Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 юни 2005, 17:52 ч.
  • Преглеждания  60 180  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
Моля, помогнете ми с рецепта за свинско със зеле.
Имам прясно зеле и прясно свинско от бут.
Благодаря  Blush

Реклама
# 1
  • In transit
  • Мнения: 2 524
Ами задушаваш месото с малко мазнина, нарязано на кубчета, след това слагаш и нарязаното зеле, сол, малко вода и задушаваш на бавен огън, докато омекне и слегне зеле. Добавяш 1 с.л. червен пипер, объркаш. Добавяш вода, колко да покриеш зелето, 2-3 телешки бульона (ако намериш свински ства още по-хубаво). Вариш на бавен огън докато се свари месото. Накрая добави 1 връзка пресен магданоз. Дано да ти хареса.

# 2
  • София
  • Мнения: 4 423
Задължително според мен е дафинов лист,чер пипер и доматено пюре(или домати)

# 3
  • In transit
  • Мнения: 2 524
Мдаа доамтите ги забравих Sad , много ми се спеше снощи като писах рецептата, ама аз лично дафиновия лист не го харесвам, става тежко яденето с него, само с магданоза е много леко на вкус, но това е ЛИЧНО мнение.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 632
Аз го правя в гювеча - слагам месото, нарязаното зеле, скилидки чесън, сол, червен пипер, доматено пюре, черен пипер. Ако е с повече тлъстина свинското не слагам мазнина. Вода не слагам. Пека го на 160 градуса около 5-6 часа.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 302
От мен - допълнение към подправките - освен дафинов лист и чесън, слагам и стрити листа целина. Придават особен, особено приятен вкус на ястието.

# 6
  • София
  • Мнения: 30 665
аз също го правя в гювеч. Режа зелката, слагам я в тенджера, слагам сол, червен пипер и домати, месото на късове. Варя до задушаване. След това допичам всичко в гювеча. А от подправките слагам от всичко, у нас се яде с много подправки. Червения пипер е задължителен за свинско със зеле  Simple Smile
Ако използвам доматено пюре задължително му слагам малко захар, защото понякога е леко кисело.

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 11 657
Аз първо сварявам месото за 25 минути . Готвя в тенджера под налягане . След това го нарязвам на хапки и го запържвам . Добавям червен пипер и сол , нарязаното зеле , черен пипер на зърна , дафиноф лист . Наливам  бульона от месото ( 2/3 от обема на зелето ) и варя още 20 минути , не повече защото зелето омеква много и е като смито . Пет минути преди да е готово добавям домати .

Последна редакция: вт, 05 юли 2005, 12:42 от Morena

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 2 865
Аз първо запържвам месото,слагам зелето, червен пипер,сол,черен пипер, дафинов лист,домати.Намалявам котлона на 3, вода не слагам, защото като захлупя тенджерата, зелето се задушава и пуска достатъчно вода.Варя около 2 часа на 3та степен/от 6 степени на котлона/.Свеки го залива с вода, и зелето заприличва на чорба.

# 9
  • област Софийска
  • Мнения: 1 686
Аз първо запържвам месото,слагам зелето, червен пипер,сол,черен пипер, дафинов лист,домати.Намалявам котлона на 3, вода не слагам, защото като захлупя тенджерата, зелето се задушава и пуска достатъчно вода.Варя около 2 часа на 3та степен/от 6 степени на котлона/.Свеки го залива с вода, и зелето заприличва на чорба.
Моята свекърва прави същото. Сипва сумати вода и зелето става на каша, при това рядка. Аз слагам една кафена чашка вода още в началото, колкото да се позадуши.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт