Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 31 юли 2008, 11:04 ч.
  • Преглеждания  9 441  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 48
Момичета,дайте моля ви идеи за скумрия на фурна.

Реклама
# 1
  • сред люляците
  • Мнения: 686
Пробвай тази рецепта на Пеполина. Страхотна става така.  Peace

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
И аз ти давам моята рецепта за скумрия.
1 кг скумрия се почиства, нарежда се в тава и се полива с
1 чаена чаша оцет;
1 чаена чаша вода;
1 кафена чаша олио;
и доматен сок около 1 лимонадено шише.
Прибавя се червен пипер, сол и глава пресован чесън.
Отначало се слага фолио или ако е в йена се затваря.
После се открива, да остане само на мазнина.
Рибата е много вкусна!

# 3
  • Мнения: 48
Благодаря ви момичета.Ще запрятам ръкави. Hug

# 4
  • Добрич
  • Мнения: 2 883
Много вкусна става и със зеленчуци / пипер, моркови и грах / и доматен сос. Овкусявам с чесън и черен пипер. Прилича на вкус на консервите от детството ми. Понякога я режа на колелца, а понякога я разделям надлъжно на две.

# 5
# 6
  • Мнения: 199
става много добре и във фолио на фурна.взимаш парче фолио.намазняваш го отгоре слагаш гъби нарязани на филийки и после моркови.слагаш рибката и върху нея наколко резенчета домат.подправяш я със сол и пипрер и каквото още обичаш като подправки за риба.завиваш фолиото и слагаш във фурната.за о-ло 25-30 мин.става страхотна Hug

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001
Задушава се лук 3-4 глави,1 морков,1 глава чесън на скилидки.Изсипва се в тава,слагат се 1-2 дафинови листа,добавят се доматите(от консерва или настъргани).Отгоре се слага скумрията(посолена и натъркана с черен пипер),завива се тавата с фолио и се пече.

# 8
  • у дома
  • Мнения: 2 249
Задушава се лук 3-4 глави,1 морков,1 глава чесън на скилидки.Изсипва се в тава,слагат се 1-2 дафинови листа,добавят се доматите(от консерва или настъргани).Отгоре се слага скумрията(посолена и натъркана с черен пипер),завива се тавата с фолио и се пече.
така я правих снощи и стана страхотна+ добавка-кисели крастави4ки на ивици-придават много специфи4ен приятен вкус(в едно заведение с Бургас я правят така-най-вкусната скумрия в керемида,която съм опитвала)

# 9
  • ...нямам дом, но имам път!
  • Мнения: 651
  доматите(от консерва или настъргани)...
- пресни, нарязани на кръгчета отдолу под рибата,
а ако са от консерва добавям   Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 3 268
Аз правя много вкусна супа със скумрия.Сварява се 1 голяма скумрия в литър вода.Настъргваме 2 домата и добавяме във водата.Вари се около 20 минути.Изваждаме рибата,обезкостяваме я.В друга голяма тенджера слагаме да се разтопи половин пакетче масло.Слагаме в маслото 2 лъжици брашно,запържваме до зачервяване и постепенно прехвърляме към него бульона.Оставяме да заври и добавяме обезкостената риба.Ако искаме,може да сложим картофчета.

# 11
  • Габрово
  • Мнения: 252
аз я пълня с чесън и дафинов лист - слагам я в тавата наливам малко вода и олио и пека става убийствена - особено ако наредиш шишове по дъното на тавата такаче рибата да не легна на самата тава (не и се отлепя кожата). Но най важното е соса за рибата (каквот и да готвиш с този сос става убийствено) - майонеза 1-2 с.л. кисело мляко, сух копър, чесън мхммммммм bowuu слагаш рибата приготвена) в чиния и поливаш със соса

# 12
mnogo se izvinqvam,nqkoi da snae kak se pravi supa ot skumriq.

# 13
  • Мнения: 9 891
mnogo se izvinqvam,nqkoi da snae kak se pravi supa ot skumriq.

Виж рецептата на stefani6 . Аз добавям девесил, чесън и моркови.

# 14
  • Мнения: 1 236
Скумрия "Италия"
 
Забележка: оригиналната рецепта се прави с песто. Но тъй като това не е популярен за България продукт, давам побългарен вариянт  Grinning Който си намери песто - плънката е само варени картофи и бурканче зелено песто на пюре.

4 скумрии
4-5 картофа, сварени, белени, намачкани на пюре с малко сол.
1 глава лук - нарязан на ситно
1\2 връзка пресен магданоз - нарязан на ситно
1 връзка зелен лук - нарязан на ситно
1\2 връзка пресен копър - нарязан на ситно
2 сл масло
1\2 сл чер пипер
1\2 сл червен пипер
2 лимона

Скумриите се почистват от вътрешностите, главите се оставят. Слагат се в тава върху намаслено фолио. С остър нож се правят по четири разреза напречно и леко по диагонал отгоре върху всяка риба (без да "разрязвате" докрай).
Единият лимон се изцежда на сок и се полива рибата. Вторият лимон се реже на кръгчета, които середят отгоре.
Останалите продукти се смесват (може и да ги пуснете в блендер за секунда) и с това се пълни рибата.
Поръсете малко олио отгоре. Пече се 30 мин, ако не са се зачервили добре, сложете ги за малко само на горен реотан или грил.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт