Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

броколи!!

  • 23 юли 2008, 11:22 ч.
  • Преглеждания  2 299  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 199
здравейте момичета  Grinning
някои може ли да сподели някоия и др рецепта за броколи.обожавам ги но знам само как се правят със сметана и синьо сирене. Thinking

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Огретен с броколи

или си ги задушавам в зехтин и зеленчуков бульон и след това заливам с някакъв бял сос  Simple Smile

# 2
  • къде ли не
  • Мнения: 774
Със сос "Бешамел", пармезан и запечени на фурна.

Варени ( може съчетани с моркови и карфиол), поляти с готов кашкавален сос, или просто по-течен сос "Бешамел" с много разтопен кашкавал.

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Със сос "Бешамел", пармезан и запечени на фурна.

Не стават ли бодливи? И аз харесвам печени, но винаги стават едни острички и боцкащи и не са приятни за ядене...  Confused

# 4
  • къде ли не
  • Мнения: 774
Със сос "Бешамел", пармезан и запечени на фурна.

Не стават ли бодливи? И аз харесвам печени, но винаги стават едни острички и боцкащи и не са приятни за ядене...  Confused

Не, стават много мекички.

Бланширам ги леко в подсолена вода. Приготвям соса, като накрая добавям и част от пармезана (може и обикновен кашкавал), да се разтопи. Нареждам броколите в йена, поливам със соса и отгоре поръсвам с кашкавала. Запичам до зачервяване на кашкавала.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аха, разбрах, мерси,  Hug ще го пробвам обезателно. А капак слагаш ли или не?

# 6
  • там където искам, но не така, както бих искала
  • Мнения: 354
Аз правя задушени броколи в масло и после отгоре с едно готово  Embarassed сосче "Пармезан". Стават вкусни, но сама си ги ям.

# 7
  • Мнения: 199
Аз правя задушени броколи в масло и после отгоре с едно готово  Embarassed сосче "Пармезан". Стават вкусни, но сама си ги ям.
не мога да разбера защо повечето хора не харесват броколите.и в нас е така-сама си ги ям.но е по добре за мен защото ги обожавам и всичките са само за мен smile3521 Weary

# 8
  • Мнения: 173
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!

# 9
  • София
  • Мнения: 481
Аз ги бланширам леко, после ги задушавам в тиган с малко мазнина и добавям извара (250 гр), разбита с 1 яйце. Подправям с чер пипер и сол на вкус, накрая - нарязан магданоз.

# 10
  • pak tam
  • Мнения: 247
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилидки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!
Така се приготвя броколи наистина. Който обича пикантно се нарязава суха люта пиперчица с ножица. Това се прави преди да ги смъкнеш от тигана. Стават разкошни!

# 11
  • Мнения: 199
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!
звучи мн лесно и вкусно и най вече бързо.задължително ще ги опитам
 smile3521

# 12
  • къде ли не
  • Мнения: 774
Аха, разбрах, мерси,  Hug ще го пробвам обезателно. А капак слагаш ли или не?

Не, не слагам. Целта на цялата процедура е да се запече кашкавала. Иначе и броколите и сосът са предварително готови. Simple Smile

# 13
  • Мнения: 732
kalista, това непременно ще го пробвам. От известно време съм влюбена в тези броколи.
Аз ги измивам, нарязвам и слагав с кубче бульон и една лажица маргарин в микровърновата, докато поомекнат. Става много бързо и вкусно.

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 3 621
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!

и моята сестра ги приготвя по този начин стават мммм, аз много ги обичам панирани /обаче и в нашата къща само аз ги ям, мъжа ми не ги понася изобщо/

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт