Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 091
Не знам права ли съм... и ми трябва странично мнение.
Сега свекърва ми е отпуска, беше ми казвала, че ще идва да гледа детето да мога да си свърша някои неща (трябва да ходя на лекари разни, на зъболекар, да си взема дипломата... и такива неща които все отлагам тъй като няма как да ги свърша с бебе подмишница). Вчера мъжа ми говори с нея и тя казала че може да го вземе детето при нея за няколко дни.... само че аз не искам да го водя за "няколко дни" където и да е.... и така му и казах на мъжа ми, че ако не иска (или не може) да идва ще говоря с майка ми тя да си вземе отпуска. Според мъжа ми прекалявам с "НЕоставянето" на детето и той не разбира какъв е проблема да го закараме при свекърва ми. На мен просто още ми е кофти да се отделям от детето дори само за през деня, а няколко дни... ми се виждат ужасна идея. Не че нямам доверие на свекърва ми, тя ще се грижи добре за него, но просто не искам да го оставям там. За мен по-нормалното е да идва тук, ако желае може да остане да спи тук - има отделна стая, става въпрос за 2-3 дни и не е задължително да са един след друг.
Може би трябва да съм благодарна на каквото ми се предлага, без да имам претенции, но просто не искам да си оставям детето, още е малък и идеята да спи някъде без мен не ми харесва.

# 1
 • Мнения: 554
Напълно те разбирам... и аз все още не съм я давала нито в майка ми нито в свеки, който има желание да ми помогне и да я гледа за една вечер например, идва в нас. За няколко дни и дума не може да става, не мога да се отделя от нея за толкова време. Според мен свеки трябва да се съобрази с желанието ти, а и детето предполагам ще се чувства по-добре на своя територия.

# 2
 • Мнения: 654
всеки си има свой т е притеснения и други наистина не могат да ги разберат.
от опит мисля че трябва да оставиш човечето.да се почустваш и ти малко човек.

# 3
 • София
 • Мнения: 2 197
Според мен прекаляваш. Детето ти е достатъчно голямо. Не можеш цял живот да му висиш до главата. Това е ненужно и граничи с обсебване. Нека да свиква и  с мисълта, че е сам. Не бъди непрекъснато до него. Децата са личности, а не деца на майките си. И трябва да знаят, че повечето неща могат и трябва да ги правят сами. Отделно от това на свекърва ти пък може да и е по-удобно да гледа детето в собствената си къща, а не да седи при вас. Трябва и това да се отчете. И какво значи ако тя не иска ще се обадиш на майка си? Нейните грижи по-различни ли са от тези на свекърва ти или просто тя ще бъде само "на повикване".
Аз наистина ти завиждам, че имаш 2 баби на разположение. Аз имам само една и понякога ми е много кофти само нея да товаря с отглеждането на малкия тайфун. Но при всички случаи наистина трябва да сме им благодарни и да се стараем времето и мястото, където се грижат за нашите деца да бъде максимално удобно и за тях.

# 4
 • Мнения: 1 091
Дааа вярно е че трябва все някога да почна да го оставям... ама още не мога. И точно затова се чудя - имам ли право да очаквам свекърва ми да се съобрази и да дойде в нас или пък аз трябва да  приема да го оставя и да се радвам на това което ми се предлага?!

То лошото,че си имам още някои притеснения - бабата на мъжа ми е готина по принцип..., но не съм сигурна, че ако оставя детето там (те живеят заедно със свекърва ми) на нея няма да й хрумне да го захрани с кисело млекце... въпреки че много добре знае мнението ми по въпроса с храненето на детето... не бих се очудила и да направи нещо подобно....

# 5
 • Варна
 • Мнения: 566
Моето дете е на 11 месеца, до сега съм го оставяла няколко пъти, само на майка ми за събота и неделя, и то
съвсем отскоро!
И аз не исках да се разделям с него, но почнах да усещам, че имам нужда от малко време за себе си!
Та моят съвет е , ако наистина и имаш доверие и смяташ, че ще се справи , остави и го!
Първият път е доста притеснително, но трябва и да свикват с други хора!

# 6
 • Мнения: 2 556
Точно от тази възраст съм оставяла и двете ми деца при свекървата, но аз нямам никакви съмнения и притенсения, нито се побърквам при мисълта, че детето ще е при баба и дядо. напротив - радвам се.

Щом не ти изнася, викай майка си или взимай детето с тебе. Не е виновна свекърва ти за нищо, ти си постъпи както за теб е ОК.

# 7
 • Мнения: 1 091
Според мен прекаляваш. Детето ти е достатъчно голямо. Не можеш цял живот да му висиш до главата. Това е ненужно и граничи с обсебване. Нека да свиква и  с мисълта, че е сам. Не бъди непрекъснато до него. Децата са личности, а не деца на майките си. И трябва да знаят, че повечето неща могат и трябва да ги правят сами. Отделно от това на свекърва ти пък може да и е по-удобно да гледа детето в собствената си къща, а не да седи при вас. Трябва и това да се отчете. И какво значи ако тя не иска ще се обадиш на майка си? Нейните грижи по-различни ли са от тези на свекърва ти или просто тя ще бъде само "на повикване".
Аз наистина ти завиждам, че имаш 2 баби на разположение. Аз имам само една и понякога ми е много кофти само нея да товаря с отглеждането на малкия тайфун. Но при всички случаи наистина трябва да сме им благодарни и да се стараем времето и мястото, където се грижат за нашите деца да бъде максимално удобно и за тях.
Само да поясня, ако се обадя на майка ми - тя ще дойде у нас - това е разликата. И да наистина имам две баби, но те далеч не са на разположение - и в двата случая сме трети на опашката. Майка ми баща ми взимат децата на брат ми всяка събота и неделя (брат ми е в чужбина от година и половина и снаха ми има нужда повече от помощ отколкото аз); а пък свекърва ми гледа децата на зълва ми - т.е. повече едното което на практика живее там. Всъщност бабата го гледа през деня така или иначе и затова не мисля че би било проблем тя да идва у нас за по няколко часа не е нужно да остава вечер...

# 8
 • Мнения: 2 556
Просто викни майка си, защо да разигравате свекървата изобщо. Тя прави услуга на теб, би трябвало ти да се съобразиш с нея, а не тя с теб. Simple Smile

# 9
 • София
 • Мнения: 289
Може би трябва да съм благодарна на каквото ми се предлага, без да имам претенции, но просто не искам да си оставям детето, още е малък и идеята да спи някъде без мен не ми харесва.

Аз не мисля че трябва да си благодарна на каквато и да е помощ... ако свекърва ти иска да помогне, нека наистина да помогне, а не да създава допълнително напрежение. Ако детето ще се чувства по-спокойно в дома си, тя би могла да преглътне дребните неудобства от това да не е в дома си за известно време.
Поне аз така разбирам нещата.. ако е услуга, да е услуга - на време, и така както трябва, иначе е отбиване на номер или начин да се измъкнем, но по възможност някак другия да откаже, а не ние... Ако не иска/не може да направи нещата така, както искаш ти, би могла да каже "не мога", а не същото, но замаскирано така че ти да се окажеш тази, която не е приела помощта. Аз така виждам нещата.

# 10
 • Мнения: 1 091
Поне аз така разбирам нещата.. ако е услуга, да е услуга - на време, и така както трябва, иначе е отбиване на номер или начин да се измъкнем, но по възможност някак другия да откаже, а не ние... Ако не иска/не може да направи нещата така, както искаш ти, би могла да каже "не мога", а не същото, но замаскирано така че ти да се окажеш тази, която не е приела помощта. Аз така виждам нещата.
Мдааа с това съм съгласна ... но пък при нея не е да не иска в действителност - тя е много добра жена и  съм сигурна че иска. Но може би има нещо което не знам.... всъщност аз по скоро исках да видя само аз ли съм "параноичката", която не си оставя детето или има и други мами като мен или поне такива, които биха ме разбрали.
Зълва ми все ми разправя как и тя била така с първото, но вече с второто дете й дошъл акъла в главата и го оставя. Да де ама тя го оставя на майка си... пък и де да знам аз имам малко по-различни разбирания. А и ми е първо дете, с второто може и аз да се "отракам".

# 11
 • Мнения: 2 556
Моята майка не гледа деца и за 1 час, добре че свекървата има желание да ги гледа.

Аз не мога да  ти вляза в положение, ако беше с 2 баби и и двете не искат да ти гледат детето грам, интересно дали щеше да ти е по-лесно ooooh!

# 12
 • София
 • Мнения: 289
Ами.. и на мен ми е първо дете  Mr. Green В момента е на 2 години и 3 месеца, и само една нощ е бил без мен... затова те разбирам отлично. Хубавото е, че и майка ми, която го гледа, е на моето мнение, и се е случвало да правим какви ли не сложни комбинации, с единствената цел да не разкарваме излишно детето... За мен това  е нормалното поведение.. поне засега, и поне с това дете  Wink с второто може и да се науча на някои хитрини  Mr. Green
Иначе и аз не смятам, че свекървите са зли по подразбиране.. но всичко е въпрос на гледна точка - и моята свекърва смята за нормално детето да ходи при нея, и съответно го вижда средно веднъж-два пъти в годината. Не и се сърдя, нито пък тя на мен... но стои и си чака, когато реша да я огрее, тогава  Wink Важното е в крайна сметка всички да са доволни  Wink

# 13
 • Мнения: 103
Aз оставих детето си на майка ми с приспиване когато беше на 6 месеца. Бяхме на сватба в друг град. От тогава всеки уикенд беше при тях, дори баща ми идваше от петъка да го взима, нямаше търпение да чака събота. Всички бяха доволни, те защото той ги радваше и забавляваше много, той защото там беше голямото лигавене и ние с баща му защото имахме свободно време. На свекървата и нямах много доверие, но като ми е предлагала помощ не съм и отказвала. Аворката- дай и го за един ден, за проба винаги можеш да отидеш да си го вземеш.

# 14
 • на майната си
 • Мнения: 390
Аз мисля, че ако нямаш някаква специална причина да не искаш да го гледа в дома си би трябвало да се съобразиш и с нейните желания.
Аз също съм по-спокойна на моя територия.
Когато дъщеря ми беше на 6 мес. и я гледаше майка ми и през ум не ми е минало да я разкарвам жената сутрин и вечер.
Водех си детето, вечер го вземах освен при екстремни ситуации.
Е нищо не и стана, напротив - разнообразие имаше.
Струва ми се, че ако идва тя у Вас, след някой ден ще има тема как ти пренаредила кухнята или нещо такова  Laughing.
Помисли, че както ти не си спокойна когато детето е извън дома ти, така и тя надали ще се чувства спокойно в дома на снаха си.
Аз лично се съобразявам с хората които ми правят услуга - иначе има детегледачки.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт