията, ама не ми се пише  Embarassed

# 3
  • Мнения: 22 867
Опитай и тези детски курабийки . Снимката е линк към рецептата.

# 4
Благодаря ви моми4ета ,обичам ви  Hug  bouquet  bouquet

# 5
  • Мнения: 852
Давам една рецепта която беше обсъждана във форума преди време за универсално тесто за сладки, давам я защото съм ги правила и наистина станаха много вкусни, оформлението на сладките после по твое желание  Peace

Тестото е такова

1 яйцe
1 в.ч. непълнa със захар;
1/2 в.ч. кисело мляко;
1/2 амонячна сода, разтворена в 1 с.л. лимонов сок
щипка сол
200 gr.. свинска мас;
брашно до меко тесто
ванилия - слагайте и повече - аз слагам по 2-3
Това се измесва добре.
Варианти:
1. Праскови - Късате по малко тесто, правите малки топчета, печете на умерена фурна до порозовяване и после лепите две по две топчетата - с шипков мармалад, докато са топли и ги боядисвате бързо с оцветители, разтворени във вода, оставяте ги за секунди на кухненска кърпа /вестник, салфетка/ да попият добре и ги овалвате в захар.
2. Негърчета
С шприц, приставка - звезда, се шприцова тесто в тавата, изтегля се надълго и става като негърчета, палмички им викат някои. Като се изпекат, изстиват и се топят в топла шоколадова глазура, като основата не се топи.

3. Звездички
С гореспоменатия шприц се шприцоват малки звездички и се топят пак в шоколадова глазура, може и само с пудра захар д асе украсят и т.н. Идеи всякакви

4. Елхички
Тестото се разтача на 0,5см лист. С три еднакви форми за сладки /така и не намерих да си купя/, но различни по големина - обиколка, се изрязва фигурки - като маргаритки стават. Пекат се като прасковите. Вадят се и още топли, се топят само краищата на фигурките - къдриците им, в зелена боя разтворена във вода. Залепват се една в/у друга и трите със шипков мармалад. Накрая се редят всичките в поднос и отгоре се ръсят с пудра захар
5. Локумките на майка ми - идеална закуска
- вариант първи - Разтачате тестото на половин см; правите малки триъгълници, завивате ги като малки кифлички. Във всяка пъхате парченце локум и 1 орехова ядка. Като ги изкарате от фурната, веднага ръсите със пудра захар и ядете топли - ако има и кисело мляко, ще оберете овациите.
- втория вариант е същия, само, че се навиват на топчета /като прасковите/ и вътре се слага същото - локум и орех

6. Пурички - навивате триъгълници от разточеното тесто, а в тях слагате някакъв мармалад /ние все сливов домашен слагахме/, навивате, печете, вадите от фурната, още топли ги ръсите с пудра захар и това е

Под водна чаша какво точно се разбира Embarassed

# 6
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Не съм Lindita,но да отговоря.За мен,една водна чаша се равнява на 250 мл течност.Мисля,че така е и в рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт