Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора


Мнения: 193
здравейте момичета  Very Happy
някои може ли да сподели някоия и др рецепта за броколи.обожавам ги но знам само как се правят със сметана и синьо сирене. Thinking
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Огретен с броколи

или си ги задушавам в зехтин и зеленчуков бульон и след това заливам с някакъв бял сос  Smile
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
Със сос "Бешамел", пармезан и запечени на фурна.

Варени ( може съчетани с моркови и карфиол), поляти с готов кашкавален сос, или просто по-течен сос "Бешамел" с много разтопен кашкавал.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Със сос "Бешамел", пармезан и запечени на фурна.

Не стават ли бодливи? И аз харесвам печени, но винаги стават едни острички и боцкащи и не са приятни за ядене...  Confused
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
Със сос "Бешамел", пармезан и запечени на фурна.

Не стават ли бодливи? И аз харесвам печени, но винаги стават едни острички и боцкащи и не са приятни за ядене...  Confused

Не, стават много мекички.

Бланширам ги леко в подсолена вода. Приготвям соса, като накрая добавям и част от пармезана (може и обикновен кашкавал), да се разтопи. Нареждам броколите в йена, поливам със соса и отгоре поръсвам с кашкавала. Запичам до зачервяване на кашкавала.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аха, разбрах, мерси,  Hug ще го пробвам обезателно. А капак слагаш ли или не?
Цитирай

там където искам, но не така, както бих искала

Мнения: 354
Аз правя задушени броколи в масло и после отгоре с едно готово  Embarassed сосче "Пармезан". Стават вкусни, но сама си ги ям.
Цитирай


Мнения: 193
Аз правя задушени броколи в масло и после отгоре с едно готово  Embarassed сосче "Пармезан". Стават вкусни, но сама си ги ям.
не мога да разбера защо повечето хора не харесват броколите.и в нас е така-сама си ги ям.но е по добре за мен защото ги обожавам и всичките са само за мен smile3521 newsm70
Цитирай


Мнения: 150
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!
Цитирай

София

Мнения: 479
Аз ги бланширам леко, после ги задушавам в тиган с малко мазнина и добавям извара (250 гр), разбита с 1 яйце. Подправям с чер пипер и сол на вкус, накрая - нарязан магданоз.
Цитирай

pak tam

Мнения: 247
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилидки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!
Така се приготвя броколи наистина. Който обича пикантно се нарязава суха люта пиперчица с ножица. Това се прави преди да ги смъкнеш от тигана. Стават разкошни!
Цитирай


Мнения: 193
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!
звучи мн лесно и вкусно и най вече бързо.задължително ще ги опитам
 smile3521
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
Аха, разбрах, мерси,  Hug ще го пробвам обезателно. А капак слагаш ли или не?

Не, не слагам. Целта на цялата процедура е да се запече кашкавала. Иначе и броколите и сосът са предварително готови. Smile
Цитирай


Мнения: 731
kalista, това непременно ще го пробвам. От известно време съм влюбена в тези броколи.
Аз ги измивам, нарязвам и слагав с кубче бульон и една лажица маргарин в микровърновата, докато поомекнат. Става много бързо и вкусно.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!

и моята сестра ги приготвя по този начин стават мммм, аз много ги обичам панирани /обаче и в нашата къща само аз ги ям, мъжа ми не ги понася изобщо/
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора