Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 410
Здравейте!
Днес ходих да си подам документите за детски надбавки.Една твърде нелюбезна жена ми поиска ЕГН и след това ми подаде една разпечатка - според нея със суми,които съм взела освен заплатата.Аз съм разведена и получавам помощи за парно,но освен тях в графа други доходи за 5 месеца пишеше че съм вземала от 130 до 150 лева месечно.Това право около 700 лева - пари които и идея си нямам откъде са.Попитах какво значи тази графа други,но не получих отговор.Отидох при счетоводителката на фирмата ,в която работя и тя ми каза че не знае какво е това.Някой може ли да ми каже каква е тази графа и въобще къде да отида да проверя за какво става въпрос.Защото тези суми не съм го вземала.
Предварително благодаря на всички Peace

# 1
  • Географския център
  • Мнения: 648
Здравей,
Първо - откъде са ти дали тази разпечатка с това какво си вземала? За пръв път чувам подобно нещо. Второ - ето реда какъв е: Вземаш си от "Социално подпомагане" декларация за получаване на детски добавки за деца - празна бланка. От там ти дават /това е ново/ и декларация, че си съгласна Социалното да обработва личните ти данни. Условието е дохода на член от семейството ти да не надхвърля 300 лв. След това от фирмата, в която работиш, искаш да ти се издаде удостоверение за доход за последните 12 месеца. Ако детето ти ходи на училище, ще ти е необходима и бележка от училището, че детето посещава редовно учебните занятия. Трябва ти, тъй като си разведена, и решението на съда, че детето е присъдено на тебе. Сядаш и попълваш декларацията. Там е посочено, че трябва да декларираш доходите си от трудовото правоотношение, т.е. посочваш доходите си за всеки месец от удостоверението, което ти е издала фирмата. След това - има отделна графа, посочваш каква издръжка вземаш за детето. И всичко друго, което е посочено. Освен това, ако за пръв път подаваш тази декларация, носи и удостоверението за раждане на детето, направи си и копие за всеки случай, могат да ти вземат копието. Носи си и личната карта, това е задължително. И така - с декларацията, удостоверението за доход, личната карта, удостоверението за раждане, решението на съда /също направи копие/ и бележката от у-ще, ако детето е ученик отиваш в социалната служба и подаваш.
Това е реда. Незнам какви разпечатки са ти дали и т.н. Направи това, което описах по-горе и върви си я подай. Не пропускай документ и не оставяй нещо непопълнено.
Ако имаш още въпроси, ще ти отговорим.
Успех!

# 2
  • Мнения: 410
Благодаря ти много за отговорът.Аз и друг път съм подавала документи,но това ми се случва за първи път.Всичко документи ми бяха редовни,но след като ми чукнаха ЕГН-то в техния компютър излязоха тия данни.Това може би е някаква нова програма в Социалните,за да излизат болничните ,помощите,детските.Заплатата в тази разпечатка не фигурира - тя се пише после .И ми казаха в зелената декларация да попълня заплатата по месеци,помощите за парно и тия близо 700 лева за 5 месеца - незнайно от къде дошли.И най интересното е че помощите са в една графа,детските в друга,има графа болнични и графа други.И на мен точно в тази графа други за ми написали за 10,11,12,01и 02 месец суми от 130 до 150 лева.А най-лошото е че не ми казаха нито какви са тия суми,нито къде мога да попитам.Счетоводителката също се чуди и вдига рамене.Реално погледнато както сме двамата с малкия  всички доходи трябва да са до  600 лева - аз не го стигам,но ако попълня декларацията с тези суми излиза ,че ги признавам тия пари и после да не стане някакъв фал.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт