Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 1 586
Не съм вярвала но се оказа,голям проблем да играем на детската площадка или кафето с детски кът когато там има и по-големи деца.Синът ми още няма две години,ходи стабилно отдавна и много ама много обича деца,особено малко по-големи.Днес,например,отидохме в кафето,където ходим всяка сутрин,той започна да обикаля около люлките и да си играе,имаше един батко на около 5-6г. ,може би,детето се съобразяваше и се опитваше да не го удари,след известно време се появи още едно дете ,около 3-4 г.,качи се на люлката,блъскайки синът ми защото той очевидно му пречеше,взех си детето и се отдалечихме,но той започна да се тръшка защото иска да се люлее,пак отиде,но момченцето не го пуска и започна много да засилва люлката,качи се прав на нея и се наложи аз да си прибера разреваното дете в къщи. SickПреди известно време имахме подобна случка но тогава по-голямото дете всячески се опитваше да удари нашето.... Shocked,събори го два пъти на земята ,дърпайки го за краката,мъжът ми му направи забележка,а после засили люлката докато Хриси тичаше към нея,извиках да намали а то сякаш нарочно засилваше още повече,мъжът ми прескочи храстите за да го вземе,малко преди да го цапнат с люлката по главата.Забележка никой не му направи? ShockedСякаш това е нормално?Не знам как трябва да се реагира в подобни ситуации,но след като направя два пъти забележка,си вземам детето и се прибирам а то плаче през целия път........... ConfusedВие попадате ли в това положение и как се справяте?

# 1
 • Варна
 • Мнения: 472
Ами наистина е проблем,но не мога да очаквам децата да пазят моето.
Все съм на площадката.По тази причина вече и на кафе не ми се сяда.
А пък,че никой не прави забележка на агресивното си дете е друга тема.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 586
Да, може би трябваше да кажа и,че през цялото време съм там до него,защото ме е страх дори да се обърна!

# 3
 • София
 • Мнения: 36 901
Разбирам възмущението ти, но това е положението. Не можеш да очакваш околните да се грижат за детето ти. Разрешението е много просто - или не го водиш на тази площадка, или го пускаш само, ако не е пълно с деца и стоиш до сего. Възрастните не са по-различни от децата.

# 4
 • Върху лъчите на Слънцето.
 • Мнения: 1 671
Аз откакто съм родила един път на кафе не съм седнала - все по детето ходя! Ако видя, че не е безопасно мястото, накъдето сме тръгнали, сменяме посоката и това е. Все пак важното е децата ни да са здрави и щастливи, а не обидени, ударени и ядосани. Ние сме тези, които трябва да ги пазят, а не другите - още повече децата, защото те са си деца. А възпитанието е отделен въпрос.

# 5
 • Мнения: 3 036
да, случва се, за съжаление.
всъщност сигурно винаги се е случвало, но нямам спомен от детството по този въпрос точно.

аз лично имам няколко набелязани места, на които в определни часове не ходя, защото там са майки с по-големи деца, които се държат агресивно и  предизвикателно към по-малките. причината за това е, че се чувстват сигурни в поведението си, защото майките им през това време седят на кафето и се стараят задниците им да залепнат със столовете, в резултат на което дори не обръщат внимание на конфликтите, пък камо ли да вземат отношение.
след като видях, че няма начин да повлияя на децата, просто смених мястото. не е най-доброто решение, но е някакво решение. Peace

# 6
 • София / Bad Soden am Taunus, Deutschland
 • Мнения: 154
Всеки ден сме в това положение, особено в следобедните часове, когато по-големичките не са на детска градина. Няма начин, на всички деца им се играе, всички се забавляват според възрастта, 5-6 годишните тичат и се гонят, между тях 8-10год. правят слалом с колелета. Ставам разногледа и се прибирам след това скапана в нас.
Няма вариант по-големите да пазят по-малките, просто не става. Няма вариант и родителите на самостоятелните деца да тичат след тях за да не би да блъснат по-малко дете.
Аз си го пазя детето, правя забележки (ако се наложи) или сменям мястото.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 586
Гневна - Никът ти днес много ми подхожда......... Joy Аз също не сядам за да пия кафе,отивам там заради детето си,тук в моя квартал няма градинки,нито площадки,невероятно но факт.......... ooooh!,има само две кафета с детски кът,там ходим.Не разчитам някой "батко" да ми пази детето,но не разбирам защо нарочно се опитва да го удари?Има и много деца,които са дружелюбни и пазят по-малките,поздравявам родителите,които са успели да ги възпитат така!Дано и аз успея с моето!

iviche Peace

# 8
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 659
Нали не очаквате по- големите деца да не играят на площадката, само защото има бебета на 1-2 години там?!
Дъщеря ми има приятелче, с една година по- малко. Колкото и да се опитва, не успява да предпази детето от игрите си.
Когато на площадката има по- големи деца от моето, си отварям очите на 4. Това е положението- и моето, и чуждите деца имат право да са там. Правя забележки понякога, но в никакъв случай не си мисля, че от една забележка нещата ще се променят. Всички са просто деца. И играят.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 479
Има проблем,ако ние сами не си пазим и контролираме по-малките деца.Моите синове винаги се бутат при по-големите,по-интересно им е.Аз все пак сьм "на нокти" Wink

# 10
 • София
 • Мнения: 5 103
Пазя детето и се съобразявам да не пречи на по-големите.

# 11
 • Мнения: 34 844
Всички деца минават през проблемите с 2.5-3.5 годинишните, няма начин. След 1 г. и твоето дете ще бъде на толкова, тогава пак ще говорим  Sunglasses
Като стане на 4 г. вече няма имаш тези проблеми. Търпение.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 1 586
Пазя детето и се съобразявам да не пречи на по-големите.


Това е детска площадка - никой на никого не пречи,всички са деца и и мат право да са там,въпроса е всички да се съобразяваме,нали?

Ще си допълня постта,че станаха много.Извинявайте ама тези уж "големи деца" са там със своите майки,които поне се предполага,че ги наглеждат,ама да бутнеш нарочно детето два пъти да падне и да го изблъскаш от люлката превличайки вниманието на всички останали но не и на въпросната майка, е това не мога да го разбера.

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 16:43 от Елена82

# 13
 • София
 • Мнения: 2 197
За съжаление площадките са малко и няма как да се разделят по възраст. Аз гледам да я насочвам в правилната посока, за да не се пречка на големите. Е, от време на време я бутат и удрят, но за сега без особени поражения. Между другото не винаги може да се реагира адекватно. Наскоро дъщеря ми изведнъж хукна към люлката и съответно беше ударена и падна. И двамата с баща и бяхме абсолютно неподготвени, въпреки, че бяхме на 20 см от нея. Детенцето, което се люлееше на люлката не беше виновно изобщо, въпреки че според мен се люлееше доста силно (беше и цялото в рани и синини, та явно доста е падало). При нас проблема е като се появят много големи деца, защото те си се настаняват по люлките и пързалките и не можеш въобще да ги поместиш. Има и едно много едро и голямо момиче - (тя е към 1,70м и доста тежка) и част от счупените люлки и стъпала са нейно дело, просто е много тежка.
Но все пак нямам нищо против да се събират различни по възраст деца, просто все още гледам да съм близо до площадката.

# 14
 • Мнения: 34 844
Това е детска площадка - никой на никого не пречи,всички са деца и и мат право да са там,въпроса е всички да се съобразяваме,нали?

Не бих разчитала дете на 2.5 - 3 г. да се съобразява.
Единственото решение е, когато има по-големи деца да стоиш близо до детето си, докато стане по-голямо.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт