Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 219
Синът ми посещава държавна детска градина и наесен ще е трета група.проблема е с две вечица от неговата група които тормозят системно него и останалите.Говорила съм няколко пъти с учителките,отговарят"Ами и ние сме вдигнали ръце от тях и не можем да се оправим с тях".Синът ми се оплаква,че постоянно му взимат играчките и го бутат и удрят,той не е такъв че да им отвърне свито и срамежливо дете е и явно точно от това се възползват тези двамцата.Единия миналата година дори му беше разбил носа,та учителката като отидох да го взема ми каза,че едвам спрели кръвта.Вдигнах страхотен скандал и поисках да предупредят родителите им да си обърнат внимание на възпитанието децата.Самата учителка ми е казвала,че на едното момче баба му работела в градината и майката и той се чувствали привилегировани един вид,майката се сърдела като го наказват.Аз не се ли сърдя като ми тормози детето?!?!?!
Сега говориме че ваканцията ще свърши след месец и нещо,той ми казва "Мамо,не искам на градина,страх ме е от ...... и ......." при което побеснях.Незнам вече обаче и аз какво да направя,да говоря с учителките явно няма смисъл,вие какво бихте направили??
мислех си да повдигна въпроса на родителската среща в началото или направо да отида при директорката....

# 1
 • СОФИЯ
 • Мнения: 511
Явно проблема е в родителите,след като си говорила с госпожите,явно те не могат да ти пимогнат.Помоли ги да поговорят с директорката за въпросните деца и родителите им. Въпросът могат да го повдигнат на учителски съвет и от там директорката да извика родителите на разговор.Преди това обаче трябва да сте убедени,че детето  по никакъв начин не ги е предизвиквало,не им е давало повод да се отнесът така към него.

# 2
 • Мнения: 18 437
Почти няма какво да направиш. Можеш да говориш с директорката, да изискаш среща с родителите. Можеш и да подадеш жалба и да изискаш наказание на учителките, разговор с родителите и преместване на твоето или другите деца в различни групи.Децата не могат да ги изключат, не могат да ги наказват и да ги бият. Нищо не можеш да направиш май.

# 3
 • София
 • Мнения: 36 421
Глупости говорят учителките. Били вдигнали ръце! По-лесно им е така, защото ти си по-мека. Я вдигни голям скандал и започни да подаваш жалби по инстанциите и следващият път ще вдигнат ръце от теб и ще вземат мерки. Не може да не могат да се справят с 2 деца на 5-годишна възраст. Оказва се, че майките на другите деца са достатъчно активни, а ти седиш и се чудиш. Започни от директорката.

# 4
 • Света Троица
 • Мнения: 483
Аз бих предупредила учителките, после ще говоря с директорката, междувременно ще се скарам на съответните деца и ще ги предупредя..., ще говоря и с родителите и ще ги предупредя, че ако не вземат мерки ТЕ като родители - ТИ ще се разправяш с тях, защото никой не може да ти тормози детето!  #Cussing out
Какви са тези неща, не можели да се справят, еми те като не могат, ти какво, да ги оставиш да го бият и тормозят ли ... Не позволявай подобно нещо, не си стресирай детето за сметка на някой дето не го е грижа и защото знае, че неговото дете тормози а не е тормозено! Сега не могат да се справят като са но по 5, а кога ще могат като станат на по 15!

# 5
 • Мнения: 18 437
Мисля че не е редно да се кара на децата. На учителките и директорката- може.И писменно.

# 6
 • София
 • Мнения: 481
По-добре с директорката да говориш, да изиска среща с родителите. Ако нещата пак не потръгнат - искай детето ти да бъде преместено в друга група. Или тези двете хулиганчета да преместят.
Аман от привилегии! Какво като бабата работи в тази ДГ?  #Cussing out

# 7
 • Света Троица
 • Мнения: 483
Мисля че не е редно да се кара на децата. На учителките и директорката- може.И писменно.
Не искам сега да ме разбереш погрешно и да решиш, че се заяждам, напротив! Аз съм много директа и така бих постъпила, а това е спорен въпрос! НЕ мога да стоя безучастна и да гледам как някой ми тормози детето и да мълча защото не е редно! Ще му се скарам и още как! Не бих стояла безучастно ако синът ми тормози някого!

# 8
 • Мнения: 18 437
Понеже имахме два случая на родители, които постъпиха така директно в детската градина и се караха и заплашваха чужди деца, затова казвам че нямаш право да се караш на чужди деца, оставени на отговорност на учителките. Там има винаги възрастен човек, който отговаря за тях- а именно учителката. тя носи отговорност за децата и за действията им. На учителките можеш да се скараш, както и да инициираш разговор с родителите и директорката. Можеш да пуснеш официална жалба. Не смятам че имаш право да се караш на децата, освен в присъствие на родителите им.Съжалявам ако мнението ми не съвпада с вашето.

# 9
 • София
 • Мнения: 36 421
Не децата са твоите противници, а възрастните. С възрастните трябва да се оправяш.

# 10
 • у дома
 • Мнения: 396
Така е!
Не можеш да се саморазпавяш с децата. Опитай да поговориш с техните родители и спкойно да обясниш и ПОМОЛИШ за съпричастност!
Ако имаш човек насреща добре, ако не- тогава лошо!
Преди няколко седмици реших да говоря с една майка по повод поведението на дъщеря и/8г/ спрямо моята/6г и 6м/.
Не ставаше въпрос за насилие, напротив - прекалено ясно и явно изразяване на любов в истинския смисъл на думата!!!
Шокирах се, но понеже не знаех как да постъпя, говорих с моето дете да я избягва. Обясних и до къде се простира и как изразяваме обичта си към прителите.
Но случаят ме принуди да защитя детето си и да изкажа и горепосоченото притеснение , като помолих майката да ми обясни как вижда нещата от своята гледна точка и като познава навиците на детето си.
Тя ми се нахвърли като каза, че дъщеря и играела с 500 деца и на всички по същия начин показвала , че ги обича. И никой не се оплаквал./За да е ясно - целува в устата, като се стреми нещата да изглеждат както м/у мъж и жена! Не преувеличавам!/
На въпроса ми дали вижда такова поведение за нормално, отговора беше ДА!
КАКВО ДРУГО МОГА АЗ ДА НАПРАВЯ ?!
Постарах се дъщеря ми да не общува повече с детето макар, че живеят срещу нас и се виждат всеки ден.

# 11
 • Мнения: 9 817
Да децата не са ни противници, противници са ни онези възрастни, които не реагират по никакъв начин на агресивното поведение на децата си.

А иначе- молба до директорката в писмен вид, ако трябва да се събере и родителското настоятелство.

# 12
 • София
 • Мнения: 219
Благодаря ви на всички за съветите Hug Hug
Аз съм много далеч от мисълта да се саморазправям с децата,нося отговорност,мога да се разправям и да отговарям само за своите,над чуждите нямам такива права.Мисля да пиша жалба до директорката и да настоявам за среща с родителите на която "право куме във очите".Основното възпитание идва от в къщи,не от градината /както явно мислят някои/.Това ще стане още в началото на учебната година,нямам намерение повече да чакам и да го слушам как се оплаква.
Иначе те си играели само двамата и явно са си направили нещо като коалициийка да тормозкат другите,убедена съм че той изобщо не контактува с тях и не ги провокира.Възпитан е че не се удря,не се обижда и тн и е доста свит.Чудя се какво трябва да днес детето ти,че да няма проблеми с тормозещи го деца... newsm78

# 13
 • USA
 • Мнения: 4 630
Искай среща с учителката, директорката и родителите. Всички да са заедно, за не се имъкват после с кой какво казал и какво разбрал. Като ги съберееш толкова много възрастни на едно място едва ли ще имат наглоста да ти кажат, че са вдигнали ръце! Какво значи това! Нали за това са там тези учителки, за да учат децата на нещо различно от това да тормозят връстниците си!

Много ми стана тъжно за детенцето ти. Трябва да успееш да се пребориш с децата, които го тормозят (чрез родителите им и авторитетите в градината, както ти имаш намерение)

# 14
 • Мнения: 251
Почти няма какво да направиш. Можеш да говориш с директорката, да изискаш среща с родителите. Можеш и да подадеш жалба и да изискаш наказание на учителките, разговор с родителите и преместване на твоето или другите деца в различни групи.Децата не могат да ги изключат, не могат да ги наказват и да ги бият. Нищо не можеш да направиш май.

Вярно!
И аз бях в същата ситуация, но нищо не се промени след скандалите и жалбите! Като се има предвид, че не бях единствената майка, която се оплака  Crossing Arms
В крайна сметка се оказа, че ако не ми отърва да си преместя детето  ooooh!

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт