Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 юли 2008, 16:45 ч.
  • Преглеждания  6 027  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Plovdiv
  • Мнения: 813
Момичета, някой да знае как се прави компот от грозде.Знам че се прави,но немога да намеря рецептата.
Дайте идеи.

Реклама
# 1
  • Мнения: 3 366
Аз го правя като обикновения компот. Слагаш плода, захар на вкус и вода. Затваряш и вариш за капачката около 20-на минути.
 Peace

# 2
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Аз го правя като обикновения компот. Слагаш плода, захар на вкус и вода. Затваряш и вариш за капачката около 20-на минути.
 Peace


И аз така.

Няма нищо по - специално Peace

# 3
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
10 минутки е ОК - 20 са много
а може и да го свариш в тенджера и да го налееш горещ в шишета или буркан - запечатваш , обръщаш , завиваш с одеалце да вакумира и готово - свеки само така си ги прави  в шишета всякакъв калибър и си ги пие вместо вода през зимата

# 4
  • Мнения: 3 366
10 минутки е ОК - 20 са много
Защо да са много. Всичко, което правя в буркани, та дори и в шишета го варя по 20 минути и са му достатйчни. Нищо не се е развалило до сега  Rolling Eyes

# 5
  • Мнения: 5 258
много са  Peace

не е задължително да вариш каквото и да е 20 минути, за да не се развали - достатъчни са 2-3 минути и капачката хваща, освен бобови и меса.

Гроздето е с малки зърна, мек - ама много мек плод и му трябват не повече от 10 минути.

# 6
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Лов  , няма смисъл да се хаби повече енергия , то при тая скъпотия ...
но и не е нужно - Пепчо е обяснила - нежен е плода - не бой се няма да ти се развали .
Ако сложиш парчета ябълка може да ги направиш 15 , но то дакато изстинат и 10 -тина мин. пак стигат
Ох , пък ти готвиш като за световно , бе дете - бравос ! - ама ти си знаеш , че аз ти се радвам...

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 00:54 от Другарче

# 7
  • Мнения: 3 366
много са  Peace

не е задължително да вариш каквото и да е 20 минути, за да не се развали - достатъчни са 2-3 минути и капачката хваща, освен бобови и меса.

Гроздето е с малки зърна, мек - ама много мек плод и му трябват не повече от 10 минути.


Благодаря за информацията. Другият път ще пробвам да сваря нещо за 2-3 мин. и ще го отделя за зимата. тогава ще проверя резултата.   bouquet

# 8
  • Мнения: 5 258
САмо ако "нещото" е мек плод  - грозде, касис, ягоди, малини, боровинки, къпини, дори кайсии.
а зеленчук - цветни зелчета - броколи, брюкселско, бами и корнишони. Всъщност може да си направиш проба - като вариш твоите, на трета до пета минута изкарай един буркан и отдели.

# 9
  • Мнения: 3 366
САмо ако "нещото" е мек плод  - грозде, касис, ягоди, малини, боровинки, къпини, дори кайсии.
а зеленчук - цветни зелчета - броколи, брюкселско, бами и корнишони. Всъщност може да си направиш проба - като вариш твоите, на трета до пета минута изкарай един буркан и отдели.
Да, и така става  Hug

# 10
  • София
  • Мнения: 1 021
Само да вметна, че от бяло грозде става по-хубав и ароматен компот.

# 11
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ако имам излишък на грозде - само на сладко - супер е  Peace

# 12
  • Plovdiv
  • Мнения: 813
Дайте рецепта за сладко от грозде.
Ще направя и компот и сладко,но ще сложа и във фризера за да пробвам.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт