Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 юли 2008, 23:41 ч.
  • Преглеждания  1 623  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • У дома
  • Мнения: 1 132
Здравейте Д-р Мазнейкова

5-6 години след като родих първото си дете чрез ЯМР ми откриха 3 мм. микроаденом на хипофизата.Причината да се изследвам беше,че все още ми изтичаше нещо от гърдите.
Беше ми назначено лечение с Бромокриптин,който аз не понесох.Заменихме го с Достинекс,но по различни причини го приемах само 2 месеца.В момента съм бременна в 5 месец.След изследване на пролактина се оказа,че е много висок-4420(така ми каза ендокриноложката ) и пак ми изписа Бромокриптин,от който много ми прилошава.

Та въпросите ми са следните:


1.Възможно ли е БХС да е рисков,заради високия пролактин(сега чакам резултати от амниоцентеза)
2.Мога ли да приемам друг препарат за понижаване на пролактина?
3.Жените с  пролактином могат ли да раждат нормално(вагинално)?
4.И ще мога ли да кърмя детето си след като родя?

Благодаря ви предварително!  bouquet

Реклама
# 1
  • У дома
  • Мнения: 1 132
Ще бъда безкрайно благодарна ако ми отговорите

# 2
  • У дома
  • Мнения: 1 132
 newsm78 защо нямам отговор?

# 3
  • Мнения: 324
Високите стойности на пролактина не повлияват БХС.
Всички препарати за понижаване на пролактина са от една и съща група - на българския пазар това са Достинеск, Бромокриптин, Парлодел.
Жените с пролактином могат да раждат нормално, ако няма други акушерски показания
Препаратите за понижаване на пролактина се отделят в кърмата и може да има стр. ефекти върху бебето - понижаване на кр. налягане и др.

Реклама


с тази използвана в BG-Mammma


Активация на акаунт