Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Дивия северозапад
 • Мнения: 991
Мислех дали да сложа тази тема тук или във форума на осиновителите, но реших да е тук, че тъй като въпроса ми е по-скоро към майките, които имат свои дечица. Ако модераторите сметнат, че има по-подходящо място за нея - да я преместят.

Въпросите ми са към вас, скъпи майки, които имате едно или повече свои дечица. Мислите ли, че осиновяването е само за хора, които по една или друга причина не могат да имат свои деца? Искало ли ви се е да осиновите детенце, въпреки, че имате свое/свои? Как според вас биха се отнесли мъжете ви към такава идея? А средата около вас? Приятели, колеги, съседи?

# 1
 • Мнения: 34 814
Аз искам, защото не желая да забрменявам повече.
Мъжът ми не иска, защото смята, че бездетните двойки го заслужават повече.

За подобен върпос мението на приятели, колеги и съседи, не ме интересува.

# 2
 • Мнения: 6 338
Може би бездетните двойки трябва да имат някакво предимство,но не и да е само за тях,защото тези,които имат детенце,може да не могат да имат второ.

Още от малко момиченце исках да си имам осиновено детенце.На този етап от животът си не бих осиновила.Може би когато моите деца порастнат достатъчно или..незнам.Трудно е да се каже еднозначно.
Мнението на семейството ми е важно за мен,но не и решаващо.

# 3
 • Мнения: 1 008
Eдно дете се нуждае от много обич.
Не мисля,че бих могла да обичам друго детенце колкото своето.
Знам, че не бива да се разсъждава по този начин, но аз съм такава.
Да осиновиш дете не е като да си вземеш куче/коте.
Също мисля,че бездетните двойки би трябвало да са с предимство.

# 4
 • Дивия северозапад
 • Мнения: 991
Мъжът ми не иска, защото смята, че бездетните двойки го заслужават повече.


Има много прекалено много кандидати за осиновяване на бебенца ли? Ами ако не е бебенце? Или това е прекалено голямо предизвикателство? (Сългасна съм, че това не е за всеки и не може да се получи с всяко детенце.)

# 5
 • Earth
 • Мнения: 1 937
НЕ. НЕ Е ПРАВИЛНО.
Имаме едно дете, живот и здраве още едно. Обаче аз много бих искала да си осиновим едно детенце. Мъжа ми казва обаче, че винаги би правил разлика . Но аз съм сигурна, че когато той чуе думички като " тата" ще го разтопи.. Heart Eyes
За себе си съм сигурна, че не бих правила разлика. И кой би могъл ? На протегнатите малки ръчички, на безпомощните нежни движения, на обърнатия към теб плах поглед за помощ.......

# 6
 • България
 • Мнения: 181
Съвсем сигурна съм, че можем и аз и съпругът ми да отгледаме осиновено детенце, макар да си имаме свой. Просто имам толкова много любов- че бих я дала на някого, който има нужда от нея. .......
Не съм сигурна обаче, че бездетните двойки трябва да са с преимство. Хора всякакви - просто едни стават за родители, други не (нямам предвид физиологично).

# 7
 • Мнения: 2 015
Аз бих осиновила дете и мисля, че не бих правила разлика между двете.Не знам как би реагирал съпругът ми, но знам, че бих го направила само, ако съм финансово стабилна.Около мен има много семейства с осиновени деца.Има и такива с осиновено, а след време семейството си има и свое.
П.п.В едно списание четох, че Анджелина Джоли изпитвала по-голяма привързаност към осиновените си деца отколкото към биологичните.

# 8
 • Мнения: 7 496
Разбира се, че осиновяването не е само за бездетни двойки, а за всеки, който иска, има възможност, потребност или друга подобна причина. Друг е въпросът, че тук, в България все още страдаме от закостенели разбирания. Самата аз съм от този тип хора, които биха осиновили дете. Даже преди да забременея сега втория път съм подхвърляла на мъжа ми, разбира се, признавам си, не съвсем на сериозно, но все пак ни е минавало и на двамата през ума. Аз много трудно се реших на второ дете и не заради самото дете, а заради бременността, болниците и т.н. Просто не ми се минаваше пак през всичко това. Но пък имам познати, които с такава любов гледаха куче, а деца не могат да имат - е такива хора не мога да ги разбера. Като си помисли човек колко нуждаещи се деца има по домовете, а те - куче. Чак погребение му устроиха като почина от рак. Цирк!!! Съжалявам, че измествам малко темата, но винаги съм се възмущавала от това нещо. А за чужбина съм чувала, че като родят две, три деца и после си осиновяват други. И всичко е в реда на нещата. Съвсем нормално. Дано доживеем и тук такива времена. И най-вече да имаме възможност да го правим. Защото и това е от значение. Пък ние, с нашите ограничени възможности...Все пак на никой не му се иска да си лишава децата от каквото и да било. Абе, много е сложна и деликатна темата.

# 9
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 5 893
С мъжа ми искаме след време да си осиновим едно детенце. Както и да имаме поне още едно свое!
Не мисля, че е редно да се прави такова разделение! Naughty

Не мисля, че бихме правили разлика!

# 10
 • Мнения: 2 677
Няма значение дали имаш или нямш дете, когато искаш да си осиновиш.
Лошото е, че процедурата по осиновяване е толкова мудна и неефективна, че е във вреда на всички - и на семействата, и на децата.

# 11
 • В Средната земя
 • Мнения: 537
Ами не би трябвало да има значение дали семейството е бездетно или има и други деца. Аз бих осиновила, но мъжът ми е малко резервиран в това отношение, по точно за това, че нямало да се знае дали в рода на детето няма наследствени болести за които да не разберем, но като се замисля, как можем да сме сигурни на 100%, че детето което съм родила също няма да е болно /да не дава Бог/. Аз лично не бих правила разлика между роденото от мен и осиновеното, предполагам и мъжът ми.  Peace

# 12
 • USA
 • Мнения: 4 630
Не мисля, че осиновяването е само за бездетни двойки.

 Ние имаме желание със съпруга ми да осиновим дете в бъдеще. незнам дали ще успеем да го осъществим, но времето ще покаже.

Мнението на приятели незнам какво е по въпроса, но това не е фактор в решението ни как да имаме деца. А пък мнението на колеги и съседи не виждма изобщо защо да го взимам првдвид  newsm78

# 13
 • Мнения: 1 147
Ако нямах биологични деца, сигурно бих осиновила. Сега не. Не знам дали бих правила разлика между биологичното и осиновеното дете. По-вероятно да. Не мога да си позволя да поема риска, защото страдащото ще е детето.. 

# 14
 • Мнения: 4 202
В никакъв случай критерий не трябва да е двойката бездетна ли е или вече има свои деца. Това би трябвало да се разглежда, само след като останалите фактори не са наклонили везната достатъчно, за да се избере точното семейство за едно дете.
Бих осиновила и съм мислила по въпроса. Но това не е решение което се взема просто така. Детето не е стока, която да си купиш от магазина. Нито пък може да се прави рекламация. Това е, което трябва да знае всяка двойка, решила да отгледа чуждо дете като свое.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт