Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Varna

Мнения: 113
Продукти: 1 литър прясно мляко
            7 яйца
            1-2 ванилии
             Какао
             Червена и жълта боя
             1 чаша и половина накълцани орехи
             2 чаени чаши захар
             2 пакетчета желатин на д-р Йоткер (20 грама)
             3 супени лъжици (с голям връх) брашно

Приготовление: Разделяме се белтъците от жълтъците. Към жълтъците прибавяме брашното и бъркаме с дървена лъжица, докато се разтворят всички бучки. Ако е необходимо капваме малко вода. Разтваряме желатина в 200 мл. вода и го оставяме да набъбне околко 20 минути, след което го ратваряме на водна баня докато стане прозрачен. Много трябва да се внимава да не заври, защото се разпада и няма да стегне шарлотата в последствие! Желатина се разтваря дори само ако потомим съда в много гореща вода. Изчакваме няколко минути да се поохлади леко и го добавяме към жълтъците. Отделно на котлона слагаме да заври прясното мляко, към което сме добавили 1 ч.ч. захар. След като заври го дръпваме и много бавно и внимателно наливаме сместа от жълтъците, като непрекъснато бъркаме. Отново връщаме на огъня и бъркаме докато крема се посгъсти. Не става много гъст както обикновено стават всички кремове. Прибавяме ванилията и оставяме да изстине напълно. Към белтъците добавяме втората чаша захар и разбиваме на сняг. След това смесваме с вече изстиналия жълт крем и хомогенизираме напълно. Разделяме сместа на 4 равни части. В първата слагаме малко жълта боя, във втората – червена, в третата – какао, а в четвъртата накълцаните орехи. Вземаме една по-голяма кексова форма и я обливаме с вода, изцеждаме и започваме да редим смесите. На дъното сипваме от червената, жълтата и кафявата смес една до друга по равни части, а от ореховата смес сипваме върху трите и така редуваме на пластове, докато свършат и четирите смеси. Слагаме в хладилника възможно най-близо до камерата и така да престои минимум една нощ (за около 10 часа е готова). След като извадим  формата от хладилника я потапяме за около 5-6 секунди във вряла вода и след това обръщаме върху голяма чиния, като тръсваме няколко пъти формата докато се чуе звук, че се отлепва шарлотата.


Цитирай


Мнения: 8 579
Като любителка на желираните неща, си копвам рецептата!

10х, Roddy !  bouquet
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Интересна, различна и лесна за изпълнение рецепта за "Шарлота". И аз се нареждам на опашката - ще я направя при първа възможност. Благодаря!
Цитирай

Varna

Мнения: 113
Опитайте момичета! Наистина е много сполучлива рецептата. Аз в случая съм използвала лилава и оранжева боя, защото ми свършиха червената и жълтата, но пак става. Тази рецепта я имам от приятелка на майка ми и е поне на 20 години. Това е като торта-крем.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.