Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 юли 2008, 20:37 ч.

Лекували ли сте импетиго с хомеопатия

  • 3 038
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 114
Синът ми има импетиго /или т.нар."сладки пъпки"/. Обривът е по лицето.
От събота до понеделник беше на Mezereum 15CH, а от снощи мина на Antimonium crudum 15CH. Продължават да се образуват нови пъпчици. Цялото лице му е в рани. Към това се прибавя и една лека недоизлекувана хрема.  ooooh! 
Ходихме на кожен лекар-алопат, който веднага изписа антибиотик. След това го водихме при друг кожен лекар, който лекува с хомеопатия. Препоръча ни да мажем с тинктура от невен и жълт кантарион и да мажем коричките с крем от невен.

Кога мога да очаквам подобрение според вас?

# 1
  • Мнения: 468
 newsm78

Класически хомеопат е препоръчително да се заеме със случая и тогава може да очаквате нещо - такова е скромното ми мнение

# 2
  • Мнения: 1 114
Точно такъв го лекува.
/Бих казала успешно. От година и половина не е пил антибиотици и разреди боледуванията./

# 3
  • Мнения: 468
В такъв случай, след като сте видели успехът на хомеопатията вече веднъж, то може да очаквате да се повтори  Peace

# 4
  • Мнения: 1 114
Благодаря ти.

От прочетеното в интернет разбирам,че импетиго се лекува традиционно с антибиотици.  И в немски сайтове се порових, но срещнах само скептични мнения относно лекуването на импетиго с хомеопатия. Гледах и снимки  ooooh! При усложнения има опасност да бъдат засегнати и бъбреците.

Очаквам все пак  да се включи някой, за да сподели опит.
С какво може да се третира кожата-лосиони, кремчета...? Този невен нещо не помага особено, сякаш.
За 4 дена очаквах поне да спрат да се появяват нови пъпчици, а те се увеличават.  ooooh! Просто съм доста разколебана.
Получих и критики вече...не ми ли било жал за детето да го гледам така и т.н.  Tired

# 5
  • Мнения: 468
Има резон в разколебаването ви, но то е само защото не познавате хомеопатичната философия в нейните детайли.
Ще се опитам да обясня, това онова.  Grinning

За да разберем по-лесно всичко, можем да си представим руските кукли – матрьошки и по точно 3 кукли една в друга – в нашият слушай ментално ниво, емоционално ниво, физическо тяло.

Менталният слой – този на на психиката, на съзнанието и подсъзнанието е най-малкта матрьошка - той представлява ядрото; след него е емоционалният – на чувствата и накрая е физическият слой – на физическото тяло с всички атоми, молекули, клетки, тъкани, органи и системи.

Системата човек е така устроена, че всеки външен слой, пази вътрешния, който разбира се е все по-фин.

Когато се прояви стрес под някаква форма, най финия слой (ядрото)реагира не него, но тъй като сработва „защитната” система на матрьошките този слой изтласква стреса към следващия „по-груб” слой, към периферията - към емоционалния слой.  Така стресът се проявява емоционално, в сферата на чувствата. Веданага се задейства „защитната система” и изхвърля този стрес към физическото ниво, в резултат на което там в тялото той се метериализира като симптом, като проблем, като болест. Физическото тяло също има своя „защитна система” – то няма накъде да пренасочи стреса, затова търси място където да гопрояви, потакъв начин, че да си навреди минимално. Не е все едно дали проблемът ще се материализира в мозъка, в сърцето или в кожата на ръцете, нали?! Кожата се явява периферията на физическия слой и на цялата трислойна система - Човек.
Когато физическото тяло вече „няма място” къде да пема повече стрес, тогава пада защитата на емоционалното и натрупването започва там, когато то достигне предела си, негативните модели и деструктивните сили завладяват менталното.

От всичко написано, става ясно, че системата човек, която се намира в равновесие, реагира на стреса като го изтлсква навън, по този начин стресът е освободен и е възстановено естественото състояние на баланс и здраве. Можем да кажем, че разболяването или проявяването на проблема, както и неговото изцеление се движат от центъра към периферията.

Разбира се, ако съществуват блокажи на емоционално или ментално ниво, освобождаването на стреса не може да стане толкова плавно, той бива подтискан и когато капка по капка се събере, той се освобождава експлозивно и предизвиква сериозни сривове.

И най вече става ясно, че "мажейки"  с кремчета, подтискайки периферията ние НЕ лекуваме! Това, че продължава появяванеот на пъпки, може да се разглежда като "добър знак" - на освобождаване. Хубаво е да обсъждате всички притесняващи ви неща с вашия лекуващ хомеопат, а не във форум. Това е най- доброто което може да направите. Само вашия хомеопат познава вашия случай в детаили и само той е компетентен да се изказва за посоката в която се развиват процесите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт