Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Русе
  • Мнения: 5 578
 ooooh! момичета, изрових интернета и търсачката и не намерих.

Помагайте.

Сега, лятото, малкия като не е ходил на градина 1 месец, какво ще ми искат?
А ако месеците са 2?

п.п. аз намерих в интернет, че само при отстъствие по здравословни причини се носят изследвания, но при нас не е така - щели да искат?

# 1
  • софия
  • Мнения: 7 282
доколкото знам, независимо от причината, при отсъствие повече от 30 дни от ДЗ , се нравят пак същите изследвания като при постъпването- ПКК, урина, чревни паразити, преглед от педиатър и закл., че не е било в контакт с ОЗБ.

# 2
  • Oslo
  • Мнения: 656
При нас за повече от 10 дни - бележка от педито, че детето е здраво и няма контакт с ОЗБ, при над 2 месеца - ново изследване за глисти.

# 3
  • Разград
  • Мнения: 3 047
При нас за повече от 10 дни - бележка от педито, че детето е здраво и няма контакт с ОЗБ, при над 2 месеца - ново изследване за глисти.

И в нашата детска градина е така.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 324
Това намерих във форума:

Чл. 4 на последната НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ гласи:

"Чл. 4. (1) В детските градини целогодишно се приемат деца въз основа на писмена молба, подадена от родителите.
(2) Към молбата се прилагат следните документи:
1. копие от акта за раждане на детето;
2. здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар;
3. еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;
4. изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;
5. данни от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина.
(3) При отсъствие на детето от детската градина за повече от 30 дни по епидемични показания се представя еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии, а при отсъствие за повече от 2 месеца - еднократен отрицателен резултат за чревни паразити съгласно Наредба № 5 от 2006 г. за диагностиката, профилактиката и контрола на местните паразитози (ДВ, бр. 40 от 2006 г.).
(4) При отсъствие на детето от детската градина за повече от 10 дни се представя медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен."

Дано ти е от полза  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт