Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 юли 2008, 07:34 ч.
  • Преглеждания  3 180  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Хайде момичета, помагайте с идеи, че издишах Tired

Ще имам гости вегетарианци и искам да направя нещо
" по така " Thinking

Четох , четох рецепти и на финала блокаж.

Само да уточня, че не са пълни вегетарианци. Консумират сирене и яйца.

Чакам вашите идеи Grinning

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 971
Дали ядат ролца от раци....знам една салата с тях, става превъзходна   chef Имам познато семейство вегетарианци и те си я правят винаги   chef
Та .. ето и рецептата:
1/2 пакет макарони /аз взимам едни миди, но по-големи/
1-2 пакетчета ролца от раци
1 и 1/2 кутийка лека майонеза
1/2 кофичка кисело мляко
4-5 скилитки чесън
резен лимон, с дебелина 1  прсъст.
Сваряват се макароните със сол. Отцеждат се. Останалите продукти се смесват и с тях се заливат макароните. Лимона се реже на парченца. Всичко се омесва.
Става чудна салатка.

# 2
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
asq82 ,

Благодаря ти за идеята. Ще се възползвам Grinning

Мъка ми е основното на мен.

Хем искам да е ефектно и вкусно, хем да не отнема много време, че ми е претоварен графика ooooh!

Ако може и нещо от предния ден... Embarassed Crossing Arms

# 3
  • Мнения: 4 496
В Любимите рецепти на Габи С има едно руло Алисия с пиперки и картофи вътре. Слага се и кайма, а отвън е бекон, но вярвам, че може да се замени с нещо.Ей сега ще потърся рецептата. Става страшно ефектно.

ЕТО ГО

Беконът може да се замени с пиперки, които се слагат и вътре.

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 7 164
  Можеш да направиш пълнени чушки без кайма.Само с ориз,моркови и лук. Peace
  Руска салата без месо.
  Пълнени яйца.
  Ядат ли риба твоите гости? Rolling Eyes

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 7 164
   И още нещо....
   зарадвай ги с тази баница! Wink
   Печени тиквички с кисело мляко и чесън също са много вкусни! Simple Smile

# 6
  • там,където ме обичат
  • Мнения: 580
За основно можеш да предложиш напр. картофени кюфтенца (може и от грах,спанак пр.) или вегетариански пица (интересно поднасяне търпи калцонето ) .А за предястие байганети със сирене и кашкавал ...или въздушна салата .

# 7
  • в провинцията
  • Мнения: 245
Пълнени със сирене и панирани чушки
Патладжани или тиквички бюрек
А, сега се сетих, в патладжанената тема имаше интересни рецепти, погледни и там.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
Или ладийки от тиквички  Crazy
Разполовяваш тиквичките по дължина,издълбаваш ги.
Издълбаното се задушава,заедно с 1 глава лук,морков.После,когато поизстине добавяш кашкавал на кубчета,сирене и яйца.Пълниш ладийките,слагаш ги в тава в която има сипана малко водичка на дъното,покриваш с фолио и печеш.Накрая махаш фолиото за да хванат загар и готово.


П.П. С ПЛЪНКАТА МОЖЕШ ДА ИМПРОВИЗИРАШ разбира се....  bouquet

# 9
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Можеш да приготвиш китайска салата с кълнове. Аз лично я обожавам. Heart Eyes

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Имамбаялдъ също е подходящо за основно,а е и много вкусно ястие...

# 11
  • Варна
  • Мнения: 1 578
Направи гъби, пълнени със синьо сирене. Става божествено. На мястото на пънчетата слагаш парченца синьо сирене и ги запичаш във фурната.
Може и класическите кашкавал или сирене пане. Кюфтета от соева кайма, подправена като истинските кюфтета с чубричка, също е супер. Скоро гледах тука рецепта и за кашкавалени кюфтета.

# 12
  • out of space
  • Мнения: 7 477
Сега си го измислих тоди ордьовър, май съм много гладна, но ми звучи добре:

големи глави лук, според гостите- цепиш на две, но не до края. В цепнатината слагаш резен сирене, резен домат, резен гъба и резен кашкавал. Приплескваш обратно, слагаш във фолио, цъкваш малко соев сос и подправки и свиваш на плик фолиото. На другия ден всеки плик мяташ на скарата, печеш и поднасяш в разлята чиния.

Друг вариант, от една рецепта на Дивиана. Руло от кашкавал:

Слагаш кило кашкавал в найлонов плик, завираш вода и го потапяш за 2-3 мин. Така разстопено веднага го постилаш в/у домакинска хартия и го оформяш. Отгоре редиш каквото имаш- кис.краставички, грах, сирене, моркови, варени картофи....импровизираш. Завиваш на руло и в намазнена тава го мяташ във фурната до като хване кора- можеш да го намажеш с майонеза или лютеница...горчица също.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт