Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pak tam

Мнения: 247
Момичета, ще се радвам да предложите бързи, лесни и вкусни манджички за тиган. От форума за сведение на някои, които ме пращат да ровя из търсачките, съм взела идеи и съм приготвила много рецепти. Шапка свалям на добрите кулинарки и най-вече на отзивчивите. Страхотни са рецептите !  bouquet
Цитирай

pak tam

Мнения: 247
Хайде първата рецепта да е от мен!

Пиле на тиган
едно пиле около килограм и половина
400 g гъби
400 g домати от консерва
1 глава лук
кубче бульон
клонче салвия
4 лъжици зехтин
сол, черен пипер по желание

1.Лукът се запържва в широк тиган със зехтина и клончета салвия, пускат се парчетата пилешко месо и се запържват за няколко минути на по силен огън, обръщайки ги от всяка страна

2.Поръсват се  парчетата месо със сол  и пипер, добавя се топлия бульон и доматите. Намаля се  огъня и се  оставя така около 45 минути, като се разбърква отвреме-навреме. Ако има нужда се  долива топъл бульон. През това време се нарязват добре измитите гъби
3.Пилешкото месо се изважда от соса и се пускат гъбите за около 15 минути.
.
4.Връща се пилешкото месо в соса и се оставя да поври 5 минути.
Аз приготвям тая рецепта с клонче розмарин, а на гъбите не ползвам крачетата или си купувам готови гъби в консерва.Ястието го оставям да не плува в изобилен сос, харесва ми да е малко соса.
Като приготвя яденето в тенджера , вкусът се променя.  В тигана е много вкусно.

Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз в това горещо време си правя лятно ястие.
Запържвам три големи глави лук,нарязан на дребно,да омекне.
Прибавя се нарязани пак на дребно 5,6 чушки.
Като омекнат много добре чушките и лука,се прибавя един домат по голям или два по малки,
също нарязани на дребно.
Като изври водата и остане на мазнина,на върха на ножа слагам малко чили или лют пипер.
И като изстине е страхотно.
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
Идва ми наум една лесна и бърза рецепта с пилешки гърди.В тефлонов тиган се слага малко мазнина,кой каквато има или обича.Като се затопли се прибавят пилешки гърди нарязани на хапки,които са предварително овкусени и мариновани пак по желание на готвача.Разбъркват се от време на време,добре е да са под капак.Когато са почти готови се добавят пресни червени,зелени и по възможност жълти чушки,нарязани на ивички.Добавя се и прясна краставица,също нарязана на жулиени и 1 главичка лук нарязана на "лунички".Добавя се на вкус малко течна готварска или пък заквасена сметана.Разбърква се добре и се оставя на котлона колкото да поомекнат зеленчуците и да се смесят ароматите.Отстранява се от огъня,захлупва се с капак и са остава да поотлежи.Преди поднасяне се поръсва с пресен магданоз.Сервира се върху подложка от задушен ориз.
Тази рецепта ми е една от любимите.Дава възможност да се експериментира като с подправките,така и със зеленчуците.Всеки може да си я нагоди според вкуса.Ако ти допада,пробвай и кажи дали ти харесва.
Цитирай

pak tam

Мнения: 247
У дома се яде доста и постоянно съм в затруднение какво, как. Ужас направо. Всяка идея е добре дошла. Ше се опитат рецептите!
Цитирай

sofiq

Мнения: 18
Много лесно и вкусно ястие ви предлагам - Winkизпичам и обелвам чушки-около1кг.,нарязвам ги на парчета и ги изпържвам в малко олио.След това прибавям 2-3яйца изпържват се и те,нарязвам 2 скилидки чесън.Когато поизстине прибавям 2 кофички кисело мляко,а щях да забравя сол на вкус.Опитайте няма да съжалявате.  chef Very Happy
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Непременно ще го опитам .
Обичам такива леки яденета.
Няма общо с миш-маш,понеже няма сирене.
Но с млякото определено ще бъде страхотно.
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032
daksi,а не става ли много течно така с кисело мляко?Или пък точно това е целта?Звучи много вкусно.
Цитирай

sofiq

Мнения: 18
Ами много зависи от млякото,но все е вкусно опитайте newsm10
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 084
Тиквички с яйца
Нарязвам тиквички на кубчета и лук на дребно, задушавам в мазнина до омекване. През това време разбивам няколко яйца. След като тиквичките са омекнали изсипвам разбитите яйца и бъркам до готовност. Накрая посипвам с копър и натрошено сирене, разбърквам добре. Това е. Става бързо и вкусно.
Цитирай

Бургас

Мнения: 96
Ох, за първи път ще пиша в този форум. Все за идеи го използвам и малко ме е страх.
Ето и моята манджа!
Една глава лук се запържва с около 400гр пилешко месо (желателно обезкостено, но и бутчета става), който иска може и чесън да сложи малко. Когато се запържи хубаво, слагам едно бурканче /от конфитюр/ кьопоолу  и пак разбърквам около 2-3 минути. После добавям 2 по-големи домата настъргани и обелени /може и доматен сок или дом. пюре/ и 2-3 супени лъжици чили сос. Изчакваме да поизври водата водата и махаме от котлона. Може и топло и студено да се консумира. Айде да ви  е сладко!
Цитирай

pak tam

Мнения: 247
Eто, че се престраши! Като знаеш хубави неща е срамота да си ги пазиш само за себе си! За всяка манджа си има почитатели!
Цитирай

София

Мнения: 136
Ето една идейка от мен:
В голям тиган запържвам нарязан кренвирш, флорентинер или друг колбас + нарязан на кръгчета стар лук. След малко слагам 1-2 лъжици  доматено пюре, малко консервирани или пресни домати или дори лютеница - зависи какво доматено нещо имам в хладилника. Разбърквам и слагам подправки - обикновено чубрица, риган. И накрая, правя местенца в сместа и чуквам отгоре няколко яйца (за колкото има място в тигана). Слагам капак, и като се забулят яйцата е готово.
Цитирай

у нас-на 5-ия етаж

Мнения: 216
У дома се яде доста и постоянно съм в затруднение какво, как. Ужас направо. Всяка идея е добре дошла. Ше се опитат рецептите!

Peace
Цитирай

sofiq

Мнения: 18
Това с кренвиршите и яйцата ми се струва,че ще е вкусно eat Ще го пробвам тези дни newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.