Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 юли 2008, 16:18 ч.

Да помогна ли? А да разчитам ли и на вас?

 • 11 075
 • 105
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 877
Случаят е следният - в неделя една жена дойде (каза,че има фондация - Благородно сърце") да търси средства за едно момиче с нефункциониращ бъбрек (ходи през ден на хемодиализа).Каза ми,че момичето се нуждае от 40 000 евро за трансплантация,но досега в сметката почти не са набрани средства.Майката ходила при Слави Трифонов,но той я отпратил...Ккато и да е.Разменихме си тел. с жената от фондацията и аз и дадох тел. на save-darina.Но,както се оказа save-darina работят с деца до 18-годишна възраст (по инфо от ММка,за което и благодаря)Днес се свързах и с майката на момичето,обясних и че имам желание да помогна поне пускайки в нета инфо за проблема на дъщеря и.Помолих я да ми донесе епикриза,лекарски решения и номерата на сметката,но се оказа,че жената няма средства да дойде до Хисар,а аз и предложих ние с мъжа ми да отидем до тях в с.Дълго поле.Та въпросът ми към вас е :Дали ви се струва сериозно и да ходя ли до там? Дали и вие ще помогнете,ако се захвана с това? Абе изобщо - пишете какво ви е мнението... Надявам се това да не е някоя уловка,но и майката и жената от фондацията ми звучаха много искрени...


==============================================================================================

УМБАЛ „Св.Георги” Пловдив
Отделение по Хемодиализа – тел. за връзка 032/602 285

                            ЕТАПНА ЕПИКРИЗА
На Недка Иванова Колева 31г. с. Дълго поле,ул.”Четвърта” обл. Пловдивска
Диагноза: ХРОНИОДИАЛИЗНО ЛЕЧЕНИЕ. Хронична бъбречна недостатъчност – терминален стадий. ГЛОМЕРУЛОНЕФРИТИС ХРОНИКА. ХИПОПЛАЗИЯ РЕНИС СИН. ХИПЕРТОНИЯ АРТЕРИАЛИС СИМПТОМАТИКА . СИМПТОМАТИЧНА РЕНАЛНА АНЕМИЯ.

От Анамнезата: От 2003г. установена артериална хипертония и увеличени стойности на небелтъчни азотни тела. Не е имала бъбречни кризи и не е елиминирала конкременти.Не съобщава за изразен оточен синдром. През 2003г. е лекувана в Нефрологична клиника УМБАЛ Пловдив,но поради изразената нефросклероза и данните за ХБН I-II не е проведена ПББ и системно патегенично лечение.Поради прогресиране на ХБН,акцелериране на реналната анемия,въпреки лечението с железни препарати и засилване на оплакванията от лесни заморяване,отпадналост се започва лечение с рекомбинантен еритропотеин /Нео-Рекормон/ с много добро повлияване. През 2004г. хоспитализирана отново в Нефрологична клиника поради завишаване стойностите на сер.креатинин-над 500мкмол/л.От 19.03.2005г. започва хрониодиализно лечение като се включи по спешност чрез поставяне на катетър за временен съдов достъп.В момента е с A/V фистула на лява предмишница,която работи с добър трил.
Лечение: Изодинит, Коринфар, Бизогама, Рокалтрол, НеоРекормон. Провежда хрониодиализно лечение в програма три пъти седмично по 4 часа. С добра поносимост и колаборативност.Ултрафилтрация – 3000-4000мл.

29.05.2007г.


                                                   Лек.лекар д-р Сотиров
                                                      Зав.център д-р Благо Благов

Експертно решение на ТЕЛК  N 1745 от 111  20.06.2008г.
 
Оценка на трудоспособността 100% СТО % ЗАГ.РАБ. С ЧУЖДА ПОМОЩ
Противопоказни условия на труд: КАКЪВТО И ДА БИЛО ТРУД

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 03:31 от iskrica_nadejda

# 1
 • Мнения: 2 814
Трябва да вземеш епикриза и повече документация. Мисля, че ще се намерят хора да помогнат  Peace, но трябват повече подробности. Щом си решила да идеш до там, успех! Дано има повече хора като теб и помогнат.
А има ли уговорена клиника за трансплантация - къде, евентуално кога (до кога трябва да се съберат парите) и т.н.

# 2
 • Мнения: 1 134
Ако имаш възможност отиди.
Дадат ли ти документацията, ще се опитаме да помогнем.
В случай, че  историята е друга - поне ще спиш спокойно, че си проверила нещата до края... Peace

# 3
 • Мнения: 1 877
Ох,мила Анту! Доколкото разбрах от майката положението им е доста "в затънтена улица"...ходила е жената по разни институции и фирми,но до сега никой не се е отзовал.С нея се разбрахме да ми даде епикриза и разни документи,но подробности не съм я питала.Надявам се,като отидем,да получа повече инфо!Ще я питам за тия неща.Просто за първи път се захващам с такова нещо. Когато съм готова,ще пусна тук тема заедно с епикриза и т.н.

# 4
 • София
 • Мнения: 581
 На мен не ми е ясно как така веднъж вече е идвала, ходила е при други хора и изведнъж няма средства да дойде да ти донесе необходимата документация.Поне да ти прати по пощата копия и ако се убедиш, че не е поредното шарлатанство, тогава можеш да отидеш на място.Аз лично не бих отишла без да съм видяла документацията, която си изредила.
 
 

# 5
 • Мнения: 1 877
При мен идва жената от фондацията,а не майката.Ама и тя,жената от фондацията,направила фондация без да има интернет...
Той и мъжа ми ме гледа скептично и не вЕрва много,ама ме вижда,че аз съм се амбицирала и не иска да ми "чупи кахъра"...

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 672
Дано не е поредната партенка,при нас обикаляха от врете на врете с копия от епикризи на деца и продаваха картички от името на фондации.Доста дълго се вързвах,но последния път ми прикипя.По една случайност работех с един дом за деца в нашия регион и имах телефонни контакти с директора.Та-идват на вратат в къщи и ми прбутват някакви карнетки за сма от 0.50 ст до 2 лв,по мое желание.Събират ги за въпросния дом.Поисках телефони и името на директора-нищо не съвпадаше.
Как да вярваш после?

# 7
 • Мнения: 1 877
Дано не е поредната партенка
Надявам се,че като отида там на място,у тях да се убедя,че не е!Ама,както вали едва ли ще е днес....

# 8
 • pak tam
 • Мнения: 247
Хелта, не си играй с огъня ! Съвет. Аз лично и на теб не бих повярвала. Изясняваш си някоя схема на действие ли? Тя като тръгне да мами ти каква се явяваш - съучастница ли?

# 9
 • Pyce
 • Мнения: 3 378
Може да ти изпрати документите по пощата например,ако нямаш възможност да ходиш чак до там Peace

Браво,аз те поздравявам за ентусиазма и доброто сърце!
Ако има нещо-ще излезе наяве така или иначе,няма как дълго да се скрие.

Бих помогнала!Дано успеете по-бързо с документите,може да пуснеш и тема тук после.40000 евро не са чак толкова непосилна сума,вярвам,че ще може да се събере.

# 10
 • на правилното място, в точното време
 • Мнения: 2 641
Жената от фондацията, след като е тръгнала да събира средства за трансплатанция на орган, би трябвало да разполага с нужната документация - епикризи, лекарски становища. Много невзрачна фондация, с още по-невзрачно управление ще да е, щом не е чувала за save-darina  newsm78.
http://www.koleda365.org/ - ето тук се събират средства за  лица над 18 години, на които им предстои трансплантация. Може ли да тръгнеш от врата на врата и да събереш 40 000 евро? Thinking
Мое мнение - поредните мошеници! Не им позволявай да спекулират с добрината и състраданието ти!

# 11
 • Мнения: 1 877
А според вас ,ако отида у тях,няма ли да се уверя сама? В смисъл как би трябвало да изглежда човек,който ходи на хемодиализа и не му работи единият бъбрек,за да знам какво да наблюдавам по външни белези нба момичето.
А,и още нещо се сетих - вчера ,когато жената от фондацията ми даде дом. тел. на хората ,беше объркала последните две цифри (вместо 34 бях записала 43).И така звъня аз на грешния номер и ми вдига една жена и двата пъти ми казва,че имам грешка.Накрая аз я попитах,дали изобщо разговарям с човек от въпросното село,тя ми отговори: да.И тогава я попитах,дали знае за това момиче с бъбречнте проблеми и тя потвърди,че има такова момиче.Аз я поптах може ли ма даде нейния тел. номер,но тя не го знаеше и ми затвори..." И те така"!

# 12
 • Мнения: 18 861
Момичето къде ходи на хемодиализа?Със сигурност не в селото.
Да ти прати документите по пощата.
Има много фондации, които злоупотребяват с данните на хората. Но има и много хора, които са по-...неоправни ли да кажа, и в такива моменти не знаят как да си помогнат. Така че щом искаш , провери данните, поне документите и после ще видим.

# 13
 • Мнения: 1 877
Момичето къде ходи на хемодиализа?Със сигурност не в селото.
Да ти прати документите по пощата.
Има много фондации, които злоупотребяват с данните на хората. Но има и много хора, които са по-...неоправни ли да кажа, и в такива моменти не знаят как да си помогнат...

Ами те явно са от тия хора,дето не знаят какво трябва да се направи... Вече обещах на майката да отида до там,а пък и за мое успокоение,ще е добре да отида  и да се уверя лично за състоянието на момичето (все пак не е толкова далече от Хисар).
Момичето ходи във ВМИ - Пловдив на хемодиализа

# 14
 • Мнения: 1 877
Сега ми дойде една идея - ако има мами от Пловдив и ако им се занимава,може да отидат до болницата и да проверят за това момиче,което се казва Недка Колева от с. Дълго поле.Майката се казва Ценка Колева.Така поне няма да има съмнение,а и ще ми направят услуга...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт