Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 юли 2008, 19:02 ч.

за докторите проследяващи бременност-сравнение в цените????

 • 4 117
 • 19
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 066
Не мога да се спра на лекар, който да ми проследява бременността- колебая се между 2: едната е от Тина Киркова (Янкова се казва) при нея се плащат 400 лв и не влизат всички изследвания естествено, а при другата (Благоева от "Света софия" дето е на Борис 3) няма стандартна цена-плаща се всеки път по 30 лв за преглед, но се чудя с изследвания как ще стане и дали се ходи много на прегледи да не ми излезе в крайна сметка много скъпо. Иначе и 2 док. си имат своите плюсове и затова не мога да реша???

Последна редакция: ср, 30 юли 2008, 19:16 от gundie

# 1
 • София
 • Мнения: 3 774
И моята док е в Тина Киркова, не работи със ЗК, но въпреки всичко й имам доверие и затова я избрах за проследяване на бременността. Успоредно с  това ходя и на ЖК при лекар от ЗК, където нищо не плащам и където въпреки това ме гледа всеки път на УЗ, но там до момента са ми пуснати само веднъж изследвания и това е. Crossing Arms
А при моята си лекарка от ТК си платих въпросните 400 лв., но това ми осигурява:
- добро отношение (каквото е било винаги, а не заради факта, че съм дала 400лв.)
- всеки месец на ЖК консултация гледаме бебо на УЗ
- всеки месец се изследват кръв и урина по съответните показатели и ако има съмнение - веднага ми пуска по-подробни изследвания и не плащам стотинка допълнително
- т.к аз съм с RH (-)  ми пуска изследване за антитела в съотв. седмици - 20-24-28, което изследване се покрива от абонамента
- когато имам свои съмнения - влаг. течение - веднага ми взима влаг. секрет, за което също не плащам допълнително
- ползвам болнични без проблем и без ограничение
- винаги, когато имам някакво притеснение относно беба - ме гледа на УЗ допълнително, за което също не плащам
Изследвания като Ранен скрининг, различните ФМ и ФЕКГ е нормално да не са включени в абонамента, както и да не ги поема ЗК, те са по желание и понякога за кеф на родителите


А ако отидеш по ЗК- зависи на какъв лекар ще попаднеш. Моята е свестна и ме гледа и тя всеки път на УЗ, но принципно ЗК плаща за 2 УЗ и 2 пъти изследвания (кръв и урина) за цялата бременност и доста от изследванията не ги поема.
С други мами, с които се засичаме на ЖК в ТК и с предишни бременности съм си говорела по въпроса и от опит казват, че е по на сметка да платиш 400 лв абонамент и да не мислиш за други плащания за цялата бременност, отколкото всеки път съответното  АГ по ЗК да се чуди за какво ли да ти изкопчи още парички.


Ти решаваш на кой вариант да се спреш, но давайки въпросните 400 лв не мислиш повече за плащания до края.
Успех и леко бременеене Praynig Hug

# 2
 • Мнения: 1 868
Янкова е добър избор, млада и амбициозна!

# 3
 • Мнения: 225
Ходя на ЖК в Частен център, работещ със Здравна каса. До момента (виждаш в кой месец съм), съм платила точно 100 лв. и това включва - втората микробиология в 7 месец, която не ти поема ЗК, изследванията Спин, Васерман и незнам си какво (по мое желание) и пълната кръвна картина и урината, които се падат след третия безплатен път, на който имаш право.
Феталните морфологии и тем подобни съм си плащала при докторите, при които съм ходила, което си е нормално.

Така че зависи МНОГО КЪДЕ ходиш на ЖК.

ПП. Абсолютно всеки път до този момент, като имате предвид, че от края на 7 месец ходя всяка седмица за запис на тонове, доктора ме гледа и на УЗ - наблягам на абсолютно всеки път.

Страшно съм доволна от доктора си, невероятен човек Hug, както сами виждате.

# 4
 • Мнения: 4 066
Мишле_ , а при коя док ходиш- на платени прегледи??
Не си разбрала аз не се колебая дали да дам или не пари, а дали да дам 400 на Янкова или по 30 лв всеки път на др лекарка и отделно всички изследвания?? Но май ще се насоча към Янкова от ТК

# 5
 • София
 • Мнения: 3 774
При Янкова бях на ранен скрининг на 1-т триместър в 14 ДКЦ. Обърна достатъчно внимание на всеки един орган, като обясняваше много добре и аз лично, макар и от една среща с нея останах доволна.
Моят съвет е също така да се съобразиш и с натовареността на лекаря, тези в ТК, които могат да бъдат избрани за проследяване на бременност трябва да имаш в предвид, че са оперативни лекари, т.е водят раждания, правят операции и са доста заети. Затова всеки път аз звъня на моята си док, за да ми каже по кое време ще й е удобно да отида да ме види, имало е и случаи, когато съм чакала повечко - спешно секцио и т.н.
Но като цяло съм доволна и й се доверявам напълно Hug

# 6
 • sofia
 • Мнения: 478
И аз си следях бременноста. Вярно е това, което казва Мишле. Ние с моята докторка - Генадиева, процедирахме така - от ЖК ми определяха дата - обикновено за следващия месец, и аз като наближи въпросната дата, ден-два преди това звънях на докторката ми и се уговаряхме, както за самия ден, така и за час, удобен за двете.

Др Янкова, и аз е подкрепям с двете ръце, няма да сбъркаш ако се запишеш при нея - и професионализъм и човешко отношение! Също съм безкрайно доволна и от моята докторка, от първата ни среща и до сега сме в чудесни отношения - радвам се, че я срещнах, макар и съвсем случайно!

Та, тъй като явно нямаш проблеми за този абонамент, отивай там и повече не го мисли, живот и здраве и там ще си родиш и ще си спокойна!

# 7
 • Мнения: 4 066
Преди малко се обаждах на акушерката на Янкова за да се запиша за Даун и като й казах , че искам при тях да ми се следи бременността и тя ми каза-след изсл за Даун ще се започне-т.е. чак в 14 седмица, ами не е ли много късно тогава??? Казах й, че още не са ми правени никакви изследвания-ама тя вика да съм й имала доверие, малко несериозно ми звучи това, защо тогава се дават 400 лв?????

# 8
 • Мнения: 1 668
Янкова е дъщеря на шефа на болницата... Мда, амбициозна е, но и е малко опита, независимо че тати я вре навсякъде. Аз лично бих се доверила на някой с повече опит. При нея ми се наложи да ходя веднъж по спешност, защото бях с болки, а моят лекар не беше в БГ. Видя ми отлепена плацента - изписа ми хормонални препарати и ме прати вкъщи да си чакам моят лекар да се върне (платих си това удоволствие, разбира се). След това се оказа, че болките, които имах са от спукана киста на жълтото тяло, което е доста различно.

# 9
 • София
 • Мнения: 3 774
Гунди, за ранен скрининг да те вика в 14 г.с  newsm78 нещо ме съмнява това. Той се прави в 11-13, като в 13 тряба да е най-късно, така ми каза моята док. Защото на този скр/г се мери една гънка/кухина на вратлето и според размера й се оценява риска за Даун. В този период, т.е в тези седмици резултата е най-достоверен. След този срой вече гънката затваряше ли се, отваряше ли се, не помня, но каквото и да ти каже тогава - от лекар знам, че не е надеждно Naughty
А на акушерката не й се връзвай- тя си е винаги била такава, дръпната (имам и преди опит с нея, една поодъртяла къдрава червенокоска с дрезгав глас)
За това дали не е късно за ЖК - обикновено се започва като отмине рисковия период, т.е след 12-13 г.с, но всеки лекар си процедира различно

А това дето Герчо е написала, че е щерка на шефа- и аз така знам. Вярно е че е младичка, но аз останах доволна от прегледа, обесняваше доста подробно и компетентно. Изключая факта, че й е малко високомерно навирено нослето, но се преживява Crossing Arms

Късмет! Hug

# 10
 • София
 • Мнения: 606
Аз мога да ти кажа само хубави неща за нея. Много е добра, мила, отзивчива. Обяснява добре и разбираемо. При нея ходим на Фетална морфология - позна пола на детето. Отговори на всичките ми въпроси. Няма да сгрешиш.

# 11
 • Мнения: 4 066
Мишле_ , не не ме викат в 14, а в 13 ще съм като ходя(може да е в средата , но е 13) тя акушерката ме пита по телефона в коя седмица съм и после ми сметна най-късно до кога мога да ида и мо каза такава дата, че да се впиша в седмиците..............акушерката й доста си контактуваше с пациентките пред кабинета, обесняваше разни неща и даваше отговори на въпроси- иначе си права за нея, а за това че е малко дръпната док-аз мисля, че се държат по-мило като си им личен пациент. Всички, които са били при нея са мн доволни- но не трябва да е така. Sunglasses

# 12
 • София
 • Мнения: 3 774
Гунди, за това кое трябва да е така и кое не трябва- има доста да се говори и пише. Но на всички ни е ясно, че вече докторите са не просто лекари, а търговци. Ние за тях сме не пациенти, а клиенти!
Разбира се - всяко правило има своето изключение, но общо взето е така.
Смятам, че правиш добър избор с въпр. лекарка. Дано се оправдаят очакванията ти! Praynig Hug

# 13
 • Мнения: 1 668
Аз мога да ти кажа само хубави неща за нея. Много е добра, мила, отзивчива. Обяснява добре и разбираемо. При нея ходим на Фетална морфология - позна пола на детето. Отговори на всичките ми въпроси. Няма да сгрешиш.
Толкова ли е важно някой да ти познае пола на детето? Това ли прави един лекар добър? Не е ли по-важно да види дали всичко му е наред за да няма поредните майчета във едни 2 ужасни подфорума??? Удивлявам се как можете да препоръчвате лекар без никакъв опит само защото ви е познала пола на бебето или ви е отговорила на въпроси, на които една средностатистическа съфорумка може да напише дисертация.

# 14
 • София
 • Мнения: 1 545
Следих си бременността в поликлиниката. Всеки месец ми гледа на ехо, пусна ми всички необходими изследвания, отговаряше на всичките ми въпроси, насочваше ме, кога и къде да направя ФМ, БХС, фетална ехокардиография. Всичко това - напълно безплатно,  /което не беше причината да я избера, бих ходила при нея и в най-кожодерската клиника  Mr. Green/.
Важното е, да случиш на лекар, съпоставката в цените не е най-важното.
Лека бременност желая.
 Hug

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт