Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

СКариди - как?

  • 19 юли 2008, 12:58 ч.
  • Преглеждания  3 879  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Имам 1 кг скариди - цели. В момента съм ги кипнала в подсолена вода за 4 мин.

Помагайте от там какво да ги правя newsm78

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
След като ги кипнеш:

*На тефлонов тиган,с малко зехтин,лимонов сок,черен пипер и 1-2 скилидки чесънче
*Коктейл (обелените скариди,майонеза,черен пипер,лимонов сок,1 к.л. горчица)
*На барбекю (скаридите се слагат във фолио,добавя се 1 с.л. бяло вино,черен пипер,1 скилидка пресован чесън,който обича може да добави 1 люта чушка нарязана на дребно.Всичко това се завива на пакет и се мята върху скарата)

А ето тук има още идейки
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285126.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=225365.0

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 13:16 от TheNMaster

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аз ги правя така:

Скариди с бяло вино и сметана

Скариди в бекон

А ако са гамбаз си ги мятам на скарата  Simple Smile



Но най-големите не ги ям  Sick Sick Sick




# 3
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Много ви благодаря за свветкавичните отговори.
Май се спирам на тази рецепта с маслото и чесъна. Само за да не стане грешка моите скариди изглеждат така:
http://media.snimka.bg/0144/006543604.jpg
Трябва ли да ги почиствам още или направо, както са си цели, с глави, и мустаци, и другите там екстри ги овалвам в маслото и поднасям?
Извинявам се за идиотските въпроси  ooooh!, ама никога не съм правила такова чудо.

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аз винаги си ги чистя предварително. Едно, че ме е гнус, и второ, че е доста досадно да чистш всичко като е мазна и със сос скаридата, а ако си гладен пък съвсем  Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
И аз ги беля  Blush

# 6
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 522
Изобщо нямам нерви да ги готвя  Rolling Eyes В микровълновата в малко вода за 2 минути и засядам- докато не изям всичко, не мирясвам.

# 7
  • София
  • Мнения: 256
Стават страхотни на тиган с кокосово мляко, пресен джинжифил, малко соев сос и вино, взимаш една хрупкава франзела, сипваш чаша бяло вино, топиш, ядеш, пиеш вино. Страхотно вкусно е.

# 8
  • Мнения: 199
веднъж си взехме някакви гренландски.бяха бланширани но не бяха чистени.задушихме ги в масло.и после уж да ги ядем ама то като се облещили срещу мен едни очи....не мерси..оттогава ги отказах

# 9
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Страхотни ми станаха скаридите. Благодаря ви момичета!

# 10
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
веднъж си взехме някакви гренландски.бяха бланширани но не бяха чистени.задушихме ги в масло.и после уж да ги ядем ама то като се облещили срещу мен едни очи....не мерси..оттогава ги отказах
Аз ги изчистих преди да ги сложа в тигана с маслото

# 11
  • Мнения: 199
Страхотни ми станаха скаридите. Благодаря ви момичета!
де да знам ква е цаката.то и аз не ги правих,а мойта половинка  Rolling Eyes или поне беше някакъв несполучлив опит  Thinking
както и да е.оттогава ги недолюбвам много много

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт