Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора


Мнения: 357
Може би има тема,но не я намирам и затова питам как се пълнят чушки със сирене и яйца,с месо и други пълнежи.Дайте ми рецептички.  bouquet
Технология и хитринки. Wink
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
АИЯ ,
Предимно с яйце и сирене,никакви меса.
Когато пълня чушките предварително ги изпържвам(тези които са с яйце)
Обелвам ги,посолявам отвътре и пълня.
Обичаме и бюрек,но е голяма игра.
Отскоро изпържвам и яйцето и сиренето,да си махне водата,че винаги ми се струват сурови.
За пълнене с кайма,
ги изтърбушвам,срязвам от долу и посолявам.
Запържвам лук,после ориз,кайма,чер пипер,сол,червен пипер и магданоз.
Пълня чушките и редя в тавичка.
Правя им капаче от малко брашно,да не изпадне сместа
поливам малко с олио,брашно и сол
и пека докато остане на мазнина.
Цитирай


Мнения: 357
Благодаря за бързия отговор.
Но как се прави,за да не изпадне сместа - яйцето и сиренето?  bouquet
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Като го запържа предварително
повечето вода я няма ,самата смес
стои по гъста и не изпада.
Пълня с чаена лъжичка и по малко.
Моя приятелка пък не го пържи ,а слага малко галета,която поема от водата.
Цитирай


Мнения: 357
А заливка правиш ли им? И ако им правиш каква е  bouquet
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
Пълнени с кайма и ориз:

олио
малко повече от 1 кг изчистени и измити чушки
800 гр кайма
1 малка (примерно кафяна) чаша измит ориз
1 глава лук
1 ч. л. червен пипер
може морков или без
1 с. л. доматено пюре (или нарязани или смлени домати)
сол, чубрица, магданоз, черен пипер
за затварянето на чушките може: брашно, или кръгчета домат, или дръжките на чушките

В мазнината се зпържва каймата, като непрекъснато се натиска и бърка, докато побелее и стане на малки парченца. Когато водата й изври се добавя лукът (и морковът). След като се позапържат се добавя оризът, разбърква се да стане прозрачен и се слага 1 ч.л. червен пипер, доматеното пюре, размито в малко вода и се сипва само 1 чаша вода (колкото е бил оризът). Добавят се подправките и тенджерата или тиганът се захлупват. Вари се докато сместта остане без вода.

След това чушките се напълват, затварят се по един от трите начина, нареждат се в тава и се пекат или в тенджера, като отгоре се поставят 1-2 чинии и врят около час. Разбира се в съда се налива и топла вода.
В края на печенето може да се добави смес от кисело мляко и яйце и да се довари или допече няколко минути. Или след това да се консумират поляти с кисело мляко.




Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
А заливка правиш ли им? И ако им правиш каква е  bouquet
Не,съпруга ми ги обича(тези с кайма) полети с кисело мляко.
А ми се е искало да направя със сос Бешамел,но досега не съм пробвала.
Цитирай

София

Мнения: 9
Пълнени чушки с яйца и сирене:
Разбивам няколко яйца в зависимост от количеството на чушките. Натрошавам сиренето. Слагам една филия хляб, накисната във вода и отцедена, един настъган домат, магданоз и черен пипер. Ако има нужда сол, зависи колко е солено сиренето.
Пълня чушките и пека в намазнена тава и съвсем мъничко вода.
Цитирай

някъде там

Мнения: 1 430
пълнените чушки с кайма ги правя така   chef
смесвам каймата с малко ориз, морковче и лук на ситно и малко настърган домат, подправки по личен вкус и без да запържвам пълня изтърбушените чушки, заливам с водичка и после застройвам с размито брашанце, кисело мляко и малко доматки
Цитирай


Мнения: 1 669
Абсолютно... Laughing И аз не запържвам плънката...

Всичко по позната схема... Заливам догоре топла водичка и брашънцето, което ми е останало от запушването на чушките и пека във фурна  Laughing
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
правя постни или с кайма
заливка единия ден с бешамел , или кисело мляко другия с доматен сос
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Пълня ги с:
1. яйца, сирене и кисело мляко
2. ориз
3. ориз и кайма
4. кайма
5. боб
Ами май това са вариантите.......
Цитирай

старата столица:)

Мнения: 1 546
пълнените чушки с кайма ги правя така   chef
смесвам каймата с малко ориз, морковче и лук на ситно и малко настърган домат, подправки по личен вкус и без да запържвам пълня изтърбушените чушки, заливам с водичка и после застройвам с размито брашанце, кисело мляко и малко доматки

Същото, но заливам с кисело мляко, яйце и брашънце, разбити заедно. Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 511
Чушки с кайма
За плънката:Ориз, кайма рязано доматче,чер пипер, червен пипер, сол,олио, нарязаните капачета на чушките, магданоз. Варя ги в тенджера-така са по-сочни иначе може да се пекат и на фурна. После ги махам и в останалата вода сипвам кисело мляко 1/2 кофичка, смесено с 1 яйце и 2 с.л. брашно Вари се докато клокне сосчето.Ако има нужда се слага сол.
МНого вкусни са ! И без запръжка, така че чат пат пасирам и за бебка! Добър апетит , ако се спрете на моята рецепта!
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Със сирене и яйце ги пълня сурови.
 В сместа слагам средата на 1 филия хляб накиснат във вода и така сиренето  не става сбито. Ако имам извара върши същата работа.Като ги напълня ги "затварям" със залък хляб и печа с малко мазнина в тавата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора