Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 юли 2008, 15:20 ч.

Тесто за пици

  • 8 739
  • 11
  •   1
Отговори
  Здравейте! Искам да ви попитам как месите тесто за пици? Аз уж го правя по всички изисквания, но не се надува достатъчно. Колко продължително време трябва да се меси? Сигурно там нещо бъркам, защото поне сега през лятото не трябва да се осигурява топлина за втасването.

# 1
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Тестото за пица не трябва ли да е вид пърленка,
не толкова бухнало.
Поне ние така го обичаме в къщи.
Но зависи дали ползваш мая ,каква и колко слагаш.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 69
Наистина зависи как ги обичате пиците Crazy

Аз не обичам да меся и само бъркам тестото, оставям го да втаса добре, около два пъти да увеличи обема си... става много лесно и бързо.

2ч.ч. вода
кубче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4.ч.ч. брашно


Тези количества са за една тава... колкото фамилните пици е голяма Wink. Става двойно по- дебела от тези в пицариите. Свекърът ми обича пиците тънки и хрупкави. Със същото тесто приготвят пици и за него- просто го разделят за две пици. До сега само похвали е имало с това тесто Blush ...

# 3
  • Мнения: 5 594
ето още тема с Тесто за пица

# 4
  • Мнения: 202
имам една позната която има пицария и коментирахме наскоро именно тестото за пица и доколкото разбрах от нея се слагало малко коняк.защо така-.....незнам newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 125
Ето тук има вече дискутирана тема за тесто за пица:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=311485.0

На мен фаворит ми е тесто за пица на пицария Верди.Много вкусно и страшно бързо става.Опитай.Няма начин да не ти се получи Crazy

# 6
Наистина зависи как ги обичате пиците Crazy

Аз не обичам да меся и само бъркам тестото, оставям го да втаса добре, около два пъти да увеличи обема си... става много лесно и бързо.

2ч.ч. вода
кубче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4.ч.ч. брашно

Благодаря ти за рецептата, а за колко време горе-долу при теб тестото увеличава 2 пъти обема си?

Тези количества са за една тава... колкото фамилните пици е голяма Wink. Става двойно по- дебела от тези в пицариите. Свекърът ми обича пиците тънки и хрупкави. Със същото тесто приготвят пици и за него- просто го разделят за две пици. До сега само похвали е имало с това тесто Blush ...

# 7
Наистина зависи как ги обичате пиците Crazy

Аз не обичам да меся и само бъркам тестото, оставям го да втаса добре, около два пъти да увеличи обема си... става много лесно и бързо.

2ч.ч. вода
кубче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4.ч.ч. брашно



Тези количества са за една тава... колкото фамилните пици е голяма Wink. Става двойно по- дебела от тези в пицариите. Свекърът ми обича пиците тънки и хрупкави. Със същото тесто приготвят пици и за него- просто го разделят за две пици. До сега само похвали е имало с това тесто Blush ...

Благодаря ти за рецептата, а за колко време горе-долу при теб тестото увеличава 2 пъти обема си?

# 8
  • Варна
  • Мнения: 69
За около 30мин.

Зимата си включвам печката да загрее и слагам купата над печката. Имай предвид, че трябва печеш в добре загрята фурна Simple Smile

# 9
  • къде ли не
  • Мнения: 774
1 ч. ч. хладка вода
2 ч. ч. брашно
1 суха мая
2 ч. л. сол
1 с. л. зехтин
брашно за месене

Разбърквам брашното със сухата мая и солта  в купа. Правя кладенче в средатаи в него изсипвам зехтина и по малко вода . Бъркам до еднородна смес. След това изваждам тестото от купата и меся до нелепнещо меко тесто. Оставям да втаса. За около час при мен е готово.

От това тесто правя две тънки пици или една фокача. Стават и панцероти от него. Това са солени понички с пълнеж от моцарела и домати, страшно вкусни, но тях все още не съм ги правила.

Ето какво представляват панцеротите: http://www.msadventuresinitaly.com/blog/2007/01/08/fried-pockets … -sinful-goodness/

Ето и как се приготвят: http://youtube.com/watch?v=NIAVllyf0gU&feature=related

# 10
  • pak tam
  • Мнения: 247
Ето това е тестото за неаполитанска обикновена пица:

2 ч.чаши топла вода
1 кубче мая, размито във водата
2 с.л. зехтин
половин килограм брашно
1 лъжичка сол

Аз пека в незагрята фурна. Върху разточеното тесто поставям домати от консерва, босилек листенца, чесън нарязан на много тънко, риган, зехтин няколко капки, леко посолявам  и поставям във фурната на 180 градуса. Става изключително вкусно. Когато се поставят обезкостени маслини или каперси е още по- вкусна.

# 11
  • Мнения: 244
машина за хляб ...това е решението ,там има опция тесто за пици , дълги години не мога да нацеля това тесто , но с тази машинка нещата стават лесно  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт