Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 юни 2005, 23:16 ч.
  • Преглеждания  892  Мнения  23  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 581
Здравейте, момичета,
надявам се да ми помогнете да реша една дилема:
 На последната консултация педиатъра каза, че е време да започвам да давам попара, но аз още се колебая  Thinking
От две седмици не сме в София и заменихме домашните пюрета с храната от детската кухня, от което бузките на бебока май доста понарастнаха  Blush  Не ми се иска да започвам да давам нещо също доста засищащо, при условие, че той без никакъв проблем си изчаква обяда в 12ч., като преди това съм го кърмила за закуска и е хапнал плодово пюре към 9,30ч.
Кърмата не е ли достатъчна, за да замени сиренето от попарата? Кърмя по четири пъти на ден. Освен това давам пюре за обяд и кисел към 17ч. Не ми се иска да го лишавам от важни за разтежа му неща, но не ми се иска и да прекалявам с храната  Rolling Eyes

Вие какво мислите? Кога и защо започнахте да давате попара?

Реклама
# 1
Ние сме все още малки да хапваме попарка, но ако на детенце му харесва защо не

Последна редакция: чт, 01 сеп 2005, 23:29 от Dari_Cat

# 2
  • sofia
  • Мнения: 249
Мисля, че не е задължително!... Нашият лекар каза, че е абсолютно без значение дали ще даваш каша, попара, кисел, кремчета и...., защото всъщност това е просто въглехидратна храна... Според него на ден трябва да има по едно такова въглехидратно ядене, по едно със зеленчуково пюре или месно и 5-6 кърмения! (става въпрос за бебе на вашата възраст!)

# 3
  • София
  • Мнения: 11 639
Попарата изобщо не е задължителна, естествено.Виж обаче сиренето не разбирам какъв е проблемът да го даваш в пюрето, вместо в попара....При всички случаи не може да се замести от кърмата.Просто са различни, макар и все млечни.И все пак - а защо пък сиренето да е задължително?Освен тук, на Балканите, къде другаде по света мислиш, че бебетата ядат бяло саламурено сирене?
А, бтв, не ви ли е доста раничко за млечни продукти?

# 4
  • София
  • Мнения: 6 154
Не е задължително. Моят син е на 1г. и 3м. и все още не е ял попара Wink Сирене му давам с овесени ядки.

# 5
  • Видин
  • Мнения: 5 454
Аз дадох попара на 9 месеца, тогава всъшност въведох първо глутена, после сиренето. Не се одобри от дъщеря ми на първо четене и си продължихме само да се кърмим. След около месец я пробвах пак и попарата изведнъж и се услади и започна да я лапа.
Съветът ми е да не избързваш със заместването и на сутрешното хранене, защото може да ти намалее кърмата, за другото да не споменавам. Още повече, че и според мен ви е рано за млечни (сирене, масло), щом си прави бузки и е спокоен до храненето на обяд, нека си суче. Пък ти ще разбереш сама, кагато започне да не издържа до обедното хранене и е видимо гладен, полека ще въведеш и закуска.

# 6
  • Мнения: 1 586
Не е задължителна въобще. Напълно я пропуснах в менюто на малката (18месеца). Simple Smile

# 7
  • Мнения: 3 038
Ние почнахме доста късно с попарата. Вместо нея давах овесени или елдени ядки, а по-късно кус-кус, макарони. Слагаш си сиренето вътре и готово.

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 010
Аз и давам от седмица и малко и ако сме излезли на разходка  сутринта, я прескачам попарата.Бебка е на 9 месеца.Харесва я засега.

# 9
  • зад Голямата вода
  • Мнения: 162
Ние почнахме доста късно с попарата. Вместо нея давах овесени или елдени ядки, а по-късно кус-кус, макарони. Слагаш си сиренето вътре и готово.
Как ги давате тези овесени ядки?Смилате ли ги или има готови смлени?Кажете как се приготвят newsm78

# 10
  • Мнения: 3 038
Фините на Фамилия Никола  Hug много ги обича. Имаше и фини елдени, но сега не ги виждам по магазините.

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 423
Как ги давате тези овесени ядки?Смилате ли ги или има готови смлени?Кажете как се приготвят newsm78
Аз лично пробвах различни начини на приготвяне, имам предвид чисто като технология, и в крайна сметка се спрях на най-лесния възможен (според мен), става за 5 мин. Слагам вода на котлона (моя е газов), веднага след това и овесените ядки от фините на Фамилия Никола, врят около 2 мин. и ги свалям докато са още леко воднисти (защото като изстинат се сгъстяват доста). Оставям ги да се задушават, като междувременно (при подходящата температура) прибавям адаптирано мляко. И готово.
Не ги смилам, те и така стават достатъчно меки и кашави.

# 12
  • София
  • Мнения: 581
А, бтв, не ви ли е доста раничко за млечни продукти?
Ами и аз не мислех да започвам толкова рано с млечните продукти при условие, че кърмя, но в момента сме на гости и за да не се занимавам с приготвяне на пюрета, се записахме на детска кухня. Там приготвят храната с обикновено прясно мляко. За щастие бебчо нямаше проблем при въвеждането на новата храна и даже доста му харесва  Blush
А иначе за млякото - педиатъра още на миналата консултация каза, че вече е голям и ако искам, мога да започна да правя кисела с обикновено, а не с адаптирано мляко, но аз не бях пробвала.

# 13
  • София
  • Мнения: 1 317
Аз пък въобще не възнемерявам да правя кисел. Според мен това е българска измисшльотина и не мисля да си усложнявам живота. Попари засега не правя.

# 14
  • Мнения: 1 435
ами моят малчуган така и непрояде каша-правих 10000000000000 варианта-не става и не става-пък не вярвам да му стане нещо.Не съм правила нито кисели , нито кремове-като тръгна на кухня преди около месец започнах да му давам по малко

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт