Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте,
Дъщеря ми се върна в събота от летен лагер в Созопол организиран от фирма "Антонов". Потресена съм от нещата, които тя ми разказа и от снимките, които видях. Децата или по скоро групата тийнове (13-14 годишни и няколко 16 годишни) тръгнаха рано сутринта. Пристигнали са по обед и са им обявили, че няма да има обяд, само вечеря. Самата вечеря се състояла от кренвирш и половина и малко зелева салата!!! И това е сервирано на група изгладнели юноши. newsm78 newsm78 newsm78 Предупредили ги, да не се облягат на стените, защото можели да се счупят #Crazy #Crazy #Crazy В някои от стаите наистина имало дупки в стените!!! Дъщеря ми беше една от най-малките и отиде само с една приятелка, другите деца не ги познаваха. Тя е доста свенлива и за това се е движила само с приятелката си. Разходили се из града и се прибрали в 21:00. Занимавали се до 23:00 и решили да поспят, ноооо това не можело да стане, защото другите тепърва започнали да се забавляват. Пушили, пили, викали, повръщали и при това учителките нищо не правят. Това се повтаряло всяка вечер, но това е отговорност на учителите, не на фирма "Антонов" Та продължавам. В стаите били разположени две легла на два етажа, маса, стол и два шкафа, набутани в толкова малка стая та две деца едва се разминавали. Леглата на втория етаж били продънени или счупени и всяко движение на спящото отгоре дете било придружено със тресене на цялото легло. Не мога и да си помисля какво можеше да стане с някое дете спящо отдолу, ако се беше счупило горното легло. По таваните имало дупки. Сифоните се запушвали постоянно и децата трябвало да се мъчат да ги отпушат. През цялата седмица, която дъщеря ми прекара там, стаите били почистени само веднъж. Налагало се дъщеря ми и приятелката и сами да си почистят. Храната била много лоша и в малко количества (нима е нормално да се дадат по две много малки бухтички и два пръста чай за закуска на деца на тяхната възраст?) Чаршафите били целите в петна и скъсани, мрежите за комари също. Пердета нямало и всеки следобед в стаите ставало толкова горещо, че не се издържало, колкото и да отварят малкото прозорче в стаята.
Просто нямам думи, при цената, която платихме за лагера поне да бяха почиствали стаите!
Пиша тази тема, просто за да предупредя майките, които ще пращат децата си на този лагер да са подготвени за "изненадите" там. Разбирам, че това е база за лагери, а не 4 или 5 звезден хотел, но това просто е недопустимо.   

# 1
  • Мнения: 2 700
Kris 14, съжалявам за случилото се.
Не съм чувала фирмата и се надявам и да не я чуя повече. Какъв е бил този лагер - организиран от училището на дъщеря ти или просто лагер с непознати, на който си я записала?
Тази година дъщеря ми за пръв път ходи на лагер в Равда, но с училището и с учителката си. Иначе не бих я пуснала за нищо на света. И двете сме доволни, но аз бях проучила и най-малките подробности преди да я пратя.

# 2
Лагерът беше организиран от училището и и тя отиде заедно с учителката си. Разбира се, че не бих я пуснала с непознати. Тя до сега е ходила на лагер в Китен със същата фирма и бяхме доволни, но тази година съм много разочарована. Фирмата е пловдивска и ако си от София няма как да си я чувала.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 1 671
Темата е много стара, но ще се опитам да я подновя, защото не съм съгласна с някои неща

Моето дете още не е стигнало възраст за лагери, но има опит с фирма Антонов и не мога да кажа и една лоша дума.
Аз съм дъщеря на учителка и с нея съм била на няколко лагера и едно зелено училище организирани от фирма Антонов. Отделно знам мнението и на други учители, които са ползвали тяхните услуги.
На лагерите децата бяха до 4-5 клас. Базата за спане беше на ниво и по спомени се чистеше всеки ден или два - беше доста чисто. Порционите в ресторанта си бяха детски, но на децата им бяха достатъчни. Храната... не е имало нещо зле направено, е, не мога и да кажа, че е била и нещо превъзходно.
А на последното зелено училище... е, там вече съм просто възхитена от база, храна, отношение... Храната беше повече от добре приготвена. Абсолютно нище не беше спестявано. Порциите бяха просто огронми. Дори възрастните трудно се справяхме с количеството. Дори попитахме персонала, нямат ли детски порциони, че много храна се изхвърля покрай децата. А отсреща ни отговориха - нали трябва да останете с добри впечатления от нас  Mr. Green Чистеше се всеки ден, направиха всичко за каквото бяха помолени. Отношението към децата беше...нямам думи. Аз сигурно щях да се развикам, ако много шумни и палави деца се опитват да ми се качат на главата, но нищо такова не се случи. Дори им организираха детска дискотека, което не фигурираше в обявената програма, нито беше таксувано. Просто на добра воля на две момчета от персонала да зарадват децата  Mr. Green
Така че... просто такова категоризиране - пазете се от тази фирма... не мисля, че е правилно.
Съжялавам, че вашето дете е имало неприятно преживяване на лагер. Мога да го обясня единствено с някакво недоразумение  newsm78
Аз бих казала, че препоръчвам фирмата  Peace  И дори се надявам да се се развива така добре и за напред, за да мога един ден да пускам и моята маймунка с тях на лагер и ще бъда 99% сигурна, че всичко ще е наред. Оставям този един процент, защото явно понякога се случват гафове.

# 4


Уважаема, Kris 14
Съжалявам, че дъщеря Ви се е чувствала некомофортно по време на летния лагер.
Посъветвайте я друг път в подобни случаи да съобщава веднага за нередностите на учителката си или на служебните лица, от които зависи решаването им, за да може да се от реагира веднага. За нас винаги най-важно е било всички деца да си прекарат отдиха приятно и занимателно.
Ще отговоря коректно на всички въпроси, за които сте чули от дъщеря си, но преди това е добре да знаете, че базата беше само наета от нас за една година. Преди един сезон собствениците й бяха правили основен ремонт. Някои от архитектурните решения и на мен не ми харесваха, но нямаше как да ги променя.
Стените бяха от гипсо-картон. Истина е, че на встъпителния инструктаж предупреждавах за това. Точните думи винаги са били „Ако някое момче реши да блъска по стената за да впечатли момичето от съседната стая, може да се здрависа с него”. Не мога да разбера защо този факт трябва да става повод за язвителни подигравки.
Винаги пристигащите групи започват с вечеря. Това Вашата дъщеря го е знаела предварително. По начина, по който поставяте въпроса, внушавате, че децата са били излъгани, че ще има обяд. Вашата дъщеря, след като и друг път е била с нас, със сигурност е знаела, че се започва с вечеря, а последният ден завършват с обяд.
Колкото за храната, сега каквото и да се каже, е без значение. Ако храната не е стигала на дъщеря Ви, е трябвало да се оплаче на учителката си или да съобщи на мен – почти винаги е имало храна в повече, която сме изхвърляли. И все пак ми се струва, това, че се е давало „ два пръста чай” и Вие не го приемате за достоверно.
Категорично несъгласие изразявам с казаното от детето Ви, че връстниците й „Пушили, пили, викали, повръщали и при това учителките нищо не правят”.  Аз познавам много учители от не малко градове в България. Противно на общоприетото мнение, смятам, че това са едни отговорни хора, които треперят за поверените им деца и много често трябва да отговарят за пропуски в семейното възпитание.
Факт е, че бях забранил на камериерките да почистват някои стаи, които са безобразно разхвърляни-семки, салфетки, дрехи, чорапи,  бельо и т.н., разпилени по пода. Тъй като дъщеря Ви е свенлива, аз си я представям като тихо и добро дете и никак не ми си вярва тя да е попаднала в тази категория. Нямам обяснение обаче, откъде дъщеря Ви, след като „се е движила само с приятелката си”, има впечатление дали са били почиствани останалите стаи.
Уважаема, госпожо,
съгласен съм, че мебелировката в стаите беше далеч от перфектна. Разбирам притеснението Ви за надеждността на леглата. Но апокалиптичната картина, която описвате е силно преувеличена, защото критерий за истината е практиката, а факт е, че нито едно  дете не пострада за цялото лято. Иначе и аз смятам, че ще е добре собствениците да подменят обзавеждането.
Ако наистина чаршафите на дъщеря Ви не са й харесали, е трябвало да съобщи, за да и се сменят. Но мрежите против комари лично аз ги подмених и до края на лятото се запазиха в добро състояние.
Уважаема, госпожо,
Не съществуваше техническа възможност да се монтират корнизи, поради което нямаше и пердета. Но твърдението „следобед в стаите ставало толкова горещо, че не се издържало, колкото и да отварят малкото прозорче в стаята”, е 100% ЛЪЖА. Готов съм да Ви заведа лично до базата, за  да се убедите,  че прзорците са нови, големи, от алуминиева дограма и че няма нито едно малко прозорче, и че всички стаи са с източно изложение т.е., следобeд всъщност слънце не пече в стаите и там ставаше по-прохладно.

И тъй-като по другите споменати неща няма как да Ви убедя, смятам, че изопачените факти от последният цитат са симптоматични за обективността на разказа Ви.

Уважаема, госпожо,
Изненадан съм, че дъщеря Ви не казва нищо за анимацията, която винаги организираме за нашите групи.  За ежедневните състезания, конкурси, игри, дискотеки. Нищо не пишете дали на Вашата дъщеря се е харесало разходката с яхта и посрещането на Цар Нептун. Децата с удоволствие се включваха и се забавляваха.
За нас е от голямо значение мнението на всеки наш клиент. И преди да пишете във форума можехте да се свържете с фирмата, най-малко за да проверите и сравните фактите. Телефонът лесно се намира и в Интернет, и в телефонния указател, а учителката, която е водила дъщеря Ви на лагер, го знае. Явно се предоверявате на детето си и неглижирате въпроса за истината.
Госпожо, нямам мнение за личностните Ви качества, но написаното от Вас е на принципа: „Аз да кажа, че сестра му е гърбава, а той да си доказва, че няма сестра”.
Да госпожо – нямам сестра!!!
Казвам се Васил Антонов и нося пълната отговорност за ВСИЧКО, което става във фирмата ми.
Ако сте била добронамерена и искрена, съм на Ваше разположение, за да се изясни обективната истина. Готов съм да се срещнем, като предварително давам съгласието си на всички Ваши условия. Личният ми GSM e 0886 44 55 66.
                        
ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЗА ОБЕКТИВНА КАРТИНА МОГАТ ДА РАЗГЛЕДАТ СНИМКИ ОТ БАЗАТА НА СЛЕДНИЯ ЛИНК: http://www.panoramio.com/user/2743318

# 5
  • Мнения: 1
Уважаема Kris14, Вие САМА НЕ СИ ВЯРВАТЕ НА НАПИСАНОТО ОТ ВАС.
Вижте само как ви завършва писмото: „за тези пари поне да бяха чистили стаите” newsm75 newsm75. От което следва, че при вас е сработила компенсационен синдрoм. Навярно подсъзнателно се обвинявате за това, че дъщеря ви не е приета от връстниците си и дайте да изкараме някой друг виновен. След като въпроса е „само стаите”, защо са другите писаници Thinking. Колко от нещата за, които пишете сте видели лично? cheerssmile3546  261uu/сама си отговарям и се питам/: А защо тогава сте толкова категорична?  Thinking ::  Само изказвам предположение: Навярно избивате комплекси.
Aко снимките не са от някоя друга база нещата са ясни.
Но нека Antonov не изкарва учителите “Божи кравички”, защото ги има едни........... :sohappy05!!!
 

# 6
  • Мнения: 21
Моето дете е било 2 поредни години с тази фирма на лагер и смея да твърдя че както то така и аз сме доволни от почивката.Първата година го взехме лично от Созопол .Видях базата така,че  нямам лоши впечатления.Хотелчето е точно срещу плажа.За искащите по-вече лукс-има бутикови хотели.За децата смятам че е по-важна копманията с коато са били и тях това ги интересува по-вече.

# 7
Здравейте господив Антонов,
Сега, когато чета поста си, виждам, че наистина малко съм пресилила нещата, НО бих искала да Ви обясня няколко неща.
Първо дъщеря ми е ходила на 3-4 лагера с Вашата фирма и до тогава нямаше никакви проблеми. Винаги оставаше доволна и от прекарването и от хотела. За това може би учудването ми беше толкова голямо, когато тя ми се обади да се оплаче от хотела. От снимките, които тя ми показа наистина се виждаше, че е била настанена в малка стая. Била е настанена с нейната приятелка в стая с още две момичета, които тогава са били седми клас. По отношението вида на стаята дъщеря ми беше категорична, че при тях не е имало  "семки, салфетки, дрехи, чорапи,  бельо и т.н.". От къде знам дали са чистили стаите всеки ден-според дъщеря ми стаите са си били винаги така, както са ги оставяли, НО специално за това не мога да съм 100% сигурна.
В никакъв случай не съм искала да извъртам Вашите думи „Ако някое момче реши да блъска по стената за да впечатли момичето от съседната стая, може да се здрависа с него”, просто останах недоволна, че детето ми е било принудено вечер вместо да се наспи да слуша какво си приказват каките и батковците в съседните стаи.
По отношение на учителите в НИКАКЪВ случай не съм искала да говоря за всички учители, а само за тези, които са придружавали детето ми.
По отношение на чаршафите-било е казано на жената, която е отговаряла за това, но по незнайни за мен причини нови чаршафи не са били донесени (разбира се възможно е жената просто да е забравила)
По отношение на храната отново не мога да кажа, защо не се е обадила да помоли за още.
Наистина не споменах за игрите и забавленията, които са били организирани и искам да кажа, че детето ми ги е харесало.
Като цяла бих искала да Ви се извиня за прибързаните думи, написани просто защото детето ми се прибра наистина много разтроено.

# 8
  • Мнения: 1
Аз сам ученичка от Пловдив .. Две поредни години сме били на екскурзии и лагери с фирма Антонов .. Аз нямам никакви забележки ..Яденето беше превъзходно. Стаите се чистиха всеки ден Имаше различни игри забавления и т.н. Организацията беше супер .. всеки ден разходки.. според мен KRIS 14 доста преучвеличавате .. не съм била в тази база, но там кадето сме били условията са били превъзходни ..  newsm10 и не знам дъщеря ви защо е останала сс такива впечатления .. всяко дете когато ее сс приятели ее шумни.От собствен опит знам че фирмаата ее с много добри бази .. хотели и добра организация .. Бих я препоръчала на всеки ..  smile3503

# 9
  • Мнения: 1
Незнам как има хора които са доволни от фирма антонов. Собственикът на фирмата е много некоректен и голям мошенник. Дано на никой да не му се налага да има вземане даване с тази фирма. А храната която се дава по лагерите му е под всякаква критика.Само някакви буламачи и много често продуктите с изминал срок на годност. И преди да пуска реклами, че било all inclusive да вземе да провери какво означава това. Надявам се да съм бил полезен и да няма други хора, които да се възползват от услугите на тази фирма.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт