Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора


Мнения: 55
Търсих подобна тема във форума, но открих само за сготвените неща. Предварително се извинявам, ако е била обсъждана.

Та...  какви пресни продукти замразявате и как изглеждат след размразяването  Smile  Месото не го броим.

Какво слагам аз:

- настъргани краставици и копър. Нещо като заготовка за таратор. Става много добре.
- нарязани на кубчета тиквички. Готвя ги с ориз и черен пипер на фурна
- лозови листа - трябва да са млади и крехки и преди да ги пъхна във фризера попарвам с гореща вода.
- чушки - само ги изтърбушвам и после нареждам една в друга " на влакче" Smile Стават идеално за всякакви пълнени чушки.
- нарязан копър, също и магданоз. Не много големи разфасовки. После изваждам по едно пликче и оставям в камерата на хладилника за когато ми потрябва. Според мен е по-вкусно и ароматно от сушените подправки.
- карфиол за крем супа
- тази година за първи път сложих малини и ягоди в тарелки, с раздалечени едно от друго плодчета. Идеята ми е да стават за украса на торти, но и да се разкашкат, много обичам да ги разбърквам с кисело мляко и захар.

 chef   chef   chef
Цитирай


Мнения: 710
аз слагам чушки изтърбушени,магданоз и копър,също така и печени чушки-много са сполучливи.Чудя се как да замразя патладжан-бланшира ли се предварително или така суров?
Цитирай


Мнения: 816
Аз миналата година сложих суров патладжан във фризера.Отрязах го на две,издълбах го малко,да става за пълнене с ориз и кайма.Замразих и издълбаното,нарязано на дребно.Но като го извадих после да го готвя изобщо не ми изглеждаше добре.И май не се изпече хубаво при готвенето.Може и аз някъде да сбърках,но си изядохме само пълнежа.Не мисля да замразявам отново патладжан.
Цитирай


Мнения: 529
Аз замразявам изпържен патладжан или печен.
Ползвам за приготвянето на доста ястия през зимата.
В суров вид - потъмнява!
Миналата година пробвах да замразя домати / предварително обелени и нарязани/  - добре се получава ,но само за приготвяне на ястия- не и за салата- вкусът си е същия като през лятото и няма нищо общо с този от буркан!
Замразявала съм сурова царевица ,тиквички на колелца,нарязани картофи готови за пържене,зелени чушки нарязани на ситно за миш-маш,моркови,зелен лук Laughing Laughing
Абе изобщо каквото ми е дошло на ума - съм го пробвала Laughing
Цитирай

София

Мнения: 304
Аз слагам във фризера нарязани на ситно моркови. Винаги, когато купувам за готвене ми остават и ги нарязвам и ги прибирам в торбичка във фризера. Когато друг път ми се наложи да готвя нещо с моркови са ми под ръка.
Слагам също филийки нарязан хляб, от онзи квадратния за тостер. За бърза закуска - вадя филийка и запичам в тостера, после намазвам топено сирене и е чудесно похапване.
« Последна редакция: ср, 30 юли 2008, 16:55 от Щица »
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
и аз замразявам всичко, което сте изброили - напоследък най-вече магданоз, копър, моркови, печени чушки, ягоди (но стават меки и не съм чак толкова очарована) и... прясно мляко  Wink

купуваме си от село по 2-3 литра истинско и екологично мляко и си замразявам половината в шишенца по половин литър - после си вадя по едно и ми стига за два дни за закуска с мюсли Peace чела съм на някакъв сайт, че млякото издържа до месец, но мисля, че съм имала и повече - не се разваля... иначе преди все не можехме да го изядем и го хвърляхме....
« Последна редакция: ср, 30 юли 2008, 21:35 от schneee »
Цитирай
аз си замразявам зелен боб и бамя леко бланширани в малки торбички ягодите ги слагам в кутийки от маргарин посипани със захар доматите режа на едри парчета и ползвам само за готвене
Цитирай
аз замразувам и зелен боб като го бланширам иначе не се сварява хубаво
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 084
аз замразувам и зелен боб като го бланширам иначе не се сварява хубаво
Peace И грах по същият начин замразявам.
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Цитат
Аз замразявам изпържен патладжан или печен.


И вкъщи така процедираме с патладжана. Пробвали сме и с пържени тиквички, но тъй като те са по-воднисти, като се размразят се разкашкват.
Иначе във фризера замразяваме и печени чушки, копър и магданоз (в кутии от сладолед), плодове (вишни,малини,къпини,боровинки).
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
И гъби съм замразявала, ако са сурови ги слагам в яденето замръзнали, че иначе потъмняват. А ако ми се играе ги бланширам.
Прясно мляко, чушки - сурови и печени. Зелен фасул, печен патладжан, бланширан грах, хляб, моркови, магданоз
 и т.н / сега не се сещам за друго/ Mr. Green

 
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Във фризера слагам вече няколко години:
-копър;
-магданоз;
-пресни чушки;
-пържени тиквички в (кутия от сладолед)готови за мляко и чесън;
-патладжана го нарязвам и оставям да изтече горчивия сок,
после го бланширам и нареждам в торбички.
-друга част от патладжана го изпържвам и пак в кутии;
-гъби(предимно манатарки и пачи крак,след като съм ги бланширала)
Опитвала съм и с плодове,но се кашват и не стават.
« Последна редакция: ср, 30 юли 2008, 21:48 от desi_minkova »
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 229
От много години слагам във фризера собствено производство- печени и бланширани чушки,бланширан грах,бланширан зелен фасул,печен и отцеден патладжан ,бланширани гъби,зелен лук,моркови на кубчета,магданоз и копър,даже и хляб когато е в повече
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
Слагали ли сте кашкавал във фризера, че доста имам, а ме е страх, че в хладилника ще се развали newsm78
Цитирай


Мнения: 8 580
Слагали ли сте кашкавал във фризера, че доста имам, а ме е страх, че в хладилника ще се развали newsm78

Преди доста време /години/ бяхме попаднали на хубав кашкавал на пита, та тогава купувахме повече, режехме на парчета, слагахме в пликче и във фризера. Вечер изваждах замръзналото парче и сутрин беше готово за закуска.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора