Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 55 отговора


Мнения: 193
мисля че ще е интересно и забавно да споделим някоя и друга издънка,на която да се посмеем.
аз например си спомням как като бях5-6 класи си бях поканила приятелки на пица.обаче когато почнах да се "приготвям" да разтегна тестото и взех да забърша точилката.....и......отнесох полюлея  Crazy .така се провали сбирката с приятелки и си мислех че наще ще ми се карат.а те ми се смяха...... hahaha
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Аз постоянно правя гафове щом реша да сготвя нещо, което предполага използването на миксер или пасатор. Няма да ви казвам в какво състояние е стената в кухнята. Ще се наложи ремонт за да бъдат заличени петната от кремове и сметани.  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 9 918
аз като малка съм готвила със всички подправки по килима
на 10г. правих полумесеци(кекс) и излязох да играя доволна...подпалих половината хол и терасата
беше ми забранено да готвя Crazy

 hahahaтова с полилея ме разби
Цитирай

Горна Оряховица

Мнения: 886
Аз пък не толкова малка, обещах за един семеен празник да направя торта. да , ама нещо се омотах, и нямах време да пека блатове-купих си готови /естествено спестих това на възхитените роднини-така или иначе изглеждаше прекрасно.../, да ама като нарязах парчетата в края на обяда, между тях лъсна фабричното фолио, което в бързината съм забравила да махна Sick
Цитирай

София

Мнения: 1 785
Пекох пиле, а бях забравила да махна торбичката с вътрешностите...а уж го бях мила.  food002
Цитирай

София

Мнения: 125
Рядко правя гафове, последният беше тази година един ден преди Великден.Реших, че ще е страхотно да ядем домашен козунак от този бабиният дето се къса на парцали и взех генерално решение-ще се меси smile3521.Взех изпитана рецепта от форума, само дето удвоих продуктите, че да имало козунаци за целият китайски народ.Започнах месене, ма за пуст късмет тавата 2  пъти по-малка от обема, който се получи на козунака при втасване.Няма да ви казвам как се гонехме с тестото в кухнята, има няма 2 часа загубих в търкане и лъскане на мазно лепкаво тесто от пода, шкафове, маса, столове и де що има кухненски мебели.Равносметката след случката беше-1 картон яйца, 3 кг. брашно и куп захар и масло съсипани от мен, няколко загубени часа и цел ден печене на козунааааааааци, от които можехме да имаме и за другата година. smile3511
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 2 170
Мии,незнам дали е точно гаф,но по принцип първото ми сготвено нещо беше кекс.Бях 1-2 клас.От тогава само аз го правех.И един път ме бяха оставили в нас сама до другия ден и аз какво какво,нали любимото ми е да обирам суровото кексово тесто накрая от съда,в който го разбивам,но все не ми стига  Crazy Та реших да си направя цяла доза,само за мен  eat Ядох,ядох,но естествено как ще изям един литър сурово кексово тесто  Crazy Чудих се,поогледох се и го излях в мивката  ooooh!  Пфуу,поне да бях  изпекла едно кексче от останалото  Rolling Eyes
Цитирай

Добрич

Мнения: 157
Аз имам много гафове в кухнята:)Много обичам да готвя,но обикновено първите ми опити като по-малка бяха все несполучливи...решавам аз да правя кекс,мама я няма.Взимам 1 рецепта от книга,снабдявам се с продуктите и започвам.Пише яйцата и захарта се разбиват.Грабам 1 вилица и ги разбърквам,добавям всико както си му е редът и в резултат се получи 1 тизек,дебел около 2 см Laughing иначе пък беше залят със шоколадова глазура и на вкус ставаше Mr. Green
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Моят най-голям гаф е когато дойдох за пръв път в Испания тогава все о6те не можех да готвя,дори ме беше страх да държа нож,и реших да направя пържени картофи.Обелих ги,нарязах ги и ги слагам на газовия котлон да се пържат в съвсем малко олио и излязох от кухнаята,връ6там се след 5 минути и тя бялата кухня цялата в пламъци и 4ерна.Останалите бяха в другата стая и аз като нададох вик и ми се притекоха на помо6т.Беше ми забранено да готвя от тогава.
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Сега си спомних, че на Нова година оплесках нещата с тортата...купих си блатове, приготвих си крем и сироп,с който да напоя блатовете (прясно мляко + захар) и тъй като обичам добре сиропираните сладкиши излях обилно количество от "подсладеното мляко" върху първият блат. Намазах го със сладко,а отгоре с крем, след което поставих втория блат и точно преди да сиропирам и него, реших да опитам на вкус млякото, за да се уверя, че има дотстатъчно захар. След като вкусих, бях ужасена!! Вместо захар в бързината бях взела купичката със солта. Добре, че осъзнах грешката си навреме. Естествено изхвърлих блата и купих нови. поне не останахме без тортичка на Нова година Mr. Green
Цитирай

Бургас

Мнения: 435
Аз пък в 6-ти клас (горе-долу по това време ме беше обзела кулинарна треска) реших да правя торта.Всичко ми е приготвено,чета по книга,слагам, бъркам,хайде във фурната да се изпече блата.Ама звездите май не бяха с мен тоя ден,щото стана един-като палачинка.Тестян,въобще не се наду,само отгоре беше хванал коричка,отвътре беше живо тесто.Обаче аз тъпа и упорита,продължавам-сиропирам с компот,замазвам с крем (нишестян) и украсявам с плодове от компот.Брат ми като видя блата взе да се смее и да ме кара да я хвърлям,че майка щяла да ми се кара като види че пак съм изхабила продуктите (по това време почти всеки следобед забърквах по някой буламач).Тъкмо да я хвърлям и на вратата звъни комшията (той ми беше обожател тогава,ама аз не го любех  Mr. Green) и викам чакай да го нагостя Laughing За капак взех оцет и сол и ръсих,ръсих...
Викам му:Днес правих торта,искам да те почерпя едно парче.
А той,трогнат ми благодари,взима парчето и отхапва.Аз едвам се сдържам да не се изсмея и се взирам в лицето му,обаче никаква реакция.Така изяде 3 хапки и каза,че е много хубава  35 А аз накрая не издържах и му казах да не яде,че има сол и оцет.Преди време се сетихме и доста се смяхме.Каза,че тогава му направило впечатление,че имала странен вкус,ама да не ме обиди,ял. Голяма жертва от негова страна  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Когато фрапето дойде на мода в Бг, все още нямаше миксерчета или уреди за фрапе в домашни условия, но аз реших да проявя изобретателност и сложих в едно бурканче от пюре или лютеница малко вода и необходимото количество нес-кафе. И започнах силно да клатя бурканчето. Да ама, явно капачката не е била качествена, защото така изпусна, че едната стена в кухнята, съвсем скоро боядисана с бял латекс изглеждаше като далматинска кожа Mr. Green
Цитирай


Мнения: 3 332
И моят гаф е свързан нескафе фрапе. Реших да си правя и аз. Аз по принцеп не пия, ама тогава много ми се пиеше. Взех си аз с чашата с всичко и вместо да сложа студена вода съм сложила ракия. омислих, че в шишенцето има студено вода, а то някои бил сложил ракия. И си пия иии... като почна да ми гори гърлото  Mad ...аз по принцип и ракия не пия. От тогава не искам да кусам фрапе направено у дома  Laughing
Цитирай


Мнения: 36
Момичета,много хубава тема Hug!Мнооооого се смях, особено с бъръло-бъръло! Много сте сладки!
Цитирай

София

Мнения: 1 021
При първият ми опит да направя мляко с ориз, сложих захарта преди да се е сварил ориза.... Така и не ядохме мляко с ориз.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 55 отговора