Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 юли 2008, 22:40 ч.
  • Преглеждания  2 476  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • София, Драгалевци
  • Мнения: 690
Реших да споделя една лесна, бърза и вкусна гарнитура от картофи (подходяща е за риба, пържоли..и всякакви мръвки Wink )

1 кг картофите се обелват и се режат като за Картофи по селски - по едрички. Слага се песто от босилек/дженовезе (аз слагам 1 бурканче) и хубаво се натриват. Допълнително се слага сух босилек, черен пипер и около 50гр масло. Пека във фурната и разбърквам картофите от време на време. Когато са опечени, настъргвам кашкавал отгоре и леко запичам. (в моята фурна печенето отнема 30мин - пека на 220градуса на програма с вентилатор).

Да ви е сладко Simple Smile

Реклама
# 1
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
Много тежко  ще да  е !

# 2
  • София, Драгалевци
  • Мнения: 690

Честно казано на мен не ми е. Пък и добре се връзва с по-леки меса   Wink Но може и като основно или мезенце.

# 3
  • weltweit
  • Мнения: 6 034
Защо пък да е тежко, аз не прочетох да има друга мазнина, освен зехтина от пестото. Както и да е, интересна рецепта, аз обикновенно използвам пестото за гарниране на вече готово ястие, за да запазя витамините и минералите - все пак е екстра върджин зетхин със свежи подправки. Ще пробвам и така  Flutter

# 4
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
Ами кашкавала от горе ми се струва , че е в повече .
Определено пестото е вкусно , но само по себе си е тежко като продукт .
Но всеки си знае стомаха и предпочита да яде което му понася .

Не се заяждам , давам само моето мнение !

# 5
  • София, Драгалевци
  • Мнения: 690
Ами кашкавала от горе ми се струва , че е в повече .
Определено пестото е вкусно , но само по себе си е тежко като продукт .
Но всеки си знае стомаха и предпочита да яде което му понася .

Не се заяждам , давам само моето мнение !


Е, аз не съм и помисляла, че си  Hug

# 6
  • pak tam
  • Мнения: 247
Искам само да попитам рецептата оригинална ли е в смисъл италианска или е плод на въображение на авторката. Хубаво е когато се предлагат рецепти, които не са традиционни за българската кухня да се посочва от кой регион е  самата рецепта.

# 7
  • София, Драгалевци
  • Мнения: 690
Искам само да попитам рецептата оригинална ли е в смисъл италианска или е плод на въображение на авторката. Хубаво е когато се предлагат рецепти, които не са традиционни за българската кухня да се посочва от кой регион е  самата рецепта.

Рецептата е взета от италианец, който живее в Англия. Така, че е не съм сигурна точно за националността на ястието  Simple Smile

# 8
  • pak tam
  • Мнения: 247
jollity, щом човекът е италианец и ти е дал рецептата, предполага се, че е италианска. Те са горди с кухнята си и едва ли ще седне да ти дава рецепти от друга националност. Предполага се.Иначе рецептата ще я опитаме. Песто може да се приготви в блендера: зехтин и босилек. Това, което продават в бурканчета е наистина тежичко. Аз купувам в малки кутийки, не знам защо е в пъти по-вкусно от това в бурканчето. Въпрос на вкус.

# 9
  • София, Драгалевци
  • Мнения: 690
jollity, щом човекът е италианец и ти е дал рецептата, предполага се, че е италианска. Те са горди с кухнята си и едва ли ще седне да ти дава рецепти от друга националност. Предполага се.
Честно казано за мен не е важно от къде е, а колко вкусна е  Peace Надявам се да ти хареса  Hug

# 10
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 289
jollity, щом човекът е италианец и ти е дал рецептата, предполага се, че е италианска. Те са горди с кухнята си и едва ли ще седне да ти дава рецепти от друга националност. 

бъзикаш се, нали Wink
аз като съм българка да не споделям само български рецепти ooooh!

Цитат
Песто може да се приготви в блендера: зехтин и босилек. Това, което продават в бурканчета е наистина тежичко.
купешкото е по-тежко, защото песто дженовезе се прави от босилек, зехтин, пиниеви ядки и пармиджано реджано.
пармиджаното е с високо съдържание на мазнини, оттам идва и тежкият вкус.

песто дженовезе ям 1 път в годината и на мен ми е тежко, макар да обичам много босилек.
тези картофи могат да се направят и с песто россо, то поне не е толкова натрапчиво като вкус  Peace

# 11
  • weltweit
  • Мнения: 6 034
Ама, Асе, тогава няма да са босилекови картофи, а доматени  Laughing Тежко ще стане ако се сложи много песто, аз слагам примерно на 2 порции паста една чаена лъжичка. Иначе си права, по-вкусно ще е с червеното песто, а може и да се комбинира песто дженовезе със сушени домати - хем босилек, хем домат  Mr. Green

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт