Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

Италия

Мнения: 322
Много пъти съм пробвала да разтопя блокчета шоколад,но никога не ми излиза добре.
Или е много гъст,или после не се втвърдява,или става на трохи #Crazy
Дайте ми изпробвани варианти  Praynig
След няколко дни имам рожден ден и искам да си направя торта с шоколадова глазура.
Цитирай


Мнения: 3 332
Аз разтапям шоколад в олио или масло на водна баня.  Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Аз шоколада го разтопявам на водна баня. Peace
Цитирай

Италия

Мнения: 322
Само на водна баня,излиза мн.гъст и не се разлива добре.
Ако слагате някакви продукти,моля посочете точните дози,защото както се оплаках,ако сложа допълн. масло,например,не ми се втвърдява после Thinking
Цитирай


Мнения: 3 332
Само на водна баня,излиза мн.гъст и не се разлива добре.
Ако слагате някакви продукти,моля посочете точните дози,защото както се оплаках,ако сложа допълн. масло,например,не ми се втвърдява после Thinking
Аз слагам една супена лъжица масло на един голям шоколад Своге, Милка и т.н. Peace
Цитирай

Между два живота

Мнения: 80

Аз слагам една супена лъжица масло на един голям шоколад Своге, Милка и т.н.[/b] Peace

Да попитам лаишки: а за покриването на една стандартна кръгла торта (напр.), колко такива шаколада са необходими? И каква е дебелината на слоя глазура?
Благодаря предварително за ориентиращия отговор!  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 112
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Цитирай

София

Мнения: 1 122
Разтопявам шоколада в МВ и добавям олио да стане по-редичко и изливам в/у тортата. Peace
Цитирай

някъде на юг

Мнения: 240
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?
Цитирай

София

Мнения: 1 122
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

По моя начин не се начупва. Прибавяш повече олио. Peace
Цитирай

София

Мнения: 9 170
И аз разтапям на водна баня с мляко и масло. Уви, пропорции точни не мога да дам, карам на око.
Цитирай


Мнения: 4 112
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

Да, начупва се леко при рязане, но я пазим красива преди първия разрез Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 387

Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

За да не се начупва шоколада върху тортата при рязане, ножът с който се реже тортата, се затопля като пуснете гореща вода от чешмата и после нямате никакви проблеми с шоколадовата глазура. Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Слаед няколко неуспешни опита стигнах до перфектното за мен съотношение на шоколад и масло, за да не се чупи и лесно да се нанася - 1:1. Разтапям на водна баня.
Цитирай


Мнения: 8 605
На мен пък ми  хареса шоколадовата глазура с желатин. Да отбележа, че съм я правила само един път, но взе, че стана. Уцелих я!

400 гр.шоколад обикновен млечен
3 пластинки желатин /12 пластинки = 20гр/ според рецептата. Аз сложих на зрънца половин пакетче., т.е.5гр
200 мл.течна сметана 30%

Желатинът се накисва с малко вода, загрява се леко сметаната и се смесва с разтопения желатин, добавя се начупения шоколад и се бърка, докато стане еднородна смес. – това по рецептата.
Аз нагрях сметаната и шоколада, като се получи еднородната смес, охладих малко и добавих желатина, разтопен на водна баня. Покриването става много лесно – изливаш на средата и тя си се разтича по тортата. Стана много гладко покритие. При рязане не се чупеше и напукваше.

Ако има някой, който е правил такава глазура, ще се радвам да сподели.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора