Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 юли 2008, 09:29 ч.

Вентилатор на фурна

  • 1 348
  • 10
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 2 039
Момичета, имам нова фурна с хиляда неща в нея, ама има някои, за които не съм сигурна точно как се ползват. Моля ви, кажете ми при какви случаи се ползва функцията "вентилатор" ?

# 1
  • София
  • Мнения: 3 542
Ползвам го последните 10 мин за запичане на месо, картофки. Стават с хрупкава златиста коричка Simple Smile

# 2
  • Мнения: 72
Аз го ползвам постоянно, много по бързо и равномерно се пече и готви с него Peace

# 3
  • все тук
  • Мнения: 1 634
Вентилаторът се ползва, когато искаш яденето да стане по-бързо
Аз го ползвам и когато приготвям повече от едно яденета едновременно - слагам на единия рафт на фурната месото, на другия картофите и пека. Веднъж пекох три пици едновременно и станаха.
Само трябва да помниш, че когато ползваш вентилатор, трябва градусите на фурната да са с 10-20 по-ниски от обикновено печене на реотани.

# 4
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Пека чушки, пиле на грил, допичам сладкиши и питки за коричка  Mr. Green

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 039
Благодаря ви   bouquet

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 3 621
Те вече са ти отговорили, ама и аз да кажа, откакто имам такава фурна я ползвам само на вентилатор.Всичко става много бързо и вкусно, и аз съм правила по две пици , правила съм също и питка и пържоли едновременно
Само не забравяй че градусите трябва да са малко по-ниски, в началото имах и изцепки  Embarassed заради тях

# 7
  • малкия град
  • Мнения: 126
В упътването за моята фурна пише, че се използва предимно при печене на месо, за по-равномерно изпичане, и най-вече при големи парчета месо. Но и аз съм малко начинаеща така че...

# 8
  • Мнения: 244
за запичане на месо и когато пека повече от 1 ястие

# 9
  • София
  • Мнения: 1 340
Пека чушки, пиле на грил, допичам сладкиши и питки за коричка  Mr. Green


Линдита, може ли да ми кажеш за чушките - на колко градуса и на кое ниво ги печеш?Мерси!

Аз от 2г. я ползвам и пека само на вентилатор; а за хрупкава коричка включвам инфрачервените лъчи.

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Професионалните готвачи казват, че вентилатор се ползва само, ако печеш накуп две тави на две нива. Иначе нямало нужда. Не знам със сигурност как е. Факт е, че купени неща (и на реномирани фирми) с упътване общо взето винаги ме предупреждават да не ползвам вентилатора. Той изсушава. За нещо мокро - ок, за друго - не.  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт