Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Абсурдистан

Мнения: 3 316
Имам 1 кг скариди - цели. В момента съм ги кипнала в подсолена вода за 4 мин.

Помагайте от там какво да ги правя newsm78
Цитирай

София

Мнения: 5 000
След като ги кипнеш:

*На тефлонов тиган,с малко зехтин,лимонов сок,черен пипер и 1-2 скилидки чесънче
*Коктейл (обелените скариди,майонеза,черен пипер,лимонов сок,1 к.л. горчица)
*На барбекю (скаридите се слагат във фолио,добавя се 1 с.л. бяло вино,черен пипер,1 скилидка пресован чесън,който обича може да добави 1 люта чушка нарязана на дребно.Всичко това се завива на пакет и се мята върху скарата)

А ето тук има още идейки
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285126.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=225365.0
« Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 13:16 от TheNMaster »
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз ги правя така:

Скариди с бяло вино и сметана

Скариди в бекон

А ако са гамбаз си ги мятам на скарата  Smile



Но най-големите не ги ям  Sick Sick Sick




Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
Много ви благодаря за свветкавичните отговори.
Май се спирам на тази рецепта с маслото и чесъна. Само за да не стане грешка моите скариди изглеждат така:
http://media.snimka.bg/0144/006543604.jpg
Трябва ли да ги почиствам още или направо, както са си цели, с глави, и мустаци, и другите там екстри ги овалвам в маслото и поднасям?
Извинявам се за идиотските въпроси  ooooh!, ама никога не съм правила такова чудо.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз винаги си ги чистя предварително. Едно, че ме е гнус, и второ, че е доста досадно да чистш всичко като е мазна и със сос скаридата, а ако си гладен пък съвсем  Smile
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз ги беля  Blush
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 362
Изобщо нямам нерви да ги готвя  Rolling Eyes В микровълновата в малко вода за 2 минути и засядам- докато не изям всичко, не мирясвам.
Цитирай

София

Мнения: 256
Стават страхотни на тиган с кокосово мляко, пресен джинжифил, малко соев сос и вино, взимаш една хрупкава франзела, сипваш чаша бяло вино, топиш, ядеш, пиеш вино. Страхотно вкусно е.
Цитирай


Мнения: 193
веднъж си взехме някакви гренландски.бяха бланширани но не бяха чистени.задушихме ги в масло.и после уж да ги ядем ама то като се облещили срещу мен едни очи....не мерси..оттогава ги отказах
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
Страхотни ми станаха скаридите. Благодаря ви момичета!
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
веднъж си взехме някакви гренландски.бяха бланширани но не бяха чистени.задушихме ги в масло.и после уж да ги ядем ама то като се облещили срещу мен едни очи....не мерси..оттогава ги отказах
Аз ги изчистих преди да ги сложа в тигана с маслото
Цитирай


Мнения: 193
Страхотни ми станаха скаридите. Благодаря ви момичета!
де да знам ква е цаката.то и аз не ги правих,а мойта половинка  Rolling Eyes или поне беше някакъв несполучлив опит  Thinking
както и да е.оттогава ги недолюбвам много много
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.