Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 юли 2008, 16:53 ч.

Как се топи шоколад за глазура

  • 28 973
  • 24
  •   1
Отговори
  • Мнения: 335
Много пъти съм пробвала да разтопя блокчета шоколад,но никога не ми излиза добре.
Или е много гъст,или после не се втвърдява,или става на трохи #Crazy
Дайте ми изпробвани варианти  Praynig
След няколко дни имам рожден ден и искам да си направя торта с шоколадова глазура.

# 1
  • Мнения: 3 380
Аз разтапям шоколад в олио или масло на водна баня.  Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 3 416
Аз шоколада го разтопявам на водна баня. Peace

# 3
  • Мнения: 335
Само на водна баня,излиза мн.гъст и не се разлива добре.
Ако слагате някакви продукти,моля посочете точните дози,защото както се оплаках,ако сложа допълн. масло,например,не ми се втвърдява после Thinking

# 4
  • Мнения: 3 380
Само на водна баня,излиза мн.гъст и не се разлива добре.
Ако слагате някакви продукти,моля посочете точните дози,защото както се оплаках,ако сложа допълн. масло,например,не ми се втвърдява после Thinking
Аз слагам една супена лъжица масло на един голям шоколад Своге, Милка и т.н. Peace

# 5
  • Между два живота
  • Мнения: 116

Аз слагам една супена лъжица масло на един голям шоколад Своге, Милка и т.н.[/b] Peace

Да попитам лаишки: а за покриването на една стандартна кръгла торта (напр.), колко такива шаколада са необходими? И каква е дебелината на слоя глазура?
Благодаря предварително за ориентиращия отговор!  bouquet

# 6
  • Мнения: 4 112
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.

# 7
  • София
  • Мнения: 1 122
Разтопявам шоколада в МВ и добавям олио да стане по-редичко и изливам в/у тортата. Peace

# 8
  • някъде на юг
  • Мнения: 245
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

# 9
  • София
  • Мнения: 1 122
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

По моя начин не се начупва. Прибавяш повече олио. Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 12 029
И аз разтапям на водна баня с мляко и масло. Уви, пропорции точни не мога да дам, карам на око.

# 11
  • Мнения: 4 112
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

Да, начупва се леко при рязане, но я пазим красива преди първия разрез Simple Smile

# 12
  • София
  • Мнения: 3 416

Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

За да не се начупва шоколада върху тортата при рязане, ножът с който се реже тортата, се затопля като пуснете гореща вода от чешмата и после нямате никакви проблеми с шоколадовата глазура. Peace

# 13
  • София
  • Мнения: 2 639
Слаед няколко неуспешни опита стигнах до перфектното за мен съотношение на шоколад и масло, за да не се чупи и лесно да се нанася - 1:1. Разтапям на водна баня.

# 14
  • Мнения: 10 085
На мен пък ми  хареса шоколадовата глазура с желатин. Да отбележа, че съм я правила само един път, но взе, че стана. Уцелих я!

400 гр.шоколад обикновен млечен
3 пластинки желатин /12 пластинки = 20гр/ според рецептата. Аз сложих на зрънца половин пакетче., т.е.5гр
200 мл.течна сметана 30%

Желатинът се накисва с малко вода, загрява се леко сметаната и се смесва с разтопения желатин, добавя се начупения шоколад и се бърка, докато стане еднородна смес. – това по рецептата.
Аз нагрях сметаната и шоколада, като се получи еднородната смес, охладих малко и добавих желатина, разтопен на водна баня. Покриването става много лесно – изливаш на средата и тя си се разтича по тортата. Стана много гладко покритие. При рязане не се чупеше и напукваше.

Ако има някой, който е правил такава глазура, ще се радвам да сподели.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт