Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 юли 2008, 13:47 ч.

евентуални усложнения след цветна снимка

  • 1 438
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 33
Здравейте д-р Мазнейкова! Направена ми е лапаротомия на две ендометриозни кисти преди година и половина, последва диферелин и след идването на цикъла клостилбегит и опити за забременяване, които се оказаха неуспешни заради свръхстимулация и отново огромни кисти, които изчезнаха. Впоследствие фоликулите се пукаха последните два месеца с прегнил, но бременност не настъпи. Насочих се към клиника по стерилитет преди месец, където видяха хидросалпингс и съответно вчера си направих цветна снимка, на която се видя, че това е задържан фоликул текущия тогава последен цикъл, а тръбите са перфектни. Това е накратко дългата ми история, а въпроса ми е свързан със следното: Преди да направя снимката се появи много упорита кашлица, произтичаща от ларингса /вече трета седмица/ и като цяло едно неразположение. СУЕ - в норма три дни преди ХСГ, хламидия - 0,25р т. е отрицателен р-т. Друго изследване не съм правила. За кашлицата бях вземала бисептол /изписан от личния лекар/ и в деня на ХСГ вместо последното хапче бисептол взех доксициклин, от който ми стана лошо и повърнах, продължи да ми е лошо и вдигнах температура 37.5 и така около 5 часа след което взех доксициклин дотур и фервекс, температурата спадна и вече се чувствам добре. Въпроса ми е има ли риск от евентуална инфекция в малкия таз и съответно запушването на маточните тръби, като се има предвид повишаването на температурата и съответно какво трябва да се направи за да се разбере и необходимо ли е, с оглед приема на антибиотик. Лекарката, която прави ХСГ каза, че това вероятно е от общото ми неразположение в областта на гърлото. Продължавам да пия дотур до 5 дни след манипулацията 2*100mg.  Стана много дълго и пак имам да допълня много доуточняващи неща, но спирам дотук. Благодаря Ви!

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 13:53 от kkk30

# 1
  • Мнения: 324
Zdraveite!Sled HSG  se slutcva ponjakoga da se polutcat infektciozni uslojnenia,no rjadko.Dobre e da izpulnite preporukata na Vashia ginekolog .

Редакция на ключовите думи на тема





с тази използвана в BG-Mammma


Активация на акаунт