Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 159
По големите вериги супермаркети продават пастет от маслини. У дома много го харесват всички, но го консумираме само намазан върху препечена франзела или препечен хляб.
Все си мисля че сигурно мога да го добавя и другаде, било в салата или нещо друго, НО не се сещам как и къде.
Давайте идеи...

Цитирай

In transit

Мнения: 1 668
Смеси го с извара и маргарин , става страхотен пастет. Може да сложиш и ситно нарязан пресен лук или пресовани листа от пресен чесън. Моята пропорция е 150 гр. пастет от маслини с 500 гр. извара.
Цитирай


Мнения: 5 257
Може да го прибавиш към соса за спагети - личен опит  Wink
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
По повод въпроса за сиренето по-горе бях написала рецепта за ордьоври. Тук продават замразени в кутия тип "гръцки". Представляват малки банички от бутер тесто (размер триъгълник 2 на 2 на 2 см или руло с дължина 3-4 см). Пълнежа е сирене с подправки, пастет от маслини и третия вид са с гъби. Разкошни са на вкус и са доста стилни за коктейл.
Аз също така правя яйца с пълнеж от смес - пастет от маслини и жълтък. Така се получава лилав цвят на пълнежа (или зелен в зависимост от типа пастет).
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Тук го слагат в салатите Wink .Става и чудесно мезе-сипваш го в дъбока купичка и се гребва от него със солети(колкото по дебели са солетите толкова по-добре).
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Аз го правя така:

400 грама пастет от маслини
1 варено яйце
1 изстискана от вода филия хляб
1/2 лимон
1 малка глава лук
1 опаковка майонеза

Всичко това се пасира. Може да се маже на филии, а по- добрия вариант е като ордьовър за ракийка или бяло вино. Страхотно е!!! Very Happy
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 289
Наистина ли е пастет само от маслини? Защото аз купих един от Метро, на който пишеше пастет от маслини, а то се оказа най-тъп пастет с маслини и умрях от яд. Всъщност аз търся това, което е т.нар. маслинова паста. Пробвала съм у познати страхотна рецепта на месно руло с пастет от маслини.
Продукти:
1 пиле /или заек по желание/
маслинен пастет

приготвяне:
Обезкостяваме месото на възможно най-големи парчета. На дъното на правоъгълна форма за печене застиламе хартия за печене и върху нея поставяме пласт месо, така че да покрие и стените. Намазваме плътно с равномерен пласт маслинен пастет и отново покриваме с месо. Правим 2-ри ред маслинен пастет, като отгоре завършваме с месо. Трябва да се получат 3 пласта месо и 2 маслинова паста. Покриваме формата с алуминиево фолио и печем в продължение на 1 час на водна баня на 150 градуса.
Готовото руло се изважда от формата, нарязва се на филии и се сервира с гарнитура по желание, но най-добре е пресни или задушени зеленчуци.
Някъде пък четох рецепта за фукача с маслинова паста, но не мога да се сетя за рецептата. Само мога да ти кажа, че това е италиански селски хляб, който се прави с различни видове плънка.
Цитирай

In transit

Мнения: 1 668
Някъде пък четох рецепта за фукача с маслинова паста, но не мога да се сетя за рецептата. Само мога да ти кажа, че това е италиански селски хляб, който се прави с различни видове плънка.

Ето я и нея Wink

500гр. брашно, 20 грама прясна мая, 200 гр. кашкавал, 100 гр. пастет от маслини, 1с.л. зехтин, сол на вкус. Маята се разтваря в 100 мл. топла вода (пр. мляко) и се държи на топло 15 мин. да втаса. В дълбока купа с пресятото брашно наливаме маята , слагаме щипка сол и омесваме меко еластично тесто.(ако е необходимо слагаме още малко вода). Покриваме с плат и оставяме да бухне за 30-40 мин на топло. След като втаса тестото правим малко кладенче в тестото и слагаме пастета от маслините. Омесваме хубаво  и разделяме на 2 равни части. Разточваме си и с едната покриваме намазана с масло тава(около 24 см диаметър), слагаме върху тестото кашкавала нарязан на тънки лентички и покриваме с другия блат тесто. Надупчваме с вилица на няколко места, намазваме леко със зехтин отгоре  и печем в загрята на 200 градуса фурна. Да ви е сладко.
Цитирай

Варна

Мнения: 159
Наистина ли е пастет само от маслини? Защото аз купих един от Метро, на който пишеше пастет от маслини, а то се оказа най-тъп пастет с маслини и умрях от яд. Всъщност аз търся това, което е т.нар. маслинова паста. Пробвала съм у познати страхотна рецепта на месно руло с пастет от маслини.
Продукти:
1 пиле /или заек по желание/
маслинен пастет

приготвяне:
Обезкостяваме месото на възможно най-големи парчета. На дъното на правоъгълна форма за печене застиламе хартия за печене и върху нея поставяме пласт месо, така че да покрие и стените. Намазваме плътно с равномерен пласт маслинен пастет и отново покриваме с месо. Правим 2-ри ред маслинен пастет, като отгоре завършваме с месо. Трябва да се получат 3 пласта месо и 2 маслинова паста. Покриваме формата с алуминиево фолио и печем в продължение на 1 час на водна баня на 150 градуса.
Готовото руло се изважда от формата, нарязва се на филии и се сервира с гарнитура по желание, но най-добре е пресни или задушени зеленчуци.
Някъде пък четох рецепта за фукача с маслинова паста, но не мога да се сетя за рецептата. Само мога да ти кажа, че това е италиански селски хляб, който се прави с различни видове плънка.



Аз го купувам от Пикадили и е "пастет от маслини" а не "пастет с маслини", представлява пюрирани маслини с олио. Предполагам че го приготвят от смачканите маслини.... незнам.

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.