Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 юли 2008, 21:02 ч.
  • Преглеждания  5 838  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 883
Много е лесен и бърз (и вкусен даже Wink ).
Нарязвате сезонни плодове на ситно, лично на мен в момента ми е любима комбинацията пъпеш, праскови, банани, поръсвате със захар на вкус (аз го правя с пудра захар), изсипвате няколко кофички кисело мляко (зависи от количеството плодове), слагате 2-3 ванилии за разкош, разбърквате с желатин и слагате в хладилника за няколко часа.

Реклама
# 1
  • Gijon(Asturias)-Русе
  • Мнения: 52
много лек десерт мерси belalim за рецептата   bouquet ще се пробва

# 2
  • София
  • Мнения: 1 806
    Никога не съм работила с желатин,  Rolling Eyes направо вътре ли се изсипва ?

# 3
  • ~*iN a FaIrYtaLe*~
  • Мнения: 407
Ето как го правя аз:
Обърквам кисело мляко със сладко от череши или вишни. Добавям пресни плодове (диви ягоди и боровинки) и малко стафиди. Изливам в купичка и поставям във фризера за около 6-7 часа.

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 12:14 от sladunka_medunka

# 4
  • Мнения: 6 034
Мммм, любим десерт. smile3521 Аз го правя така:
кисело мляко подслаждам на вкус със захар и ако имам слагам и сметана, ако не - и без нея става. После приготвям плодовете - горски червени - боровинки, малини, ягоди, обикновено ползвам от тези замразените, които разтапям в касеролка със захар и малко вода и бъркам докато стане по-гъсто. След което добавям разтворения желатин към киселото мляко и сипвам и плодовете и оставам да стегне в хладилника.
  chef

# 5
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Аз съм го правила и като тип десерт, слагам бисквити на дъното и отгоре изсипвам киселото мляко със захар, плодове и желатин,но да има поне две кофички ккис. мляко за да стане по дебело парче като се разреже после.

# 6
  • Мнения: 3 366
Ето как го правя аз:
Обърквам кисело мляко със сладко от череши или вишни. Добавям пресни плодове (диви ягоди и боровинки) и малко стафиди. Изливам в купичка и поставям във фризера за около 6-7 часа.


Не става ли на скреж. Правила съм и аз такъв, но е нещо като скреж. По- вкусно ще е с желатин.

# 7
  • там,където ме обичат
  • Мнения: 580
Аз съм го правила и като тип десерт, слагам бисквити на дъното и отгоре изсипвам киселото мляко със захар, плодове и желатин,но да има поне две кофички ккис. мляко за да стане по дебело парче като се разреже после.
Направено по този начин прилича на парфе  Heart Eyes ефектно и вкусно   bouquet

# 8
  • там,където ме обичат
  • Мнения: 580
Сега се сетих ,че някои мами слагат тангче вместо захар.............може да се опита.Вероятно вкусът ще е по -наситен.

# 9
  • ~*iN a FaIrYtaLe*~
  • Мнения: 407
Цитат
Не става ли на скреж. Правила съм и аз такъв, но е нещо като скреж. По- вкусно ще е с желатин.


Не точно...въпреки че няма консистенцията на крем. Но на мен така ми харесва.
Правила съм и със степчета...получава се нещо като Данон.

# 10
  • varna
  • Мнения: 676
Аз разтварям желатина в една чаша компот от ягоди.Така,след като се изсипе в млякото с плодовете,десерта се оцветява в розово.

# 11
  • София
  • Мнения: 575
 на 1 кофичка кисело мляко колко желатин се слага?

# 12
  • София
  • Мнения: 1 310
на 1 кофичка кисело мляко колко желатин се слага?
Като сложиш и малко плодчета към кофичката точно едно пакетче ще ти свърши работа  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт