Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 юли 2008, 11:39 ч.

SILGARD и рак на маточната шийка

  • 736
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 176
Благодаря Ви за отговорите, д-р Мазнейкова!http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314549.0
Те провокираха у мен нови теми за размисъл, затова ще помоля за някои уточнения.

Цитат
Според препоръките на ACIP преди ваксиниране не са необходими цитонамазка, ДНК тест  или изследване за антитела на HPV. Въпреки това, особено при жени над 26 годишна възраст, лекарят може да прецени дали да направи някое от горните изследвания преди ваксинация.

Доколкото е известно HPV-ваксината е не само неефективна, но дори може да бъде опасна при жени, които са били заразени предварително с щамовете от ваксината. В световен мащаб възрастта на водещите полов живот е с тенденция да намалява. Поводите за притеснения са много, защото никой подрастващ не би нарушил личното си пространство, споделяйки с родителя или лекаря, още повече че не се алармира достатъчно за рисковете в такива случаи.
Какви са критериите, по които лекарят преценява дали са необходими предварителни изследвания?
Достатъчно надежден ли е ДНК-теста за да гарантира, че жената никога не е страдала от такава инфекция?


Цитат
HPV типове 16 и 18 се установяват при над 70 процента от случаите с рак на маточната шийка. И тъй като Силгард е с 99% процента ефикасност срещу свързани с HPV типове 16 и 18, CIN2/3 или AIS (аденокарцинома ин ситу), ако жената в момента на ваксинация не е заразена с тези типове, тя е практически защитена от тях след ваксинацията, и вероятността да развие предракова лезия или рак на маточната шийка, причинен от тези типове е минимална.  Не трябва да се забравя че Силгард не предпазва от заболявания, причинени от HPV типове извън ваксината.

Приемам за възможно жената в голям процент да е защитена от  HPV щамове 6, 11, 16 и 18 след ваксинацията. Но от Вашите отговори разбирам, че вероятността за рак на маточната шийка при ваксинирани жени е над 30%, което никак не е малко. Припомням - ако жената в момента на ваксинация не е заразена с тези типове. А също, както е известно (за всички ваксини) няма гаранция за 100% имунен отговор. Т.е. статистически погледнато тези около 70% защита, които ни предлага ваксината, не включват жените, които вече са били заразени, тъй като те не подлежат на ваксинация. Всъщност какъв е процентът им у нас? И онези, които не са получили имунитет след поставяне на ваксината. Има ли данни за инфектирани с  тези щамове, въпреки ваксината?

Цитат
През 80'те години категорично е доказана пряката причинно-следствена връзка между рака на маточната шийка и HPV. Така че ракът на маточната шийка е едно от малкото злокачествени заболявания с ясен причинител. Най-често (около 70% от всички случаи) ракът на маточната шийка се причинява от
HPV типове 16 и 18.

Понеже става разминаване на мнението Ви с това на FDA (цитирам: HPV-ДНК -тестът не е предназначен да замени регулярните ПАП-тестове. Нито да предпази жени под 30, които имат нормални ПАП тестове. Макар че скоростта на инфекцията на HPV в тази група е висока, повечето инфекции са краткотрайни и не се свързват с рак на маточната шийка), бихте ли разсяснили връзката на папилома-вирусите с рака на маточната шийка.
Какъв е механизмът на поява на раковите лезии след инфекция с HPV?


И още нещо:
http://koog-vma.com/statii-33.htm
Цитат
Въпрос: Докъде е стигнало разработването на лечебни ваксини срещу НРV?
Отговор: До клинични проучвания в трета фаза.
 
Въпрос: Колко фази имат клиничните проучвания?
Отговор: Четири. Но след приключване на третата фаза продуктът може да се пусне на пазара.

Въпрос: А колко трае една фаза на клиничните проучвания?
Отговор: Различно. Прекият ефект на продукт като лечебната ваксина се отчита за около една година. Следват години на проследяване, но тези години обикновено не забавят внедряването на продукта. В днешно време клиничните проучвания протичат по изключително сложна процедура и струват много, много пари. Фирмите-производителки влагат в тях милиони. Затова и цената на продуктите не е никак ниска.

То едва ли има нужда от коментар. Но е хубаво в рекламната Ви кампания да присъства тази информация. Вие, след като рекламирате определен продукт, сте длъжни да давате КОРЕКТНА и ПЪЛНА информация на бъдещите потребители. Само припомням, че у нас вече е създадена Комисия за защита на потребителите.

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 16:35 от multimodal

# 1
  • Мнения: 324
:f

# 2
  • Мнения: 2 176
Как да разбирам този Ви /изчерпателен/ отговор?  Shocked

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт